Zoek je schrijfbegeleiding bij het schrijven van je boek? We helpen je graag verder.

schrijf oplossingen

Elke schrijver, beginnend of gevorderd, twijfelt soms aan zijn of haar verhaal. Bovendien zijn er ook andere schrijfproblemen die je tijdens het schrijfproces kunnen overvallen:

– Heb je een goed begin geschreven?
– Loop je vast tijdens het schrijven?
– Vraag je je af of het wel spannend genoeg is?
– Is jouw personage wel interessant genoeg?
– Is er voldoende diepgang?
– Lopen de dialogen lekker?
– Trek je de lezer wel direct je verhaal binnen?

Herken je deze twijfels?

Denk dan eens aan een persoonlijk traject waarbij je in één-op-één gesprekken of gedegen schriftelijke feedback meer over de schrijftechniek leert. Individuele schrijfbegeleiding waar ik samen met jou kijk wat jouw verhaal nodig heeft.

Schrijfbegeleiding geldt niet alleen voor beginnende schrijvers, want ook gevorderde schrijvers kunnen weleens hulp gebruiken of een frisse blik. En soms kan het ook zijn dat praten over je verhaal je al verder helpt doordat de ideeën ineens gaan stromen en je weer nieuwe openingen ziet.

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden.’

Wat zijn de mogelijkheden qua schrijfbegeleiding?

Je wilt graag uitleg van de achterliggende schrijftechniek, zodat je weet hoe je die in de rest van je verhaal kunt toepassen. En je wilt graag dat iemand meeleest en je verhaal van professionele feedback voorziet.

Dit zijn de opties:

Een quick scan:

Stuur ons de eerste 3000 woorden van je verhaal en leg daarbij je belangrijkste vraag voor.
Je ontvangt feedback op je verhaal, de belangrijkste schrijftechnieken én op je schrijfstijl.

Kosten?
€ 79
Hier komt geen btw meer bij

Gratis advies:

Wil je alleen advies over welke schrijfcursus jou het meest gaat helpen? Vraag dan gratis advies aan.

Andere vormen van schrijfbegeleiding:

Eenmalig

schrijfbegeleiding

Eenmalige schrijfbegeleiding

Deze schrijfbegeleiding is vooral geschikt voor beginnende schrijvers. Je stuurt ons het begin van je verhaal (~ 5000 woorden) en we geven feedback op de verschillende schrijftechnieken, en hoe je die hebt toegepast in jouw verhaal.

We hebben een uitgebreid gesprek via Zoom of je ontvangt deze feedback schriftelijk.

Jouw investering?
€ 120

Heb je interesse in deze eenmalige schrijfbegeleiding? Neem dan contact op. Je hoort dan meteen op welke termijn de schrijfbegeleiding kan starten (meestal binnen tien dagen).

Heb je vragen? Kijk dan eerst in de veelgestelde vragen hieronder.

Half jaar traject

Traject half jaar

Een traject van een half jaar aan schrijfbegeleiding is zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde schrijvers. Binnen de duur van een half jaar stuur je me:
– de samenvatting (~ 1000 woorden)
– drie keer een deel van je verhaal (elke keer ~ 5000 woorden)

Met de samenvatting als leidraad krijg je informatie over hoe je een plot opbouwt en of de structuur van je verhaal stevig genoeg is. Daarnaast kijken we naar verschillende schrijftechnieken, en hoe je die hebt toegepast in jouw verhaal.

We hebben drie keer een online begeleidingsgesprek (via Zoom) of schriftelijke feedback.

Jouw investering?
€ 495

Heb je interesse in dit begeleidingstraject? Neem dan contact op. Je hoort dan meteen op welke termijn de schrijfbegeleiding kan starten (meestal binnen tien dagen).

Heb je vragen? Kijk dan eerst in de veelgestelde vragen hieronder.

Schrijf je boek in een jaar

Jaartraject

Een jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft, van verhaalidee tot publicatie.
Je ontvangt:

  • Twee cursussen aan de Online Schrijfschool
  • Schrijfbegeleiding gedurende een jaar tijdens het gehele schrijfproces
  • Mailcontact voor tussentijdse vragen
  • Manuscriptbeoordeling
  • Begeleiding bij het vinden van een uitgever

Een compleet jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft.
Een combinatie van de schrijftechniek mét begeleiding tot aan het contact met een uitgever. Je kunt starten als je alleen nog maar een idee hebt, maar ook als je al het een en ander op papier hebt staan, maar steeds weer vast loopt, zodat je beseft dat je hulp nodig hebt bij het complete schrijfproces.

Lees alle details over dit jaartraject:

Manuscriptbeoordeling

Een eerste indruk bij een uitgever is belangrijk. Dus zorg ervoor dat je de beste versie van je verhaal opstuurt. Wij helpen je graag daarbij!

schrijfbegeleiding Je wilt graag dat je hele verhaal gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechniek, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. Natuurlijk hoor je niet alleen wát er niet goed is, maar aan de hand van voorbeelden hoor je ook hoe je die kunt aanpassen. Dan is (deel)manuscriptbeoordeling een goede keuze.

Jouw investering:

tot 25.000 woorden -> € 250

25 – 35.000 woorden -> € 350

35 – 50.000 woorden -> € 450

Daarna elke 10.000 € 100 extra

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Vraag gerust informatie aan over ons aanbod. Geef dan vooral ook aan welk genre je schrijft en hoeveel woorden je verhaal bevat. Wij zorgen er graag voor dat je de beste versie van je verhaal kunt inleveren bij een uitgever!

Mireille schrijft: Haar schrijflessen vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle!’

Anne van Zwieten: ‘Ik ben erg blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. De videogesprekken hebben me veel opgeleverd. Marelle, de manier waarop je met me meedenkt, de aandachtspuntjes, je oprechte belangstelling en enthousiasme, het zorgde ervoor dat ik nog meer in mijn schrijfflow kwam.’

Veelgestelde vragen

Vraag: Lees je altijd mijn hele manuscript?

Antwoord: Met schrijfbegeleiding lezen we een gedeelte van je manuscript. We begeleiden je qua gebruik van de schrijftechnieken op het gedeelte dat we afgesproken hebben. Daarbij kunnen we dus meer ingaan op de details. Wil je een beoordeling van je hele manuscript? Dan natuurlijk wel ;)

Vraag: Wat is in het kort het verschil tussen manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding?

Antwoord: Bij de schrijfbegeleiding krijg je niet alleen te horen wat er wél of niet goed is aan je verhaal; je hoort vooral ook hoe je jouw verhaal kunt aanscherpen. Het is dus een praktijkles waarbij we de techniek uitleggen aan de hand van jouw verhaal. Vaak geven we voorbeelden uit je verhaal ter verduidelijking. Dat helpt! Daarna kun je weer verder. Bij Manuscriptbeoordeling gaat het met name om de grote lijnen. Valt ons op dat je een bepaalde schrijftechniek vaker verkeerd toepast dan zullen we die uitleggen, maar het gaat vooral om de verhaallijnen, de verdieping van de personages en een einde dat zowel krachtig als verrassend is. We richten ons dan minder op de details.

Vraag: Verbeter je mijn tekst en haal je de schrijffouten eruit?

Antwoord: Nee, dat is het werk van een redacteur. We helpen je wél om jouw boek zó goed te maken dat een uitgever je manuscript niet na één hoofdstuk (of zelfs alinea) opzij legt.

Reacties persoonlijke schrijfbegeleiding

Chris Duif: “Bedankt voor je feedback. Erg goede tips waarmee ik aan de slag ga. Bedankt voor de stimulerende opmerkingen.”

Marloes Vrijdag schreef: “Het eerste deel van mijn MS laten beoordelen. Wat een uitgebreide en motiverende feedback heeft dat opgeleverd!”

Linda van der Klooster: “Je hebt me uit een impasse gehaald!”

Agnes van den Muijsenberg: “Voor wie met de gedachten speelt zelf een thriller te schrijven, kan ik Marelle van harte aanbevelen. Met haar persoonlijke benadering leert ze je inzicht krijgen, zodat je kunt werken aan je eigen bloedstollende thriller. Haar feedback is niet alleen opbouwend, maar vooral ook positief en dat maakt dat je plezier in het schrijven blijft houden.”

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden. Theorie die we allemaal al eens gelezen hebben, maakt zij praktisch toepasbaar op je eigen verhaal.”

Reactie VIP-traject

Marian Hagen (2018):

Om mijn boek een boost te geven trakteerde ik mijzelf op een VIP-Schrijfretraite bij Marelle. De woorden die ik ruim twee jaar geleden had geschreven, lagen te verstoffen in de computer. En ze waren het waard om mee aan de slag te gaan. Dankzij de coaching van Marelle, lukte het mij om het verhaal de juiste richting te geven. De scènes vloeiden uit de computer en dankzij de tips van Marelle kregen ze de vorm te pakken waar ik naar zocht.
De ‘ik’ scènes werden uitgediept, de conflicten ‘schuurden’ en werden daardoor spannender en mijn verhaal begon te ontstaan. Dat is bijna niet te beschrijven als dat lukt. Als een explosie van vreugde.
Als ik een scène hardop voorlas voelde ik mij warm worden: ’Je hebt het te pakken,’ riep Marelle enthousiast.
Door een tijdslijn te maken weet ik waar ik naartoe schrijf, wat mij vooruit brengt.
In het piekfijne schrijfhuis voelde ik mij helemaal thuis. De witte, paarse en gele bloemen op de heuvel, moedigden mij aan als toeschouwers bij een bloemencorso. Tijdens de wandeling liepen de honden Boy en Lucky met mij mee, zodat ik gezelschap had.
Jan zorgde voor ontbijt, lunch en diner met streekgerechten en het meeste uit eigen tuin. De vitamines verkreeg ik uit de sinaasappels die ik zelf uit de boom plukte.
En nu… Hoe nu thuis verder?!  Ook hiervoor gaf Marelle hele efficiënte tips.
.
De retraite heeft mij heel goed op weg geholpen, het was écht tijd voor mijzelf. De telefoon aan de kant, uitzicht over de prachtige heuvels, iedere middag een sapje met wat lekkers. Het voelde heel ‘zen’ om gewoon tijd voor mijzelf te nemen en eindelijk te schrijven aan mijn boek.
Een cadeau dat ik thuis nog steeds koester.

Reacties persoonlijke begeleiding

Elsbeth de Jager: “Ontzettend bedankt voor je feedback.  Je legt precies de vinger op de zere plek.”
Update: De roman van Elsbeth wordt komend voorjaar uitgegeven bij een reguliere uitgever

Kenneth Steijvers: “Heel erg bedankt voor je uitgebreide en deskundige beoordeling. Het zijn precies de onderwerpen waar ik wel aanvoelde dat er iets niet klopte, maar nooit echt de vinger op heb kunnen leggen. Je uitleg heeft precies de helderheid verschaft waar ik behoefte aan had.”

Reactie VIP-traject online

Marijke Witman (2018):

Wat heb ik veel van je geleerd in het thrillerschrijftraject. Als ik naar de tekst van het begin kijk en wat er nu op papier staat, zie ik ook zo veel verschil. Geweldig bedankt, ook voor de tips  waarmee je het me mogelijk maakt alleen verder te gaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Reactie schrijfretraite

Mireille Kwak:

Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken.
Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.
.
Toen ik een scène aan haar voorlas waarbij ikzelf door emotie overmand werd, maar ik ook in Marelle’s ogen een traan zag blinken en zij vervolgens zei: “Je hebt ‘m,” was mijn schrijfretraite geslaagd.
De prachtige natuur, de met liefde bereide maaltijden van Jan, de zon, de rust en ruimte en niet te vergeten de dieren Boy, Lucky en Bink, completeren het geheel.
Met heel mijn hart: OBRIGADA!
.
En nu?
Thuis ben ik nog steeds aan het nagenieten :-) én aan het schrijven, hoewel het echt een uitdaging is om tijd vrij te maken om te kunnen schrijven.
De coaching heeft mij zo veel sturing en aanmoediging gegeven dat ik vastbesloten ben mijn verhaal af te schrijven! Ik heb intens genoten, veel geleerd en veel geschreven.