Zoek je schrijfbegeleiding bij het schrijven van je boek? We helpen je graag verder.

Elke schrijver, beginnend of gevorderd, twijfelt soms aan zijn of haar verhaal. Bovendien zijn er ook andere schrijfproblemen die je tijdens het schrijfproces kunnen overvallen:

– Heb je een goed begin geschreven?
– Loop je vast tijdens het schrijven?
– Vraag je je af of het wel spannend genoeg is?
– Is jouw personage wel interessant genoeg?
– Is er voldoende diepgang?
– Lopen de dialogen lekker?
– Trek je de lezer wel direct je verhaal binnen?

Herken je deze twijfels?

Denk dan eens aan een persoonlijk traject waarbij je in één-op-één gesprekken of gedegen schriftelijke feedback meer te weten komt over de schrijftechniek.

Schrijfbegeleiding geldt niet alleen voor beginnende schrijvers, want ook gevorderde schrijvers kunnen weleens hulp gebruiken of een frisse blik. Schroom niet en neem contact op.

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden.’

Wat zijn de mogelijkheden qua schrijfbegeleiding?

schrijfcoaching

Eenmalige schrijfbegeleiding

Deze schrijfbegeleiding is vooral geschikt voor beginnende schrijvers. Je stuurt ons het begin van je verhaal en we geven feedback op de verschillende schrijftechnieken, en hoe je die hebt toegepast in jouw verhaal.

Stuur ons: ~ 5000 woorden

We hebben een uitgebreid gesprek via Zoom of schriftelijke feedback.

Jouw investering
€ 120*

*hier komt geen btw meer bij

We streven ernaar binnen 10 dagen na het insturen van je tekst de feedback te kunnen geven.

schrijfbegeleiding

Kort en krachtige schrijfbegeleiding

Een traject waarin je in maximaal een half jaar een krachtige start maakt met je verhaal; geschikt voor beginnende en voor gevorderde schrijvers.

In totaal hebben we over vier onderdelen contact. Met de samenvatting als leidraad krijg je informatie over hoe je een plot opbouwt en of de structuur van je verhaal stevig genoeg is. Daarnaast coachen we je nog drie keer op een deel van je verhaal, waarbij we kijken naar verschillende schrijftechnieken en hoe je die hebt toegepast in jouw verhaal. We hebben drie keer een online begeleidingsgesprek (via Zoom) of schriftelijke feedback.

Je stuurt ons (binnen de duur van een half jaar):
– de samenvatting (~ 1000 woorden)
– drie keer ~5000 woorden van je verhaal

Jouw investering
€ 495*

*daar komt geen btw meer bij

We streven ernaar binnen 10 dagen na ons eerste contact te kunnen starten met de begeleiding.

Mireille schrijft: Haar schrijflessen vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle!’

schrijf je boek in een jaar

Ons top-product: Jaartraject van idee tot publicatie

Een jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft, van verhaalidee tot publicatie.
Je ontvangt:

  • Twee cursussen aan de Online Schrijfschool
  • Schrijfbegeleiding gedurende een jaar tijdens het gehele schrijfproces
  • Mailcontact voor tussentijdse vragen
  • Manuscriptbeoordeling
  • Begeleiding bij het vinden van een uitgever

Een compleet jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft tot aan het contact met een uitgever.

Je kunt starten als je alleen nog maar een idee hebt, maar ook als je al het een en ander op papier hebt staan. We fungeren als stok achter de deur.

Bekijk alle details van dit jaartraject:

Anne van Zwieten: ‘Ik ben erg blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. De videogesprekken hebben me veel opgeleverd. Marelle, de manier waarop je met me meedenkt, de aandachtspuntjes, je oprechte belangstelling en enthousiasme, het zorgde ervoor dat ik nog meer in mijn schrijfflow kwam.’

manuscriptbeoordeling

Manuscriptbeoordeling

Je wilt graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, zodat je niet alleen feedback krijgt op de achterliggende schrijftechnieken, maar ook op de opbouw van je verhaal.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. We kijken naar de verhaallijnen, de kracht ven de personages, gebruik van locatie en je schrijfstijl.

Jouw investering

tot 35.000 woorden -> € 350

35 – 50.000 woorden -> € 450

Elke 10.000 woorden € 100 extra

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Wij zorgen er graag voor dat je de beste versie van je verhaal kunt inleveren bij een uitgever!

Aangezien we het manuscript graag grondig beoordelen is het goed om samen te bespreken welke planning haalbaar is.

manuscriptanalyse

Manuscriptanalyse

Je wilt niet alleen graag dat je hele verhaal door een schrijfcoach gelezen wordt, maar je wilt daarnaast ook graag dat iemand meedenkt met je verhaal en voorbeelden geeft hoe het anders kan.

Je zoekt iemand die met een professionele blik meeleest en je van kritisch en eerlijk commentaar levert. Natuurlijk hoor je niet alleen wát er niet goed is, maar aan de hand van voorbeelden hoor je ook hóe je dit kunt aanpassen. We gaan in op het gebruik van verhaallijnen, de kracht van de personages en locatie én natuurlijk op je schrijfstijl.

Jouw investering

tot 35.000 woorden -> € 450

35 – 50.000 woorden -> € 550

Daarna elke 10.000 woorden € 100 extra

Je ontvangt een uitgebreid rapport over onze bevindingen. Daarnaast hebben we na afloop van de manuscriptanalyse nog een gesprek, zodat je vragen kunt stellen én er een mogelijkheid is om te sparren over je verhaal.

Neem contact op om te kijken hoe en wanneer je je verhaal kunt inleveren ter analyse.

Gratis advies:

Wil je graag advies over welke schrijfbegeleiding jou het meest gaat helpen? Vraag dan gratis advies aan. Geef daarbij aan welk genre je schrijft en hoeveel woorden je al geschreven hebt.

Veelgestelde vragen

Vraag: Lees je altijd mijn hele manuscript?

Antwoord: Met schrijfbegeleiding lezen we een gedeelte van je manuscript. We begeleiden je qua gebruik van de schrijftechnieken op het gedeelte dat we afgesproken hebben. Daarbij kunnen we dus meer ingaan op de details. Wil je een beoordeling van je hele manuscript? Dan natuurlijk wel ;)

Vraag: Wat is in het kort het verschil tussen manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding?

Antwoord: Bij de schrijfbegeleiding krijg je niet alleen te horen wat er wél of niet goed is aan je verhaal; je hoort vooral ook hoe je jouw verhaal kunt aanscherpen. Het is dus een praktijkles waarbij we de techniek uitleggen aan de hand van jouw verhaal. Vaak geven we voorbeelden uit je verhaal ter verduidelijking. Dat helpt! Daarna kun je weer verder. Bij Manuscriptbeoordeling gaat het met name om de grote lijnen. Valt ons op dat je een bepaalde schrijftechniek vaker verkeerd toepast dan zullen we die uitleggen, maar het gaat vooral om de verhaallijnen, de verdieping van de personages en een einde dat zowel krachtig als verrassend is. We richten ons dan minder op de details.

Vraag: Verbeter je mijn tekst en haal je de schrijffouten eruit?

Antwoord: Nee, dat is het werk van een redacteur. We helpen je wél om jouw boek zó goed te maken dat een uitgever je manuscript niet na één hoofdstuk (of zelfs alinea) opzij legt.

Reacties persoonlijke schrijfbegeleiding

Chris Duif: “Bedankt voor je feedback. Erg goede tips waarmee ik aan de slag ga. Bedankt voor de stimulerende opmerkingen.”

Marloes Vrijdag schreef: “Het eerste deel van mijn MS laten beoordelen. Wat een uitgebreide en motiverende feedback heeft dat opgeleverd!”

Linda van der Klooster: “Je hebt me uit een impasse gehaald!”

Agnes van den Muijsenberg: “Voor wie met de gedachten speelt zelf een thriller te schrijven, kan ik Marelle van harte aanbevelen. Met haar persoonlijke benadering leert ze je inzicht krijgen, zodat je kunt werken aan je eigen bloedstollende thriller. Haar feedback is niet alleen opbouwend, maar vooral ook positief en dat maakt dat je plezier in het schrijven blijft houden.”

Petra Wiebenga:Marelle gaf ontzettend veel goede en ook persoonlijke tips. Ze wist de theorie heel beeldend naar de praktijk te verwoorden. Theorie die we allemaal al eens gelezen hebben, maakt zij praktisch toepasbaar op je eigen verhaal.”

Reactie VIP-traject

Marian Hagen (2018):

Om mijn boek een boost te geven trakteerde ik mijzelf op een VIP-Schrijfretraite bij Marelle. De woorden die ik ruim twee jaar geleden had geschreven, lagen te verstoffen in de computer. En ze waren het waard om mee aan de slag te gaan. Dankzij de coaching van Marelle, lukte het mij om het verhaal de juiste richting te geven. De scènes vloeiden uit de computer en dankzij de tips van Marelle kregen ze de vorm te pakken waar ik naar zocht.
De ‘ik’ scènes werden uitgediept, de conflicten ‘schuurden’ en werden daardoor spannender en mijn verhaal begon te ontstaan. Dat is bijna niet te beschrijven als dat lukt. Als een explosie van vreugde.
Als ik een scène hardop voorlas voelde ik mij warm worden: ’Je hebt het te pakken,’ riep Marelle enthousiast.
Door een tijdslijn te maken weet ik waar ik naartoe schrijf, wat mij vooruit brengt.
In het piekfijne schrijfhuis voelde ik mij helemaal thuis. De witte, paarse en gele bloemen op de heuvel, moedigden mij aan als toeschouwers bij een bloemencorso. Tijdens de wandeling liepen de honden Boy en Lucky met mij mee, zodat ik gezelschap had.
Jan zorgde voor ontbijt, lunch en diner met streekgerechten en het meeste uit eigen tuin. De vitamines verkreeg ik uit de sinaasappels die ik zelf uit de boom plukte.
En nu… Hoe nu thuis verder?!  Ook hiervoor gaf Marelle hele efficiënte tips.
.
De retraite heeft mij heel goed op weg geholpen, het was écht tijd voor mijzelf. De telefoon aan de kant, uitzicht over de prachtige heuvels, iedere middag een sapje met wat lekkers. Het voelde heel ‘zen’ om gewoon tijd voor mijzelf te nemen en eindelijk te schrijven aan mijn boek.
Een cadeau dat ik thuis nog steeds koester.

Reacties persoonlijke begeleiding

Elsbeth de Jager: “Ontzettend bedankt voor je feedback.  Je legt precies de vinger op de zere plek.”
Update: De roman van Elsbeth wordt komend voorjaar uitgegeven bij een reguliere uitgever

Kenneth Steijvers: “Heel erg bedankt voor je uitgebreide en deskundige beoordeling. Het zijn precies de onderwerpen waar ik wel aanvoelde dat er iets niet klopte, maar nooit echt de vinger op heb kunnen leggen. Je uitleg heeft precies de helderheid verschaft waar ik behoefte aan had.”

Reactie VIP-traject online

Marijke Witman (2018):

Wat heb ik veel van je geleerd in het thrillerschrijftraject. Als ik naar de tekst van het begin kijk en wat er nu op papier staat, zie ik ook zo veel verschil. Geweldig bedankt, ook voor de tips  waarmee je het me mogelijk maakt alleen verder te gaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Reactie schrijfretraite

Mireille Kwak:

Marelle weet met haar open houding en warme uitstraling een veilige setting neer te zetten waar ik als prille, onervaren schrijfster de vruchten van mocht plukken.
Haar schrijfcoaching vond ik enorm waardevol. Wat een kennis en kunde bezit Marelle! Met ogenschijnlijk kleine tips kon ik mijn verhaal op het juiste spoor zetten.
.
Toen ik een scène aan haar voorlas waarbij ikzelf door emotie overmand werd, maar ik ook in Marelle’s ogen een traan zag blinken en zij vervolgens zei: “Je hebt ‘m,” was mijn schrijfretraite geslaagd.
De prachtige natuur, de met liefde bereide maaltijden van Jan, de zon, de rust en ruimte en niet te vergeten de dieren Boy, Lucky en Bink, completeren het geheel.
Met heel mijn hart: OBRIGADA!
.
En nu?
Thuis ben ik nog steeds aan het nagenieten :-) én aan het schrijven, hoewel het echt een uitdaging is om tijd vrij te maken om te kunnen schrijven.
De coaching heeft mij zo veel sturing en aanmoediging gegeven dat ik vastbesloten ben mijn verhaal af te schrijven! Ik heb intens genoten, veel geleerd en veel geschreven.