Wat heeft jouw thriller met Wie is de MOL te maken?

 

Het is een van mijn favoriete tv-programma’s: Wie is de MOL.
Maar wat heeft dit programma nou te maken met een thriller?

 

ALLES!
Ja, alles.

Het allerbelangrijkste onderdeel van Wie is de MOL is het zelf meepuzzelen. En een tweede deel wat iedereen leuk vindt, is het continue prikkelen van de nieuwsgierigheid. Wat heeft de MOL gedaan? Hoe heeft hij gemold? Hoe heeft hij ervoor gezorgd dat een opdracht compleet de mist inging. Of dat er geld uit de pot gespeeld werd?
Allemaal vragen waar je als kijker antwoord op wilt hebben.

Zo werkt het in een thriller ook.
Als schrijver van een thriller heb jij de leiding. Zou je aan het begin vertellen wie de MOL (lees dader) is, dan is het spelletje snel gespeeld. Vertel jij direct hoe de MOL te werk gaat? Dan is het te voorspelbaar. Geef jij echter hints die erop wijzen dat een ander best weleens de MOL kan zijn (wat de redactie van het programma continu doet) dan houd je de nieuwsgierigheid lekker op peil.

Dus kijk naar de MOL
Ontdek wat je kunt leren van dit programma.
Niets is wat het lijkt…
Zo moet het ook zijn in jouw thriller. En jij bent degene die daarvoor moet zorgen; je bent de redactie die de hints laat zien. Dus wil je meer leren hoe je een thriller opbouwt? Kijk naar Wie is de MOL?!

 

Wil je meer tips en training in hoe je een goede thriller schrijft?
Je kunt nu nog meedoen met de schrijfvakantie in april 2018. Er zijn nog 2 plekken vrij.
Gaan we lekker in de zon MOL-acties bedenken ;)

 

 

____________________________________

Marelle Boersma auteurMarelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Er zijn inmiddels meer dan tien thrillers verschenen die diverse prijzen gewonnen hebben. Op dit moment schrijft Marelle aan een nieuwe reeks thrillers, de Ik-vertrek-thrillerreeks, waarvan de eerste Chateau de Provence begin 2018 verschijnt.

Ze geeft diverse schrijftrainingen in binnen- en buitenland, vaak met persoonlijke schrijfcoaching. Dit kan tijdens een schrijfweekend in Nederland of tijdens een schrijfvakantie of schrijfretraite in Portugal. Er zijn ook persoonlijke begeleidingstrajecten die je een intensieve schrijfbegeleiding geven om jouw boek te schrijven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief