Marelle Boersma – auteur van verschillende bestsellers

Marelle Boersma inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers, zoals Ik volg je, Ciao Sicilia en Vals alarm (ruim 85.000 ex. verkocht)

Vals Alarm (verschenen in 2011) stond zes weken op de Bestseller 60 en won de 2e prijs bij de Thrillerawards (2012)

Moederziel (verschenen in 2013) won de 4e prijs bij de Thrillerawards (2013)

Ik volg je (verschenen in 2013) stond enkele weken op de Bestseller 60.

Nobody (verschenen in 2014) won de 2e prijs bij de Thrillerawards (2014)

Blind date (verschenen 2017) won de 3e prijs Beste Vrouwenthriller (2018)

Ciao Sicilia (verschenen 2019) stond een aantal weken op de Bestseller 60

Haar thrillers spelen zich meestal af in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers van misstanden nemen vaak uit zichzelf contact met haar op, omdat ze hun verhaal willen vertellen en andere mensen willen waarschuwen. Een klein steentje in de grote zee aan misstanden.

De VERTREK thrillers

Vanaf 2018 schreef ze een serie Vertrekthrillers, gebaseerd op het populaire tv-programma ‘Ik vertrek’. Zelf was ze in 2015 vertrokken naar Portugal, waardoor ze aan den lijve ervaren heeft hoe onzeker en stressvol een vertrek uit Nederland kan zijn.
Waarom vertrekken mensen uit Nederland? Waarom laten ze hun familie en al hun zekerheden achter? In deze boeken is er geen vast personage, maar wel steeds een andere locatie. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden.

In Portugal bouwde Marelle een nieuw bestaan op samen met haar man Jan, en organiseerde op hun eigen landgoed schrijfvakanties. Toen ze in 2019, na een heftige bosbrand Portugal verlieten, landden ze in Frankrijk, waar ze schreef en schrijfweken organiseerde.

Vanaf 2023 is ze terug bij de true crime

Vanaf 2021 is Marelle weer terug in Nederland. Maar dat betekent niet dat ze nu polderthrillers schrijft. Ze is weer back on track.

Haar nieuwste thriller ‘De lijst’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen die zo gruwelijk zijn dat ze tot op de dag van vandaag de gemoederen bezig houden. ‘De lijst’ verschijnt op 26 september 2023

Hoe is ze ooit gaan schrijven?

“Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik uiteindelijk in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu allebei op eigen stevige benen staan. Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt…”

Inmiddels is er een hele rij, om precies te zijn zeventien, thrillers verschenen, en een autobiografische roman én een schrijfboek. Ze is al vele jaren schrijfdocent en is eigenaar van de Online Schrijfschool waar ze zeven andere docenten anderen helpt bij het schrijven van hun boek. Daarnaast organiseert ze schrijfweekenden en schrijfvakanties in Nederland e3n in het buitenland.

Alle boeken en verhalen die ik geschreven heb, vind je op de pagina Bibliografie Marelle Boersma

De boeken met hun recensies en flapteksten vind je op de pagina BOEKEN

Wat mijn missie is als schrijfdocent en welke ervaring ik inmiddels heb opgedaan kun je lezen op de pagina Schrijfdocent Marelle Boersma

Alle trainingen die ik verzorg zijn terug te vinden op Schrijftrainingen of voor de online cursussen op de pagina van de Online Schrijfschool

Zo kun je zien dat ik ook training geef aan schrijfdocenten. Leuk om andere docenten te inspireren.