SCHRIJFWEEKEND

Heb je al heel lang een idee in je hoofd, maar komt het er niet van om het op te schrijven?

Investeer dan in jezelf en laat mij je helpen om snel een stap verder te komen.
Door het aanbieden van mijn theoretische kennis en mijn praktijkervaring krijg je nuttige informatie over de opbouw en structuur. Je kunt hierdoor niet alleen een verhaal/boek op de juiste manier starten, maar het helpt je ook om te ontdekken waarom jouw verhaal maar bleef kabbelen.  Zelfs schrijvers die hun hele boek al klaar hebben, krijgen meer inzicht hoe ze met wat simpele ingrepen hun verhaal op een hoger niveau kunnen brengen.

Een heel weekend tijd om ongestoord te schrijven. Geen afleiding, wel opleiding!

Schrijfweekend Hoe schrijf je een boek

Herken je dit:

 • Je bent net begonnen met schrijven en dan word je al uit je concentratie gehaald door je telefoon, kinderen, twitter, facebook of je Lief die wil weten hoe lang je nog bezig bent?
 • Je hebt met moeite tijd vrijgemaakt en na een half uurtje loop je vast?
 • Het idee van het boek is er, maar hoe begin je?
 • Herken je deze vragen?
  – Hoe bouw ik een plot?
  – Hoe bedenk ik boeiende personages?
  – Hoe maak ik het spannend?
  – Hoe schrijf ik een dialoog?
  – Hoe verbeter ik mijn schrijfstijl?

  .

Tijdens een weekend is er ook tijd om samen te sparren, om elkaar feedback te geven en ook om zelf te schrijven. Naast een aantal schrijfworkshops hebben we ook één-op-één een schrijfbegeleidingsgesprek over je eigen verhaal.

Schrijfweekend Gelderland: Hoe schrijf je een boek?

Doel: Leer diverse schrijftechnieken om een boek te schrijven
Het is een combinatie van schrijfworkshops én individuele schrijfcoaching
.
2 t/m 4 februari 2024
Locatie: Berg en Dal (Gelderland)
.
schrijfvakantie
.
Een weekend waarin we aan de slag gaan met diverse schrijftechnieken om een boek te schrijven. Ik houd altijd rekening met de verschillende genres.
.
schrijftraining en coaching:
– schrijftrainingen over verschillende schrijftechnieken
– schrijfbegeleiding bij jouw eigen verhaal, op jouw niveau
– interactieve bijeenkomst waar je feedback krijgt op jouw verhaal
– geschikt voor alle genres (zoals levensverhaal, thriller, roman, jeugdboek)
.
Duur en plaats
– vrijdagmiddag ~ 16:00 uur tot zondagmiddag  17:00 uur
– in een sfeervolle groepslocatie in Gelderland (Berg en Dal)
– we hebben hierbij de beschikking over 5x 2-persoons appartement met een groepslocatie
– eigen kamer in gedeeld appartement
– inclusief 2 overnachtingen
– maximaal 8 deelnemers met 2 schrijfcoaches
– exclusief maaltijden
.
Het eten regelen we gezamenlijk: meestal neemt ieder iets mee, waardoor de kosten laag kunnen blijven
.
.
.
.
schrijfweekend
Kosten weekend  2 t/m 4 februari 2024
.

€ 575   beschikking over eigen kamer
Prijs is vrij van btw

– Inclusief alle workshops en schrijfbegeleiding
– Inclusief 2 overnachtingen
– Begeleiding door 2 schrijfcoaches
– Exclusief maaltijden

Begeleiding:  Heleen van den Hoven en Machteld van Zalingen (docenten Online Schrijfschool)

Nog 3 vrije plekken 1 vrije plek
Het weekend is volgeboekt

Ben je te laat en wil je op de reservelijst? Stuur me dan een MAIL

.

Reactie deelnemers:

Barbara Sevenstern schrijft dit over het schrijfweekend in een blog ‘Hoe belangrijk is een schrijfcursus?‘ op Schrijven online:

“Ik merkte dat naarmate mijn boek vorderde ik meer behoefte kreeg aan concrete handvatten in plaats van vrijblijvende schrijfoefeningen en schrijftijd. Een schrijfweekend in de Betuwe was voor mij het antwoord. De begeleiding was strak, persoonlijk en gericht op resultaat. Daarnaast liet de beperkte tijdspanne van drie dagen geen tijd over voor lummelen.”

Laura van Steenveldt: “ Naast de trainingen was er veel tijd om aan je eigen verhaal te werken, wat iedereen door de inspirerende lessen enthousiast deed. Door dit weekend nam mijn verhaal duidelijke vormen aan. Ik ga zeker nog eens terug!”

Lia Schellekens: “Als geen ander weet Marelle hoe ze de groep moet inspireren en motiveren. Dankzij haar zijn er dit weekend vier prachtige boeken verwekt. Heb er erg veel van geleerd en denk er iedere dag nog met een glimlach op mijn gezicht aan terug!

Reacties deelnemers:

Linda Wensing over schrijfweekend:  “Marelle is zeer kundig en ervaren op haar vakgebied, weet iedereen met gerichte adviezen een stap verder te brengen, en is bijzonder aardig. Naast leerzaam was het weekend dan ook nog eens ontspannend en erg gezellig.”

Esther van der Wal (Redactiebureau Sterk): “Marelle dringt niemand iets op, maar stelt de juiste vragen, waardoor zowel beginnende als gevorderde schrijvers handvatten aangereikt krijgen om verder te komen met hun verhaal. Een bijzondere ervaring, ik kan het iedereen aanraden!

Reacties deelnemers:

Tamara Onos (weekend nov 2022):

“Het weekend bracht me waar ik voor kwam: helderheid over mijn verhaal en heerlijke focus op het schrijven. Bedankt voor het sparren weer. Ook deze keer legde je de vinger op de zere plek en gaf me de tools om het op te lossen, zonder het voor me uit te denken. Heel fijn.”

Tamara heeft al twee thrillers op haar naam staan (Onder invloed en Isolatie)

.

Ramon schreef:

“De opbouwende feedback die ik kreeg, was erg stimulerend. Inge legde altijd de vinger op de zere plek. Maar ook bij een stuk voor een korte verhalenwedstrijd, waarvan ik dacht dat het al heel goed was, zorgden de aanwijzingen van Inge voor het laatste zetje naar een éxtra krachtig verhaal.”

Ramon won de schrijfwedstrijd Lunchtijd en is in 2022 gedebuteerd met zijn thriller Portland

Petra Bontje schreef:

“Tijdens de cursus korte verhalen schrijven van de Online Schrijfschool schreef ik een kort verhaal. Ik heb een kortere versie van dit verhaal (Suikerspin) opgestuurd voor de Baarnse Literatuurprijs en hoorde dat ik bij de 12 genomineerden zit! Ik ben super, super, blij, en wilde je laten weten dat je feedback zeker geholpen heeft. Inge, dank je wel!”

Wie is Marelle Boersma?

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al ruim tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht)

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Marelle geeft al ruim tien jaar schrijfonderwijs en behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs)

Wil je meer inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Antwoorden op veelgestelde vragen

Vraag: Wat is het verschil tussen een schrijfweekend en een schrijfvakantie?

Antwoord: Een schrijfweekend is in Nederland. Een schrijfvakantie is langer en duurt een week. Deze schrijfvakanties geef ik in Frankrijk (Charente). Deze weken zijn compleet verzorgd, dus ook met alle maaltijden en tussendoortjes. Feitelijk is een schrijfweek een dubbel schrijfweekend in een zonniger en warmere omgeving.
Tijdens een schrijfweek heb je meer schrijftijd om zelf aan je boek te schrijven en word je compleet in de watten gelegd.

VraagIk ben al een tijd bezig met schrijven. Heeft een schrijfweekend dan wel zin?

Antwoord: Doordat ik voor aanvang van het schrijfweekend altijd een deel van de verhalen lees, maak ik mijn programma voor de schrijfworkshops op maat voor de deelnemers die in het weekend komen. Ook al heb je bepaalde schrijftechnieken al eerder gehad, mijn ervaring met voorgaande deelnemers is dat ze altijd weer nieuwe informatie oppikken. De schrijfcoaching krijg je altijd op jouw niveau, waarbij we vooral gaan kijken waar jij vastloopt of vragen over hebt. Kijk vooral ook of een verdiepend weekend iets voor jou is!

VraagMoet ik mijn verhaal met de andere deelnemers delen

Antwoord: Het is nooit verplicht om je verhaal te delen. Zeker bij een autobiografisch verhaal kan dat heel gevoelig liggen. Toch kan delen van je verhaal je wél verder brengen. Ik zorg voor een veilige omgeving, maar er is niets verplicht!

Vraag: Hoe zit het met mijn privacy?

Antwoord: Jouw verhaal is veilig bij mij, omdat ik als geen ander begrijp hoe kwetsbaar dit kan zijn. Het is best eng om jouw verhaal te delen. Maar toch is dat een eerste stap naar groei. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw verhaal, zie ook de algemene voorwaarden (te vinden op het inschrijfformulier)

Vraag: Wat is het verschil tussen een basis weekend en een verdiepend weekend?

Antwoord: Tijdens een basisweekend krijg je vnl basis schrijftechnieken, zoals hoe bouw je een verhaal op. Daarnaast kijk ik vooral naar waar de deelnemers behoefte aan hebben. Een verdiepend schrijfweekend is vooral bedoeld om de diepte in te gaan. Het is dan wel prettig als je al enige schrijfervaring hebt. Twijfel je? Neem dan contact met me op.

VraagKrijg ik maar één keer hulp bij mijn verhaal of kan ik ook extra gesprekken krijgen?

Antwoord: Tijdens een schrijfweekend krijgt iedere deelnemer een uitgebreid begeleidingsgesprek. Wil je meer hulp, dan kunnen we daar afspraken over maken na afloop van het weekend.

Heb je nog vragen?

Heb je interesse in een schrijfweekend, maar kun je niet op een van deze data?

Of zitten de schrijfweekenden al VOL, dan kan ik je op de reservelijst zetten.

Neem even contact op.