Schrijfretraite in Frankrijk

Schrijfretraite in Frankrijk? Kom schrijven in een Frans chateau

 • 3 t/m 9 september 2022Schrijfretraite Frankrijk
  Een hele week tijd om zelf te schrijven in een chateau in Frankrijk, schrijfbegeleiding tijdens verhalen delen. Volledig verzorgd.


Inmiddels is de week volgeboekt

Wil je op de reservelijst, stuur me dan een informatieverzoek

Welke schrijfvakanties zijn mogelijk:

 • 24 sept – 1 oktober 2022: Schrijfvakantie Italie
  Een hele week vol schrijfinspiratie, workshops, individuele coaching en Italiaanse maaltijden op een rustgevende plek in Le Marche (Italië). Maak veel schrijfmeters met je boek!
 • 14-21 oktober 2022: Schrijfvakantie Limburg
  Een hele week vol schrijfinspiratie, workshops, individuele coaching en kostelijke maaltijden op een supertoffe plek in Ell (limburg). Maak veel schrijfmeters met je boek!
 • 18-20 november 2022: Schrijfweekend Brabant
  In het najaar van dit jaar organiseer ik weer een schrijfweekend, dit keer in Helenaveen in Brabant. In feite is een schrijfweekend te vergelijken met een korte schrijfvakantie qua workshops en schrijfbegeleiding, alleen het eten is niet inbegrepen.
 • 12-16 juni 2023Midweek schrijven in het Waddengebied
  Unieke midweek met gegarandeerde uitgave van jouw kort verhaal in de inmiddels zeer bekende verhalenbundel Eilandverhalen 4 (deze midweek is immens populair). Van elk verkocht exemplaar gaat een euro naar een goed doel.

Alle details, wat is inclusief/exclusief van de verschillende schrijfvakanties vind je onder de betreffende button.

NB: een schrijfretraite is zonder training, bij een schrijfvakantie/schrijfweekend krijg je wel elke dag een schrijfworkshop.

Nathalie Pagie, thrillerauteur: “Op schrijfretraite bij Marelle heb ik de openingsscène van thriller Rio Grande geschreven. Dankzij haar advies én de sfeer, de zon, de rust en de ruimte, staat die scène als een huis.”

Schrijfretraite – schrijven in een Frans chateau

SCHRIJFRETRAITE  in een sfeervol Chateau in FRANKRIJK (Picardië)

Wanneer: zaterdag 3 september t/m vrijdag 9 september 2022

– voor iedereen die een boek wil schrijven
– geschikt voor (gevorderde) schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek

– Op slechts 5 uur rijden van Utrecht

.

Tijdens een schrijfretraite maak je grote stappen met het schrijven van je boek. In de schilderachtige omgeving van het chateau of op het prachtige terras is het heerlijk schrijven, of mijmeren over je plot of om jouw personage avonturen te laten beleven. Doordat er ook tijd is om verhalen te delen, onder begeleiding, leer je steeds meer van de schrijftechniek en hoe je verhaal overkomt op anderen. Er is natuurlijk ook tijd voor een wandeling of om de omgeving te zien.

De schrijfretraite in Frankrijk:

 • maximaal 8 personen
 • een week (zeven dagen, zes nachten)
 • inclusief schrijfbegeleiding tijdens de voorleessessies
 • inclusief de meerwaarde van een groep gelijkgestemden
 • inclusief overnachtingen in eigen kamer
 • inclusief volpension
 • geen schrijftrainingen
 • exclusief reiskosten

Alles wordt de hele week verzorgd, zodat je nergens aan hoeft te denken. Echt een week onbezorgd schrijven

NB: Een schrijfretraite is een schrijfweek waarin er veel tijd is om te schrijven, waarbij de begeleiding tijdens de voorleessessies ervoor zorgt dat je verhaal steeds krachtiger wordt.

.

Inmiddels is de week volgeboekt
Wil je op de reservelijst, stuur me dan een informatieverzoek

Datum:

za 3 sept – vr 9 sept 2022

.

Prijs:

€ 995  (eigen kamer)
Wil je samen met een vriend(in) op een kamer, dan is er een fijne korting mogelijk
NB: alle prijzen zijn vrij van btw

Een schrijfretraite is volledig verzorgd

Inmiddels is de week volgeboekt
Wil je op de reservelijst, stuur me dan een informatieverzoek

Marian Hagen (VIP-retraite): “Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat.
Handvatten, coaching, tips, adviezen en training.
 En jouw rustige Jan, een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+”

Mijn ervaring als schrijfdocent

Ik weet uit mijn eigen ervaring als auteur tegen welke zaken schrijvers aanlopen. Daarnaast weet ik als schrijfdocent hoe je die schrijfproblemen kunt oplossen. Juist deze combinatie van schrijf- en onderwijservaring zet ik in om jou verder te helpen met jouw boek!

Ik werk inmiddels ruim tien jaar als schrijfdocent/schrijfcoach; er zijn in die tijd al tientallen schrijvers bij mij gedebuteerd. Ik behoor tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leid ik daarnaast ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van mijn vak door te geven.

Mijn onderwijservaring 

Na dertig jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, weet ik hoe ik het beste uit jou naar boven kan halen. Mijn onderwijsinstelling is officieel geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (crkbo)

Zoek je inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Beoordeling schrijfopleidingen

Schrijven Magazine heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van schrijfopleidingen.

De rapportage hierover verscheen in het maartnummer 2018.

Jan en ik zijn enorm trots met het rapportcijfer dat onze schrijfvakanties hebben gekregen:

–> 9,1

Omdat deze cijfers voortkomen uit de reacties van onze gasten, geeft dit pas echt de waardering aan voor onze aanpak.

Reacties

Nathalie Pagie, thrillerauteur:
“Op schrijfretraite bij Marelle heb ik de openingsscène van thriller Rio Grande geschreven. Dankzij haar advies én de sfeer in Casa Escrita, de zon, de rust en de ruimte, staat die scène als een huis. Ik beveel de retraite van harte aan en ga graag nog eens terug (ook voor de kookkunsten van Jan).”
.

Mireille Kwak:

Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken.
Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.
.
Toen ik een scène aan haar voorlas waarbij ikzelf door emotie overmand werd, maar ik ook in Marelle’s ogen een traan zag blinken en zij vervolgens zei: “Je hebt ‘m.”, was mijn schrijfretraite geslaagd.
De prachtige natuur, de met liefde bereide maaltijden van Jan, de zon, de rust en ruimte en niet te vergeten de dieren Boy, Lucky en Bink, completeren het geheel.
Met heel mijn hart: OBRIGADA!
.
En nu?
Thuis ben ik nog steeds aan het nagenieten :-) én aan het schrijven, hoewel het echt een uitdaging is om tijd vrij te maken om te kunnen schrijven.
De coaching heeft mij zo veel sturing en aanmoediging gegeven waardoor ik vastbesloten ben mijn verhaal af te schrijven! Ik heb intens genoten, veel geleerd en veel geschreven.