Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent

Bestsellerauteur

“Ik schrijf over Nederlanders die hun droom achterna gaan en vertrekken naar het buitenland.”

Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik uiteindelijk in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu allebei op eigen stevige benen staan. Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt…

Mijn thrillers

Mijn eerdere thrillers speelden zich af in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers van misstanden namen vaak uit zichzelf contact met mij op, omdat ze hun verhaal wilden vertellen en andere mensen wilden waarschuwen. Een klein steentje in de grote zee aan misstanden.

Zowel Vals Alarm als Ik volg je hebben diverse weken in de Bestseller top 60 gestaan.

.

De VERTREK thriller reeks

Op dit moment schrijf ik aan een serie Vertrek-thrillers. Waarom vertrekken mensen uit Nederland? Waarom laten ze hun familie en al hun zekerheden achter? In deze boeken geen vast personage, wel steeds een andere locatie. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden.

Ik kijk al jaren naar de tv-serie IK VERTREK waarin ik zie met welke naïviteit mensen een compleet nieuw leven in het buitenland opzetten. Ik bewonder hun lef en ben vast niet de enige die met het nodige leedvermaak van deze afleveringen geniet.

Totdat…

Ikzelf met mijn partner Jan naar het buitenland ben vertrokken. Ik heb bijna vijf jaar in de Algarve (Portugal) gewoond. Op zoek naar rust, ruimte en vooral een nieuwe droomlocatie voor onszelf en de schrijfvakanties, kwamen we in Frankrijk terecht.

Inmiddels hebben we deze plek verlaten en wonen op een mooie plek in Nederland, een nieuwe basis. Vanuit deze plek blijven we het avontuur zoeken.

In de voorbije jaren heb ik ervaren wat vertrekken uit je vaderland met een mens doet, het is een prachtig leven maar zo compleet anders dan een vakantie. Dromen zijn in werkelijk niet altijd even leuk. Dit gegeven inspireerde me om ook met het schrijven het roer om te gooien en te schrijven over Nederlanders die hun droom achterna gaan en naar het buitenland vertrekken. Deze serie Vertrek-thrillers past bij mij en mijn passie voor reizen en het ontdekken van andere culturen.

Senior schrijfdocent

“Als schrijfdocent help ik jou hoe je de schrijftechniek kunt toepassen op je eigen verhaal.”

.

Als auteur begrijp ik met welke schrijfproblemen je worstelt. Ik geef mijn cursisten daarom naast de theoretische schrijftechniek ook veel praktische tips. Bovendien lees ik mee en kijk hoe ze een verhaal net iets verder kunnen aanscherpen. Die combinatie van training én coaching helpt echt!

Waarom schrijfdocent?

Nu ik zelf alweer zoveel jaren mag genieten van het schrijverschap, wil ik graag mijn kennis delen. Ik ben ooit zelf maar gewoon begonnen met schrijven, maar ik liep al snel vast. Pas nadat ik schrijfcursussen heb gevolgd en een schrijfcoach in de arm genomen had, begon het kwartje te vallen. Ik wilde een bestseller schrijven, een pageturner, die lezers niet weg zouden kunnen leggen. Ik weet dat juist in díe boeken veel schrijftechniek verborgen zit, volledig onzichtbaar voor de lezer. En zo hoort dat!

Als ervaren docent (ik werk al ruim dertig jaar in het onderwijs) wilde ik graag anderen verder helpen. Met mijn passie voor schrijven, is deze combinatie natuurlijk een droom!

Inmiddels ben ik een senior schrijfdocent, en naast zelf schrijfonderwijs geven, leid ik ook andere schrijfdocenten op.

Mijn missie is: de schrijftechniek toepasbaar maken.

Quote:

Irma de Waard: “Je bent naast een uitstekend schrijfster, ook een uitstekende trainer! Je weet mensen te inspireren en stimuleren.”

Alle boeken en verhalen die ik geschreven heb, vind je op de pagina Bibliografie Marelle Boersma

De boeken met hun recensies en flapteksten vind je op de pagina BOEKEN

Wat mijn missie is als schrijfdocent en welke ervaring ik inmiddels heb opgedaan kun je lezen op de pagina Schrijfdocent Marelle Boersma

Alle trainingen die ik verzorg zijn terug te vinden op Schrijftrainingen of voor de online cursussen op de pagina van de Online Schrijfschool

Zo kun je zien dat ik ook training geef aan schrijfdocenten. Leuk om andere docenten te inspireren.