Schrijfvakantie in Nederland en buitenland

Onze schrijfvakanties geven je dit:

  • een week vol schrijfinspiratie en schrijftechnieken
  • met deze technieken werk je meteen aan je eigen boek
  • voorlezen en elkaar versterken
  • compleet verzorgde vakantie inclusief alle maaltijden
  • geen verborgen kosten .

Welke schrijfvakanties zijn in 2024 mogelijk:

vr 19 t/m vr 26 juli 2024 – Schrijfvakantie in de Duitse Eifel
Een schrijfvakantie is een combinatie van schrijftraining en persoonlijke schrijfbegeleiding bij het boek dat je schrijft, zodat jij grote stappen maakt om je verhaal krachtig te beginnen of je bestaande verhaal verder op te tillen. Er is ook ruim de tijd om zelf te schrijven op een van de schrijfplekjes en om wat van de omgeving te zien.
VOLGEBOEKT
SCHRIJFVAKANTIE DUITSE EIFEL

ma 2 t/m vr 6 september 2024: Korte schrijfvakantie Texel
Vijf dagen schrijven op Texel met training én persoonlijke schrijfbegeleiding. Tijdens deze schrijfvakantie ga je aan de slag met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Vijf dagen schrijfinspiratie.
NOG PLEK
SCHRIJFVAKANTIE TEXEL

*******

ma 11 t/m vr 15 november 2024 – UNIEKE midweek schrijven Texel
Leer een kort verhaal schrijven met gegarandeerde publicatie in professionele bundel. Unieke en totaal andere schrijfmidweek, want welke schrijfdocent kan gegarandeerde publicatie aanbieden? Deze midweek geeft je veel meer dan een goed verhaal.
VOLGEBOEKT
MIDWEEK SCHRIJVEN TEXEL

Ik ben ongelooflijk trots dat we ook in 2024 weer een heel divers en inspirerend aanbod van schrijfvakanties kunnen aanbieden. Heb je vragen over de schrijfweken, neem dan gerust contact op.

Schrijfvakantie – Duitse Eifel

schrijfvakantie Duitse Eifel

SCHRIJFVAKANTIE DUITSE EIFEL

In de zomer van 2024 gaan we op schrijfvakantie naar de Duitse Eifel waar we verblijven aan de Obersee op slechts 18 km van het pittoreske dorpje Monschau. Een prachtige omgeving met mooie vakwerkhuizen.

Wanneer: vr 19 t/m vr 26 juli 2024

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
–  op slechts 2-3 uur rijden van Nederland
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Tijdens de schrijfvakanties maak je grote stappen, je leert de schrijftechniek, maar je hebt ook voldoende tijd om zelf te schrijven, te sparren met de andere schrijvers of lekker te wandelen in de mooie omgeving. En…. je wordt verwend met kostelijke maaltijden.

Begeleiding: Marelle Boersma en Jan Kostelijk

VOLGEBOEKT!
Wil je op de reservelijst? Dat kan: geef dat hier door

Korte schrijfvakantie – Texel

schrijfvakantie Texel

KORTE SCHRIJFVAKANTIE TEXEL

In de nazomer van 2024 organiseren we een korte schrijfvakantie op Texel. Lekker inspirerend en altijd gezellig. Schrijftraining én schrijfbegeleiding bij je eigen boek. En voldoende ruimte voor 10 schrijvers.

Wanneer: maandag 2  t/m vrijdag 6 september 2024

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– compleet verzorgd
.

Een korte schrijfvakantie waarin je aan de slag gaat met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Een prachtige plek met veel schrijfinspiratie.

Begeleiding: Marelle Boersma & Jan Kostelijk (maaltijden)

Er is nog plek!

Ramon van Huffelen schreef: “Aanrader! Ik was er bij de laatste bundel bij: ‘De Wadden in Vogelvlucht’. Schrijven, leren, mooie ontmoetingen, prachtige locatie. Marelle en Inge zijn toppers en dan nog de kok – Jan Kostelijk – die zóóó lekker kookt, Eén woord? Geweldig!”

Ingeborg schrijft: “Deze schrijfvakantie was het mooiste cadeau dat ik mezelf in jaren gegeven heb.”

Unieke midweek schrijven – Texel

schrijven op Texel

UNIEKE MIDWEEK SCHRIJVEN OP TEXEL

Wanneer: maandag 11 t/m  vrijdag 15 november 2024

– voor iedereen die een kort verhaal wil schrijven
– UNIEK: je verhaal wordt gegarandeerd gepubliceerd wordt in een professionele bundel
– romantisch, historisch, spannend of feelgood

.Sta jij straks met een kort verhaal in de nieuwe Waddenbundel?

Het hele traject vanaf het idee tot aan publicatie, met alle trainingen, coaching én maaltijden en zelfs de presentatie is verzorgd. En… we steunen met elke bundel een goed doel.

NB: Na deze midweek mag jij je auteur noemen. Jouw verhaal wordt gegarandeerd gepubliceerd in de bundel die uitgegeven wordt via Uitgeverij De Droomvallei. De kracht van de groep geeft hier een grote meerwaarde.

VOLGEBOEKT
Wil je op de reservelijst? Meld je dan HIER aan.

REACTIES DEELNEMERS:

Ciham schrijft: “Dankzij jou heb ik het recept gevonden van mijn boek. Ik durf weer te dromen!”

Dirk schrijft: “Wat een grandioze plek om je hobby te verdiepen. Top meester. Top locatie. Top groep. Top eten!”

Marian: Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Mary schrijft: “Wat een passie heb jij voor je vak. En voor ons!”

Wie is Marelle Boersma?

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en ik vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Al sinds bijna tien jaar organiseer ik schrijfvakanties, waarbij veel schrijvers terugkomen voor een week schrijfinspiratie. Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen een wel of geen publicatie.

Sinds 2020 ben ik de oprichter en eigenaar van de Online Schrijfschool, waar we in middels met zes schrijfdocenten werken om online lessen te geven en je te ondersteunen bij het schrijven van je boek.

Beoordeling schrijfopleidingen

Schrijven Magazine heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van schrijfopleidingen.

De rapportage hierover verscheen in het maartnummer 2018.

Marelle en Jan zijn enorm trots met het rapportcijfer dat hun schrijfvakanties hebben gekregen:

–> 9,1

Omdat deze cijfers voortkomen uit de reacties van hun gasten, geeft dit pas echt de waardering aan voor hun unieke aanpak: de combinatie van training mét coaching over een eigen verhaal, en de fijne verzorging van de gezonde en pure maaltijden. Echt een compleet verzorgde schrijfweek.

Ervaring als schrijfdocent

Het schrijfonderwijs van Marelle Boersma is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs.

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al meer dan tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht) Ze heeft dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.
Marelle behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Na bijna acht jaar ervaring in het organiseren van schrijfvakanties, weet je dat je bij haar aan het goede adres bent voor een week vol inspiratie.

Annet Hulst is schrijfdocent bij de Online Schrijfschool van Marelle Boersma. Annet is daarnaast zelf ook auteur en kent dus de fijne kneepjes van het vak uit de praktijk én van de theorie. Ze is o.a. bekend van de thriller Bloedheet en ze is initiatiefnemer van de websites ChickLit.nl en VrouwenThriller.nl

Zoek je inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Reacties deelnemers:

Marian: Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Reacties deelnemers:

Joke: Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.
En Jan, wat fantastisch dat jij dit allemaal mogelijk maakt door zo goed voor ons te zorgen!

Reactie deelnemers:

Jolanda Pikkaart: Terug van een weekje Schrijven bij Marelle Boersma Veel geleerd, genoten van de sfeer, het eten en de energie van de groep. Volgend jaar weer! Bedankt Marelle