SCHRIJFWEEKEND

Heb je al heel lang een idee in je hoofd, maar komt het er niet van om het op te schrijven?

Investeer dan in jezelf en laat mij je helpen om snel een stap verder te komen.
Door het aanbieden van mijn theoretische kennis en mijn praktijkervaring krijg je nuttige informatie over de opbouw en structuur. Je kunt hierdoor niet alleen een verhaal/boek op de juiste manier starten, maar het helpt je ook om te ontdekken waarom jouw verhaal maar bleef kabbelen.  Zelfs schrijvers die hun hele boek al klaar hebben, krijgen meer inzicht hoe ze met wat simpele ingrepen hun verhaal op een hoger niveau kunnen brengen.

Een heel weekend tijd om ongestoord te schrijven. Geen afleiding, wel opleiding!

Wil je meer inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Te weinig tijd om te schrijven

Herken je dit:

 • Je bent net begonnen met schrijven en dan word je al uit je concentratie gehaald door je telefoon, kinderen, twitter, facebook of je Lief die wil weten hoe lang je nog bezig bent?
 • Je hebt met moeite tijd vrijgemaakt en na een half uurtje loop je vast?
 • Het idee van het boek is er, maar hoe begin je?
 • Herken je deze vragen?
  – Hoe bouw ik een plot?
  – Hoe bedenk ik boeiende personages?
  – Hoe maak ik het spannend?
  – Hoe schrijf ik een dialoog?
  – Hoe verbeter ik mijn schrijfstijl?

  Deze schrijfzaken kunnen aan bod komen. Tijdens het weekend is er tijd om samen te sparren, om elkaar feedback te geven en ook om zelf te schrijven. Naast een aantal workshops wordt je ook individueel gecoacht.

Programma schrijfweekend

Elke dag starten we met een workshop over schrijftechniek. Daarnaast hebben we samen een één-op-ééngesprek over jouw eigen verhaal,  zodat je goed op weg geholpen wordt, of extra verdieping weet aan te boren. Aan het eind van de dag houden we een schrijfcafé waar je veel van elkaars verhalen leert én waar je alle vragen kunt stellen die je hebt. Tijdens het maken van het programma let ik op de ervaring van de verschillende deelnemers.

Van tevoren vraag ik je daarom een deel van je verhaal op te sturen met daarbij de problemen waar je tegenaan loopt, zodat ik de trainingen en/of begeleiding daarop kan richten.

Het is dus echt een schrijfweekend op maat, en nooit hetzelfde

Wie ben ik?

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al ruim tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht)

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Marelle geeft al ruim tien jaar schrijfonderwijs en behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs)

Mededeling

Door de maatregelen van de overheid in verband met Corona, kunnen groepstrainingen voorlopig niet doorgaan. Vandaar dat er pas weer in het najaar van dit jaar schrijfweekenden georganiseerd worden.
.
Heb je een vraag hierover, of wil je advies welke training voor jou het meest geschikt is, neem dan gerust contact op via onderstaande knop

Schrijfweekend in Vaassen

Schrijfweekend:
19-21 NOVEMBER 2021
.
.
Een weekend waarin we aan de slag gaan met de basis van een verhaal, zodat je een krachtige start kunt maken met jouw boek. Maar ook de personages krijgen meer gezicht en je leert de kracht van de keuze voor het vertelperspectief.
Ik houd altijd rekening met de verschillende genres.
.
schrijftraining en coaching:
– schrijftrainingen over verschillende schrijftechnieken
– schrijfbegeleiding bij jouw eigen verhaal, op jouw niveau
– Interactieve bijeenkomst waar je feedback krijgt op jouw verhaal
– geschikt voor alle genres
.
Duur en plaats
– vrijdagmiddag v.a. 15:00 uur tot zondagmiddag  17:00 uur
– in een mooie groepslocatie in Vaassen
– we hebben hierbij de beschikking over het hele gebouw
– eigen kamer
– inclusief overnachtingen
– maximaal 8 deelnemers
.
open voor inschrijving
.
Soms moeten mensen op het laatste moment annuleren, dus als je graag met een bepaald weekend wilt meedoen, stuur me dan een berichtje, dan zet ik je op de reservelijst (geen verplichting)

Wat kost het?

Een schrijfweekend kost:

€ 525   beschikking over eigen kamer
Prijs is vrij van btw

– Inclusief alle workshops en schrijfbegeleiding
– Inclusief 2 overnachtingen

Reactie deelnemer:

Barbara Sevenstern schrijft dit over het schrijfweekend in een blog ‘Hoe belangrijk is een schrijfcursus?‘ op Schrijven online:

“Ik merkte dat naarmate mijn boek vorderde ik meer behoefte kreeg aan concrete handvatten in plaats van vrijblijvende schrijfoefeningen en schrijftijd. Een schrijfweekend in de Betuwe was voor mij het antwoord. De begeleiding was strak, persoonlijk en gericht op resultaat. Daarnaast liet de beperkte tijdspanne van drie dagen geen tijd over voor lummelen.”

Laura van Steenveldt: “ Naast de trainingen was er veel tijd om aan je eigen verhaal te werken, wat iedereen door de inspirerende lessen enthousiast deed. Door dit weekend nam mijn verhaal duidelijke vormen aan. Ik ga zeker nog eens terug!”

Lia Schellekens: “Als geen ander weet Marelle hoe ze de groep moet inspireren en motiveren. Dankzij haar zijn er dit weekend vier prachtige boeken verwekt. Heb er erg veel van geleerd en denk er iedere dag nog met een glimlach op mijn gezicht aan terug!

Reacties deelnemers:

Antoinette Kalkman over schrijfweekend : “De schrijftraining van Marelle is praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Linda Wensing over schrijfweekend:  “Marelle is zeer kundig en ervaren op haar vakgebied, weet iedereen met gerichte adviezen een stap verder te brengen, en is bijzonder aardig. Naast leerzaam was het weekend dan ook nog eens ontspannend en erg gezellig.”

Esther van der Wal (Redactiebureau Sterk): “Marelle dringt niemand iets op, maar stelt de juiste vragen, waardoor zowel beginnende als gevorderde schrijvers handvatten aangereikt krijgen om verder te komen met hun verhaal. Een bijzondere ervaring, ik kan het iedereen aanraden!

Antwoorden op veelgestelde vragen

Vraag: Wat is het verschil tussen een schrijfweekend en een schrijfvakantie?

Antwoord: Een schrijfweekend is in Nederland. Een schrijfvakantie is langer en duurt een week. Deze schrijfvakanties geef ik in Frankrijk (Charente). Deze weken zijn compleet verzorgd, dus ook met alle maaltijden en tussendoortjes. Feitelijk is een schrijfweek een dubbel schrijfweekend in een zonniger en warmere omgeving.
Tijdens een schrijfweek heb je meer schrijftijd om zelf aan je boek te schrijven en word je compleet in de watten gelegd.

VraagIk ben al een tijd bezig met schrijven. Heeft een schrijfweekend dan wel zin?

Antwoord: Doordat ik voor aanvang van het schrijfweekend altijd een deel van de verhalen lees, maak ik mijn programma voor de schrijfworkshops op maat voor de deelnemers die in het weekend komen. Ook al heb je bepaalde schrijftechnieken al eerder gehad, mijn ervaring met voorgaande deelnemers is dat ze altijd weer nieuwe informatie oppikken. De schrijfcoaching krijg je altijd op jouw niveau, waarbij we vooral gaan kijken waar jij vastloopt of vragen over hebt. Kijk vooral ook of een verdiepend weekend iets voor jou is!

VraagMoet ik mijn verhaal met de andere deelnemers delen

Antwoord: Het is nooit verplicht om je verhaal te delen. Zeker bij een autobiografisch verhaal kan dat heel gevoelig liggen. Toch kan delen van je verhaal je wél verder brengen. Ik zorg voor een veilige omgeving, maar er is niets verplicht!

Vraag: Hoe zit het met mijn privacy?

Antwoord: Jouw verhaal is veilig bij mij, omdat ik als geen ander begrijp hoe kwetsbaar dit kan zijn. Het is best eng om jouw verhaal te delen. Maar toch is dat een eerste stap naar groei. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw verhaal, zie ook de algemene voorwaarden (te vinden op het inschrijfformulier)

Vraag: Wat is het verschil tussen een basis weekend en een verdiepend weekend?

Antwoord: Tijdens een basisweekend krijg je vnl basis schrijftechnieken, zoals hoe bouw je een verhaal op. Daarnaast kijk ik vooral naar waar de deelnemers behoefte aan hebben. Een verdiepend schrijfweekend is vooral bedoeld om de diepte in te gaan. Het is dan wel prettig als je al enige schrijfervaring hebt. Twijfel je? Neem dan contact met me op.

VraagKrijg ik maar één keer hulp bij mijn verhaal of kan ik ook extra gesprekken krijgen?

Antwoord: Tijdens een schrijfweekend krijgt iedere deelnemer een uitgebreid begeleidingsgesprek. Wil je meer hulp, dan kunnen we daar afspraken over maken na afloop van het weekend.

Heb je nog vragen?

Heb je interesse in een schrijfweekend, maar kun je niet op een van deze data?

Of zitten de schrijfweekenden al VOL, dan kan ik je op de reservelijst zetten.

Neem even contact op.