Voorlopig is er voor 2024 geen schrijfvakantie in Frankijk uitgezet, maar waar wel…?

.

vr 15 t/m vr 22 maart 2024 – Schrijfvakantie Berg en Dal (Gelderland)
Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien.
SCHRIJFVAKANTIE NEDERLAND

vr 19 t/m vr 26 juli 2024 – Schrijfvakantie in de Duitse Eifel
Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien.
SCHRIJFRETRAITE DUITSE EIFEL

ma 11 t/m vr 15 november 2024 – Midweek schrijven Texel
Leer een kort verhaal schrijven met gegarandeerde publicatie in professionele bundel. Unieke schrijfweek, want elke deelnemer schrijft een kort verhaal voor de bundel Eilandverhalen. En zeg nou zelf: welke schrijfdocent kan gegarandeerde publicatie aanbieden? Deze midweek geeft je veel meer dan een goed verhaal.
MIDWEEK SCHRIJVEN TEXEL

Schrijfvakantie in een sfeervol Chateau in Frankrijk

schrijfvakantie franrkijk

.

SCHRIJFVAKANTIE  in een sfeervol Chateau in FRANKRIJK (Picardië)

Wanneer: geen nieuwe datum

– voor iedereen die een boek wil schrijven
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht
– compleet verzorgd

.

Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining met persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien of samen met de andere schrijvers te sparren over je verhaal. In de schilderachtige omgeving van het chateau of op het prachtige bordes is het heerlijk zitten, om te mijmeren over je plot of om jouw personage avonturen te laten beleven.

De schrijfvakantie in Frankrijk:

  • maximaal 8 personen
  • een week (zeven dagen, zes nachten)
  • inclusief alle trainingen
  • inclusief schrijfbegeleiding bij je boek (plus vooraf deel lezen)
  • inclusief de meerwaarde van een groep gelijkgestemden
  • inclusief overnachtingen in eigen kamer
  • inclusief volpension (alle maaltijden en tussendoortjes)
  • exclusief reiskosten

Alles wordt de hele week verzorgd, zodat je nergens aan hoeft te denken. Echt een week onbezorgd schrijven

NB: Een schrijfvakantie is een schrijfweek met training én persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, waarbij de groep een meerwaarde is. Bovendien in de prachtige omgeving van het chateau.

Ingeborg schrijft: “Deze schrijfvakantie was het mooiste cadeau dat ik mezelf in jaren gegeven heb.”

DATA EN PRIJZEN

Data:

.

Prijzen:

Schrijfvakantie   (eigen kamer)

NB 1 Wil je samen met een vrind/vriendin een kamer delen neem dan contact op. Er is dan een aantrekkelijke korting mogelijk
NB 2: alle prijzen zijn vrij van btw

Exclusief reiskosten

Begeleiding:

Marelle Boersma & Jan Kostelijk

Tijdens de schrijfvakantie krijg je veel nieuwe inspiratie en maak je schrijfmeters, maar is er ook ruimte om je verhaal te delen en waardevolle feedback te krijgen.

NB: Volgeboekt

Dirk schrijft: “Wat een grandioze plek om je hobby te verdiepen. Top meester. Top locatie. Top groep. Top eten!”

Marian: Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Mary schrijft: “Wat een passie heb jij voor je vak. En voor ons!”

Locatie – FRANKRIJK – Chateau in Picardië

Op slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht ligt dit sfeervolle chateau met een tuin vol zon en schaduwrijke plekjes waar je heerlijk kunt schrijven. Vanaf het terras heb je uitzicht over het glooiende landschap met indrukwekkende vergezichten, bossen en korenvelden.

schrijfretraite Frankrijk

schrijfvakantie chateau

Het gehele Chateau is voor ons, met daarbij een terras dat op het zuiden is gelegen waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Bij mooi weer – waar we natuurlijk op rekenen begin september – eten we zoveel mogelijk buiten.

Vanaf het Chateau kunnen we wandelen of – als we dat willen – een uitstapje maken naar een van de omliggende dorpen waar terrasjes en restaurantjes zijn, zoals Soissons.

schrijfvakantie

MAALTIJDEN

kostelijk eten

Alle maaltijden in Frankrijk worden verzorgd door Jan Kostelijk die tijdens onze eerdere schrijfweken geroemd werd om zijn kostelijke maaltijden.

Hij kan rekening houden met dieetwensen, waarbij vegetarisch eten vaak erg smaakvol en kleurrijk blijkt te zijn. Puur en gezond eten is zijn credo.

OVERNACHTEN

Ieder heeft een eigen kamer tot zijn beschikking.
Wil je graag een kamer delen met een vriend/vriendin, dan is er een aantrekkelijke korting mogelijk

NB: volgeboekt

Ben je eventueel geïnteresseerd in een andere schrijfweek?

ma 12 t/m vr 16 juni 2023 – MIDWEEK SCHRIJVEN TEXEL
Leer een kort verhaal schrijven met gegarandeerde publicatie in professionele bundel: prijs v.a. €  995
Unieke schrijfweek, want welke schrijfdocent kan gegarandeerde publicatie aanbieden?

za 23 t/m vr 29 september 2023 – SCHRIJFRETRAITE MONSCHAU
De schrijfretraite in Monschau in de Duitse Eifel, is een schrijfweek voor schrijvers die geen training nodig hebben. Wel is er tijd voor persoonlijke begeleiding en het delen van de verhalen. Het pittoreske dorpje Monschau ligt op loopafstand van onze locatie.

za 21 t/m vr 27 oktober 2023 – SCHRIJFVAKANTIE NEDERLAND
Deze schrijfvakantie is lekker dichtbij, in Friesland, met een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen.

Heb je vragen over de schrijfweken, neem dan gerust contact op.

Beoordeling schrijfopleidingen

Schrijven Magazine heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van schrijfopleidingen.

De rapportage hierover verscheen in het maartnummer 2018.

Jan en ik zijn enorm trots met het rapportcijfer dat onze schrijfvakanties hebben gekregen:

–> 9,1

Omdat deze cijfers voortkomen uit de reacties van onze gasten, geeft dit pas echt de waardering aan voor onze aanpak.

Het schrijfonderwijs van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al meer dan tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht) Ze heeft dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.
Marelle behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Na bijna acht jaar ervaring in het organiseren van schrijfvakanties, weet je dat je bij haar aan het goede adres bent voor een week vol inspiratie.