Schrijftrainingen van Marelle Boersma:

De schrijftrainingen van Marelle Boersma typeren zich door de combinatie van de techniek met de praktijk. Theorie kun je halen uit inspirerende lessen, maar natuurlijk ook uit boeken, maar het gaat uiteindelijk om de praktijk: je eigen boek. Vandaar dat Marelle zich bij elke training richt op de combinatie. Dus niet alleen lessen in schrijftechniek maar ook feedback op (delen van) je eigen verhaal.

Dit werkt!

Er zijn verschillende mogelijkheden om schrijven te leren of beter te worden bij het schrijven van je boek. Hieronder vind je de trainingen die je in groepsverband kunt volgen (live).

.
– unieke midweek schrijven op Texel
– schrijfweekenden in Nederland
– schrijfvakanties in Nederland (compleet verzorgd)
– schrijfvakanties in het buitenland (compleet verzorgd)

Andere schrijfcursussen bied ik online aan. Het complete aanbod vind je op de pagina Online Schrijfschool. Er zijn veel genre-gerichte cursussen, zoals thriller schrijven, roman schrijven of levensverhaal schrijven, maar ook korte introductiecursussen of een cursus zelf je boek uitgeven.

De genre cursussen zijn zo gemaakt dat je tijdens de cursus aan je eigen boek schrijft, mét feedback op schrijfopdrachten.

.

Wil je meer inspiratie?

Meld je aan voor mijn inspiratiemails en je ontvangt regelmatig schrijftips, leuke weetjes en mijn nieuwe trainingsaanbod in je mailbox. (gemiddeld 1x per maand)
Na aanmelding ontvang je het ebook ‘De best bewaarde schrijfgeheimen’ in je mailbox.

Aanmelden inspiratiemails

Schrijfvakantie Berg en Dal

schrijfvakantie Nederland

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Wanneer: vr 15 t/m vr 22 maart 2024

Waar: Berg en Dal

In het vroege voorjaar van 2024 organiseren we  een schrijfvakantie naar Berg en Dal. Midden tussen de wijnvelden. Een schrijfvakantie met schrijfworkshops én persoonlijke coaching

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– op een prachtige plek in Nederland
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Tijdens de schrijfvakanties maak je grote stappen, je leert de schrijftechniek, maar je hebt ook voldoende tijd om zelf te schrijven of te sparren met de andere schrijvers. En…. je wordt verwend met kostelijke maaltijden.

Begeleiding: Marelle Boersma en Jan Kostelijk

Schrijfvakantie Duitse Eifel

schrijfvakantie Duitse Eifel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 week

Wanneer: vr 19 t/m vr 26 juli 2024

Waar: aan de Obersee (Duitse Eifel)

Een compleet verzorgde schrijfvakantie op slechts 18 km van het pittoreske dorpje Monschau. Met diverse schrijftrainingen, persoonlijke schrijfbegeleiding én tijd om schrijfmeters te maken en verhalen te delen onder begeleiding. Lekker dichtbij en toch helemaal weg.

– voor iedereen die een boek wil schrijven, beginners en gevorderden
– zowel schrijftrainingen als persoonlijke schrijfbegeleiding bij je boek
– geschikt voor schrijvers van een levensverhaal, een roman, thriller of jeugdboek
– lekker op 2 à 3 uur rijden van Nederland
– compleet verzorgd (alle maaltijden)

Schrijfweekend Nederland

schrijfweekend

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 weekend

Een schrijfweekend waarin je aan de slag gaat met je eigen verhaal. De schrijftrainingen helpen je bij de opzet, de schrijfbegeleiding bij de invulling. Een heel weekend schrijfinspiratie.

Deze schrijfweekenden staan gepland
2 t/m 4 febr 2024

Midweek schrijven Texel

midweek schrijven texel

Niveau: beginner en gevorderd

Tijdsduur: 1 midweek

Wanneer: 11 t/m 15 november 2024

Waar: Texel

Een unieke midweek! Schrijf mee aan een bundel Eilandverhalen tijdens de midweek op Texel. Je verhaal wordt hierna gegarandeerd gepubliceerd. Met schrijfworkshops, schrijfbegeleiding, overnachtingen en alle maaltijden. Je volgt de hele route van idee tot aan de presentatie van de bundel.

Sta jij straks met een kort verhaal in de nieuwe Waddenbundel?

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al vijftien boeken geschreven, waaronder de bestsellers Ik volg je en  Vals Alarm (>100.000 verkocht). Ze schrijft nu aan de succesvolle Vertrekthrillers.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen. Sinds ruim tien jaar geeft ze schrijfonderwijs, zowel live als online.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs)

.

Beoordeling schrijfopleidingen

Schrijven Magazine heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van schrijfopleidingen.

De schrijfvakanties hebben een prachtig rapportcijfer gekregen:

–> 9,1

Hieronder vallen ook de schrijfweekenden en schrijfretraites. Omdat deze cijfers voortkomen uit de reacties van onze cursisten, geeft dit pas echt de waardering aan voor onze aanpak. De schrijftrainingen van Marelle Boersma worden dus meer dan goed beoordeeld

Bron: Schrijven Online

Succesverhalen – Uitgekomen dromen

Gedebuteerde schrijvers:

Elk jaar verschijnen er boeken waar ik als schrijfdocent een steentje aan heb bijgedragen.

Het rijtje boeken van schrijvers die ik heb mogen begeleiden, wordt elk jaar langer. Het begint altijd met de droom van iemand om een boek te schrijven, een thriller, een roman, kinderboek of een levensverhaal/autobiografie. En elk boek dat verschenen is, staat voor een droom die uitkomt.

Ik ben ongelooflijk trots dat ik mag ondersteunen bij het uitkomen van die droom.

GEPUBLICEERDE BOEKEN VAN MIJN AUTEURS

Wil je hulp bij de keuze?

Er is een heel rijtje met schrijftrainingen Marelle Boersma. Dus wil je advies welke cursus/schrijfactiviteit voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.


Reacties op mijn schrijftrainingen

Marian (Algarve schrijfvakantie sept ’15): Deze week was een beleving en een levenservaring.  Mijn doel was stappen maken met schrijven. Yes, dat is gelukt. En veel meer dan dat. Handvatten, coaching, tips, adviezen en training. En jouw rustige Jan, een rots voor jou, was een meesterkok voor ons allen. Voor mijn schrijven, leven en ontwikkeling verdien je een 10+

Joke (Algarve sept ’15): Al jaren liep ik rond met het idee, een boek moest er komen. Ik wist gewoon: jij kon het me leren. En ja, ik moest de hele zooi omgooien. Maar zie eens waar het me gebracht heeft. Ik kan verder en schrijf nu de ene pagina na de andere. Daar ben ik je heel dankbaar voor.
En Jan, wat fantastisch dat jij dit allemaal mogelijk maakt door zo goed voor ons te zorgen!

Antoinette Kalkman over schrijfweekend maart 2014: “Met veel plezier kijk ik terug op het schrijfweekend in Elsendorp. De omgeving is vast prachtig, maar ik heb er weinig van meegekregen. Zo werd ik meegezogen in de schrijftraining van Marelle. Praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Ik heb personages verder beschreven en het conflict duidelijk gemaakt. Ook is de verhaallijn veel ronder geworden. Kortom; alle tips die Marelle heeft gegeven, hebben gezorgd voor een karrevracht aan inspiratie. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Irma de Waard: De behandelde stof heb ik als heel leerzaam, praktisch en doelgericht ervaren. De opdrachten vond ik ontzettend leuk om te doen en hebben absoluut ook veel inzicht gebracht. Deze kennis en (basis)technieken waren (zijn!) voor mij ook echt nodig. Ik ben weliswaar enthousiast, maar wel een beginner! Mijn inspiratie en creativiteit waren na afloop nog meer gestimuleerd dus zaterdagavond en zondag heb ik direct al een paar stukken herschreven.

Anne Vellinga: “En hier is een andere deelnemer: GA, het is de moeite waard. Alles verandert erdoor, je kijk op schrijven, boeken, uitgevers, eigen beheer, het hele proces. Neem mij. Ik lees nooit. Marelle heeft dit veranderd. Ik ben vanochtend begonnen in een boek en kon haast niet stoppen. Niet omdat het boek zo bijzonder is, het is mijn nieuwe blik! Bedankt Marelle!”