Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent

Auteur

“Ik schrijf over Nederlanders die hun droom achterna gaan en vertrekken naar het buitenland.”

Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik uiteindelijk in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu allebei op eigen stevige benen staan. Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt…

Mijn thrillers

Mijn eerdere thrillers speelden zich af in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers van misstanden namen vaak uit zichzelf contact met mij op, omdat ze hun verhaal wilden vertellen en andere mensen wilden waarschuwen. Een klein steentje in de grote zee aan misstanden.

.

De VERTREK thriller reeks

Op dit moment schrijf ik aan een serie Vertrek-thrillers. Waarom vertrekken mensen uit Nederland? Waarom laten ze hun familie en al hun zekerheden achter? In deze boeken geen vast personage, wel steeds een andere locatie. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden.

Ik kijk al jaren naar de tv-serie IK VERTREK waarin ik zie met welke naïviteit mensen een compleet nieuw leven in het buitenland opzetten. Ik bewonder hun lef en ben vast niet de enige die met het nodige leedvermaak van deze afleveringen geniet.

Totdat…

Ikzelf met mijn partner Jan naar het buitenland ben vertrokken. Ik heb bijna vijf jaar in de Algarve (Portugal) gewoond. Maar ook daarna blijkt Nederland te klein. Op zoek naar rust, ruimte en vooral een nieuwe droomlocatie voor onszelf en de schrijfvakanties, kwamen we in Frankrijk terecht.

Ik ervaar elke dag aan den lijve wat vertrekken uit je vaderland met een mens doet, het is een prachtig leven maar zo compleet anders dan een vakantie. Dromen zijn in werkelijk niet altijd even leuk. Dit gegeven inspireerde me om ook met het schrijven het roer om te gooien en te schrijven over Nederlanders die hun droom achterna gaan en naar het buitenland vertrekken. Deze serie Vertrek-thrillers ligt nog dichter bij me.

Schrijfdocent

“Als schrijfdocent help ik jou hoe je de schrijftechniek kunt toepassen op je eigen verhaal.”

.

Als auteur begrijp ik met welke schrijfproblemen je worstelt. Ik geef mijn cursisten daarom naast de theoretische schrijftechniek ook veel praktische tips. Bovendien lees ik mee en kijk hoe ze een verhaal net iets verder kunnen aanscherpen. Die combinatie van training én coaching helpt echt!

Waarom schrijfdocent?

Nu ik zelf alweer zoveel jaren mag genieten van het schrijverschap, wil ik graag mijn kennis delen. Ik ben ooit zelf maar gewoon begonnen met schrijven, maar ik liep al snel vast. Pas nadat ik schrijfcursussen heb gevolgd en een schrijfcoach in de arm genomen had, begon het kwartje te vallen. Ik wilde een bestseller schrijven, een pageturner, die lezers niet weg zouden kunnen leggen. Nu weet ik dat juist in díe boeken veel schrijftechniek verborgen zit, volledig onzichtbaar voor de lezer. En zo hoort dat!

Als ervaren docent (ik werk al ruim dertig jaar in het onderwijs) wilde ik graag anderen verder helpen. Met mijn passie voor schrijven, is deze combinatie natuurlijk een droom!

Mijn missie is: de schrijftechniek toepasbaar maken.

Quote:

Irma de Waard: “Je bent naast een uitstekend schrijfster, ook een uitstekende trainer! Je weet mensen te inspireren en stimuleren.”

Mijn ervaring als schrijver?

Ik ben auteur van inmiddels vijftien succesvolle boeken, waaronder
o.a. de bestsellers Ik volg je en Vals Alarm (ruim 100.000 verkochte boeken). De eerste thriller verscheen in 2005. Vanaf dat moment is er elk jaar een boek uitgekomen. Een heel rijtje inmiddels :)

In 2017 verscheen de autobiografische roman Kruimels zijn ook brood, die ik samen met mijn vader schreef.

.

BIBLIOGRAFIE:

Mijn thrillers worden uitgegeven door: De Crime Compagnie De meeste zijn verkrijgbaar als een papieren boek én als ebook.

– 2005 – thriller Nephila’s Netwerk
– 2006 – thriller Stil Water
– 2007 – literaire thriller Complex
– 2008 – literaire thriller Schaduwspelen
– 2010 – literaire thriller de Babymakelaar
– 2011 – psychologische thriller Vals Alarm
– 2013 – psychologische thriller Moederziel
– 2013 – psychologische thriller Ik volg je
– 2014 – thriller Nobody
– 2015 – thriller Enkele reis
– 2017 – psychologische thriller Blind date
– 2017 – autobiografische roman Kruimels zijn ook brood
– 2018 – vertrek thriller Chateau de Provence
– 2019 – vertrek thriller Ciao Sicilia

Mijn opleiding als schrijfdocent

– Training Coachingsacademie (2012)
– De school voor Schrijftrainers (2012)
– Training Inspirerend Leidinggeven
– Training The Storytelling Experience (2013)
– Training Personal Branding (2013)
– Training Virtual Classroom trainer (2015)
– Cursus Therapeutisch Schrijven (2016)

Inmiddels organiseer ik zelf trainingen voor schrijfdocenten en schrijfcoaches

Mijn ervaring als docent? crkbo_instelling

Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als docent aan de Wageningen Universiteit, waarbij ik zowel theoretisch als praktisch onderwijs verzorgde.
Nu zet ik deze ervaring in om de schrijftechniek op een toegankelijke manier over te brengen, waarbij ik gebruik maak van diverse methodes die ik zelf ontwikkel en ook gebruik.

Mijn onderwijsinstelling is officieel geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (crkbo)

Sinds 2010 maak en geef ik schrijfcursussen, schrijfweekenden en schrijfvakanties.
Mijn opdrachtgevers zijn o.a.: Margriet Winterfair, De Antwerpse Boekenbeurs, Vrouw Magazine Telegraaf, diverse bibliotheken en boekhandels, Thrillerfestival.

Sinds ik een deel van het jaar in het buitenland woon, organiseer ik daar diverse schrijfvakanties en schrijfretraites, naast het aanbod in Nederland.

In 2018 maakte ik een nieuwe droom waar: de ThrillerAcademie. Een schrijfschool die het net iets anders aanpakt dan alle anderen. Een grotendeels online schrijfschool niet alleen voor thrillers.

ThrillerAcademie 

Ik ben initiatiefnemer van de ThrillerAcademie, die in 2018 haar deuren heeft geopend. Dit is een schrijfschool waarin de techniek altijd gecombineerd wordt met meelezen en feedback geven op een eigen verhaal. Je kunt als cursist je eigen opleiding samenstellen door een keuze te maken uit de online schrijfmodules, die gecombineerd worden met marketing en branding (gegeven door Antoinette Kalkman) zodat je opgeleid wordt in alle facetten van het auteurschap.