Schrijfretraite – schrijven in Monschau

schrijfretraite buitenland

Op dit moment staan er geen schrijfretraites gepland

– voor schrijvers die veel schrijfmeters willen maken
– geen training, maar wel persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Tijdens een schrijfretraite heb je alle tijd om te schrijven aan je boek. In de schilderachtige omgeving van het pittoreske dorpje Monschau en omgeven door een prachtig wandelgebied verblijven we in een vakwerkhuis waar voldoende plekken zijn om te schrijven. In de ruime tuin achter de locatie is het heerlijk zitten, om te mijmeren over je plot of om jouw personage avonturen te laten beleven. Doordat er ook tijd is om verhalen te delen, onder begeleiding, leer je steeds meer van de schrijftechniek en hoe je verhaal overkomt op anderen. Er is natuurlijk ook tijd voor een wandeling of om de omgeving te zien.

De schrijfretraite in Monschau:

  • maximaal 10 personen
  • een week (zeven dagen, zes nachten)
  • inclusief schrijfbegeleiding tijdens de voorleessessies
  • inclusief de meerwaarde van een groep gelijkgestemden
  • inclusief overnachtingen in eigen kamer
  • inclusief volpension
  • geen schrijftrainingen
  • exclusief reiskosten

Alles wordt de hele week verzorgd, zodat je nergens aan hoeft te denken. Echt een week onbezorgd schrijven

NB: een schrijfretraite is een schrijfweek voor schrijvers die geen training nodig hebben. Wel is er veel tijd om te schrijven, waarbij de begeleiding en de voorleessessies ervoor zorgen dat je verhaal steeds krachtiger wordt.

.

Inmiddels is de week volgeboekt
Wil je op de reservelijst, stuur me dan een informatieverzoek

Data:

geen data gepland

.

Prijzen:

Schrijfretraite €…  (eigen kamer)
NB: alle prijzen zijn vrij van btw
Wil je samen met een vriend(in) op een kamer, dan is er een fijne korting mogelijk
Inclusief alle maaltijden en tussendoortjes
Exclusief reiskosten

Begeleiding van de week:

Marelle Boersma & Jan Kostelijk

Tijdens de schrijfretraite heb je alle tijd om te schrijven én wat van de mooie omgeving te zien.

Nathalie Pagie, thrillerauteur: “Op schrijfretraite bij Marelle heb ik de openingsscène van thriller Rio Grande geschreven. Dankzij haar advies én de sfeer, de zon, de rust en de ruimte, staat die scène als een huis.”

Ingeborg schrijft: “Deze schrijfvakantie was het mooiste cadeau dat ik mezelf in jaren gegeven heb.”

Marian Hagen (VIP-retraite): “Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat.
Handvatten, coaching, tips, adviezen en training.
 En jouw rustige Jan, een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+”

Alle schrijfvakanties, zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers

HIER vind je alle schrijfvakanties

NB: een schrijfretraite is zonder training, bij een schrijfvakantie/schrijfweekend krijg je wel elke dag een schrijfworkshop.

Wie is Marelle Boersma?

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en ik vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Al sinds bijna tien jaar organiseer ik schrijfvakanties, waarbij veel schrijvers terugkomen voor een week schrijfinspiratie. Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen een wel of geen publicatie.

Sinds 2020 ben ik de oprichter en eigenaar van de Online Schrijfschool, waar we in middels met zes schrijfdocenten werken om online lessen te geven en je te ondersteunen bij het schrijven van je boek.

Beoordeling schrijfvakanties

Schrijven Magazine heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van schrijfopleidingen.

De rapportage hierover verscheen in het maartnummer 2018.

Jan en ik zijn enorm trots met het rapportcijfer dat onze schrijfvakanties hebben gekregen:

–> 9,1

Omdat deze cijfers voortkomen uit de reacties van onze gasten, geeft dit pas echt de waardering aan voor onze aanpak.

Mijn ervaring als schrijfdocent

Ik weet uit mijn eigen ervaring als auteur tegen welke zaken schrijvers aanlopen. Daarnaast weet ik als schrijfdocent hoe je die schrijfproblemen kunt oplossen. Juist deze combinatie van schrijf- en onderwijservaring zet ik in om jou verder te helpen met jouw boek!

Ik werk inmiddels ruim tien jaar als schrijfdocent/schrijfcoach; er zijn in die tijd al tientallen schrijvers bij mij gedebuteerd. Ik behoor tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leid ik daarnaast ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van mijn vak door te geven.

Mijn onderwijservaring 

Na dertig jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, weet ik hoe ik het beste uit jou naar boven kan halen. Mijn onderwijsinstelling is officieel geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (crkbo)

Zoek je inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Reacties

Mireille Kwak:

Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken.
Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.
.
Toen ik een scène aan haar voorlas waarbij ikzelf door emotie overmand werd, maar ik ook in Marelle’s ogen een traan zag blinken en zij vervolgens zei: “Je hebt ‘m.”, was mijn schrijfretraite geslaagd.
De prachtige natuur, de met liefde bereide maaltijden van Jan, de zon, de rust en ruimte en niet te vergeten de dieren Boy, Lucky en Bink, completeren het geheel.
Met heel mijn hart: OBRIGADA!
.
En nu?
Thuis ben ik nog steeds aan het nagenieten :-) én aan het schrijven, hoewel het echt een uitdaging is om tijd vrij te maken om te kunnen schrijven.
De coaching heeft mij zo veel sturing en aanmoediging gegeven waardoor ik vastbesloten ben mijn verhaal af te schrijven! Ik heb intens genoten, veel geleerd en veel geschreven.