Marelle Boersma – auteur

Marelle Boersma

Fotografie: Milou van der Will

BIOGRAFIE

Marelle Boersma is een succesvol thrillerauteur met meer dan twintig titels op haar naam, waaronder de bestsellers Vals Alarm, Ik volg je, en Ciao Sicilië. Van haar nieuwste thriller De lijst is inmiddels een derde druk verschenen. Marelle is een ervaren schrijfdocent, eigenaar van de Online Schrijfschool en geeft schrijfcursussen in binnen- en buitenland.

Haar thrillers spelen zich meestal af in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers van misstanden nemen vaak uit zichzelf contact met haar op, omdat ze hun verhaal willen vertellen en andere mensen willen waarschuwen. Een klein steentje in de grote zee aan misstanden. Na haar eigen vertrek naar Portugal schreef ze aan een serie Vertrekthrillers (gebaseerd op de tv-serie Ik vertrek). Er zijn zes Vertrekthrillers van haar hand verschenen. Nu ze terug is in Nederland schrijft ze weer verder aan haar oeuvre. Haar nieuwste thriller De lijst is gebaseerd op ware gebeurtenissen die zo gruwelijk zijn dat ze tot op de dag van vandaag de gemoederen bezig houden.

Naast thrillers heeft ze de autobiografische roman Kruimels zijn ook brood geschreven samen met haar vader Joop Boersma, het kinderboek Gwenns wens en het schrijfboek In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven.

EEN AANTAL SUCCESSEN:

Vals Alarm (verschenen in 2011) stond zes weken op de Bestseller 60 en won de 2e prijs bij de Thrillerawards (2012)

Moederziel (verschenen in 2013) won de 4e prijs bij de Thrillerawards (2013)

Ik volg je (verschenen in 2013) stond enkele weken op de Bestseller 60.

Nobody (verschenen in 2014) won de 2e prijs bij de Thrillerawards (2014)

Blind date (verschenen 2017) won de 3e prijs Beste Vrouwenthriller (2018)

Ciao Sicilia (verschenen 2019) stond een aantal weken op de Bestseller 60

.

HOE IS ZE OOIT GAAN SCHRIJVEN?

“Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu allebei op eigen stevige benen staan. Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt…”

Alle boeken en verhalen die ik geschreven heb, vind je op de pagina Bibliografie Marelle Boersma

De boeken met hun recensies en flapteksten vind je op de pagina BOEKEN

Wat mijn missie is als schrijfdocent en welke ervaring ik inmiddels heb opgedaan kun je lezen op de pagina Schrijfdocent Marelle Boersma

Alle trainingen die ik verzorg zijn terug te vinden op Schrijftrainingen of voor de online cursussen op de pagina van de Online Schrijfschool