Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent

Thrillerauteur Marelle Boersma

“Ik ben een auteur die schrijft over Nederlanders die hun droom achterna gaan en vertrekken naar het buitenland.”

Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik uiteindelijk in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu allebei op eigen stevige benen staan. Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt…

Mijn thrillers

Mijn eerdere thrillers speelden zich af in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers van misstanden namen vaak uit zichzelf contact met mij op, omdat ze hun verhaal wilden vertellen en andere mensen wilden waarschuwen. Op deze manier heb ik een klein steentje bijgedragen aan het zichtbaar maken van misstanden in Nederland.

.

IK VERTREK thriller reeks

Vanaf dit jaar (2017) ben ik begonnen met het schrijven van een nieuwe thriller reeks: de Ik-vertrek thriller reeks, waarin Nederlanders hun vertrouwde leven achter zich laten en vertrekken naar het buitenland. Geen vast personage, wel steeds een andere locatie. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden.
Ik kijk al jaren naar de tv-serie IK VERTREK waarin ik zie met welke naïviteit mensen een compleet nieuw leven in het buitenland opzetten. Ik bewonder hun lef en ben vast niet de enige die met het nodige leedvermaak van deze afleveringen geniet.

Totdat…

Ikzelf met mijn partner Jan naar het buitenland ben vertrokken. Ik woon en werk voor een groot deel in de Algarve (Portugal), waar ik in de rust van ons land mijn boeken schrijf. Ik ervaar nu aan den lijven wat vertrekken uit je vaderland met een mens doet, zowel in positieve zin als tijdens moeilijke momenten.

De eerste in deze reeks CHATEAU DE PROVENCE verschijnt in maart 2018

Schrijfdocent Marelle Boersma

“Als schrijfdocent help ik jou hoe je de schrijftechniek kunnen toepassen op hun eigen verhaal.”

.

Als auteur begrijp ik met welke schrijfproblemen je worstelt. Ik geef mijn cursisten daarom naast de theoretische schrijftechniek ook veel praktische tips. Ik heb mijn eigen ervaringen omgezet in schrijftrainingen die schrijvers helpen om een prachtig boek te schrijven dat lezers raakt.

Waarom schrijfdocent?

Nu ik zelf al zoveel jaren kan genieten van het schrijverschap, wil ik graag mijn kennis delen. Ik ben ooit zelf maar gewoon begonnen met schrijven, maar ik liep al snel vast. Pas nadat ik schrijfcursussen heb gevolgd en een schrijfcoach in de arm genomen had, begon het kwartje te vallen. Ik wilde een bestseller schrijven, een pageturner, die lezers niet weg zouden kunnen leggen. Nu weet ik dat juist in díe boeken veel schrijftechniek verborgen zit, volledig onzichtbaar voor de lezer. En zo hoort dat!

Na ruim dertig jaar ervaring in het onderwijs en een passie voor schrijven, was deze combinatie natuurlijk een droom!

Mijn missie is: de schrijftechniek toepasbaar maken.

Quote:

Irma de Waard: “Je bent naast een uitstekend schrijfster, ook een uitstekende trainer! Je weet mensen te inspireren en stimuleren.”

Mijn ervaring als schrijver?

Ik ben auteur van inmiddels ruim tien succesvolle boeken, waaronder
de bestseller Vals Alarm (2e prijs thrillerawards 2012), de bestseller Ik volg je, Moederziel (4e prijs thrillerawards 2013), en Nobody (2e prijs thrillerawards 2014).

Van Vals Alarm zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht.

Naast boeken, schrijf ik korte verhalen voor bundels en magazines (Kerstverhaal in Vriendin)  en columns (o.a. Seasons en vrouwenthrillers).

BIBLIOGRAFIE:

Mijn thrillers worden uitgegeven door: De Crime Compagnie De meeste zijn verkrijgbaar als een papieren boek én als ebook.

– 2005 – thriller Nephila’s Netwerk
– 2006 – thriller Stil Water
– 2007 – literaire thriller Complex
– 2008 – literaire thriller Schaduwspelen
– 2010 – literaire thriller de Babymakelaar
– 2011 – psychologische thriller Vals Alarm
– 2013 – psychologische thriller Moederziel
– 2013 – psychologische thriller Ik volg je
– 2014 – thriller Nobody
– 2015 – thriller Enkele reis
– 2017 – psychologische thriller Blind date
– 2017 – autobiografische roman Kruimels zijn ook brood
– 2018 – Ik vertrek thriller Chateau de Provence

Mijn opleiding als schrijfdocent

– Training Coachingsacademie (2012)
– De school voor Schrijftrainers (2012)
– Training Inspirerend Leidinggeven
– Training The Storytelling Experience (2013)
– Training Personal Branding (2013)
– Training Virtual Classroom trainer (2015)

Inmiddels organiseer ik zelf trainingen voor schrijfdocenten en schrijfcoaches

Mijn ervaring als docent? crkbo_instelling

Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als docent aan de Wageningen Universiteit, waarbij ik zowel theoretisch als praktisch onderwijs verzorgde.
Nu zet ik deze ervaring in om de schrijftechniek op een toegankelijke manier te delen, waarbij ik gebruik maak van diverse methodes die ik zelf ontwikkel.

Mijn onderwijsinstelling is officieel geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (crkbo)

Sinds 2010 maak en geef ik schrijfcursussen, schrijfweekenden en schrijfvakanties.
Mijn opdrachtgevers zijn o.a.: Margriet Winterfair, De Antwerpse Boekenbeurs, Vrouw Magazine Telegraaf, diverse bibliotheken en boekhandels, Thrillerfestival.

Sinds ik een deel van het jaar in Portugal woon geef ik daar diverse schrijfvakanties, naast al het aanbod in Nederland.