Schrijfdocent Marelle Boersma

Waarom ben ik schrijfdocent?
Wat is mijn missie?
En welke ervaring heb ik als schrijfdocent?

Deze vragen zijn van belang als het gaat een keuze te maken met welke schrijfdocent of schrijfcoach je in zee gaat.

Hieronder mijn verhaal.
En mijn missie.

Waarom schrijfdocent?

Nu ik alweer zoveel jaren mag genieten van het schrijverschap, wil ik graag mijn kennis delen. Ik ben ooit zelf maar ‘gewoon begonnen met schrijven’, maar ik liep al snel vast. Pas nadat ik schrijfcursussen heb gevolgd en een schrijfcoach in de arm genomen had, begon het kwartje te vallen.

Ik wilde een bestseller schrijven, een pageturner, een boek dat lezers niet weg zouden kunnen leggen. Ik weet dat juist in díe boeken veel schrijftechniek verborgen zit, volledig onzichtbaar voor de lezer. En zo hoort dat!

Als ervaren docent (ik werk al ruim dertig jaar in het onderwijs) wil ik graag anderen helpen. Nu kan ik zowel de theorie als de praktijk met je delen. Een prachtige combinatie die mijn passie vleugels geeft.

Mijn ervaring als schrijfdocent

crkbo_instelling

Onderwijservaring

Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als docent aan de Wageningen Universiteit, waarbij ik zowel theoretisch als praktisch onderwijs verzorgde.
Nu zet ik deze onderwijservaring in om de schrijftechniek op een toegankelijke manier over te brengen, waarbij ik gebruik maak van diverse methodes die ik zelf heb ontwikkeld.

Mijn onderwijsinstelling is officieel geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (crkbo)

Sinds 2010 maak en geef ik schrijfcursussen, schrijfweekenden en schrijfvakanties.
Mijn opdrachtgevers zijn o.a.: Margriet Winterfair, De Antwerpse Boekenbeurs, Vrouw Magazine Telegraaf, diverse bibliotheken en boekhandels, Thrillerfestival.

Sinds ik een deel van het jaar in het buitenland woon, organiseer ik in de zomer diverse schrijfvakanties en schrijfretraites.

Inmiddels heb ik naast alle live trainingen ook een Online Schrijfschool waarbij je naast alle online lessen via een online leeromgeving ook feedback krijgt op ingestuurde schrijfopdrachten.

Mijn opleiding

Mijn opleiding als schrijfdocent

– Training Coachingsacademie (2012)
– De school voor Schrijftrainers (2012)
– Training Inspirerend Leidinggeven
– Training The Storytelling Experience (2013)
– Training Personal Branding (2013)
– Training Virtual Classroom trainer (2015)
– Cursus Therapeutisch Schrijven (2016)

Inmiddels organiseer ik zelf trainingen voor schrijfdocenten en schrijfcoaches

Mijn methode

Mijn missie is: leer de schrijftechniek door tijdens de lessen aan je eigen verhaal te schrijven.”

.

Bij deze missie werk ik graag vanuit mijn eigen praktijk. Na vijftien boeken ken ik de valkuilen en weet ik welke problemen je kunt tegenkomen. Als schrijfdocent weet ik ook hoe je deze problemen kunt oplossen zodat je weer lekker in een schrijfflow komt. Ik geef je veel praktische tips. Bovendien lees ik mee en help ik bij het aanscherpen van je verhaal. Die combinatie van training én coaching helpt je verder! En niet alleen nu, je kunt daarna zelfstandig verder met je boek.

Er zijn door mijn trainingen al tientallen schrijvers gedebuteerd. Dát is mijn doel: jou helpen om je boek niet alleen te schrijven, maar je ook verder te helpen zodat het verhaal uitgegeven wordt.

Inmiddels ben ik een senior schrijfdocent, en naast zelf schrijfonderwijs geven, leid ik ook andere schrijfdocenten op.

In 2020 heb ik de Online Schrijfschool opgericht. Inmiddels werken we in deze schrijfschool met acht schrijfdocenten om cursisten te begeleiden bij de vele online cursussen of tijdens een langer schrijftraject, zoals het jaartraject ‘Van idee tot publicatie’. Er zijn al vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Quote:

Irma de Waard: “Je bent naast een uitstekend schrijfster, ook een uitstekende trainer! Je weet mensen te inspireren en stimuleren.”