Online Schrijfschool

Online SchrijfschoolHieronder vind je het aanbod van de nieuwe Online Schrijfschool van Marelle Boersma. Deze schrijftrainingen zijn volledig online te volgen via een professionele leeromgeving.

De cursussen zijn een combinatie van videolessen, schrijfoefeningen, schrijftips, overzichtelijke samenvattingen en als laatste de schrijfopdrachten waarop je feedback krijgt van een van de schrijfdocenten.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool zowel de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.
Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Je schrijft dus tijdens de cursus al aan je eigen boek.

Cursusaanbod Online Schrijfschool: 

De diverse online schrijfcursussen vind je hieronder. In de loop van de komende maanden volgen steeds meer genre-specifieke schrijfcursussen.

Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.  Je ontvangt dan niet alleen alle nieuwtjes over mijn cursusaanbod, maar ook inspiratie en schrijftips.

De Online Schrijfschool van Marelle Boersma is een officieel geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs).

Marelle Boersma is auteur van 0.a de succesvolle Vertrekthrillers. Sinds ruim tien jaar werkt ze als schrijfdocent om zo haar kennis en ervaring door te geven.

Alle schrijfdocenten en schrijfbegeleiders werkzaam bij het schrijfonderwijs van Marelle Boersma zijn CRKBO-geregistreerd.

Thrillercursus 1

Thriller schrijven

Niveau: beginners

Tijdsduur: 6 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 oktober 2020

Een complete online cursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een nagelbijtend spannende thriller te schrijven. Leer over plot, personages en ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend kunt houden! Je schrijft tijdens deze cursus aan je eigen thriller.

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’

Levensverhaal schrijven 1

Levensverhaal schrijven

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 15 oktober 2020

Schrijven over je leven vraagt om een specifieke aanpak qua opbouw. Leer tijdens de cursus hoe je niet alleen bekenden, maar ook andere mensen mee kunt nemen in je verhaal. Zo kun je anderen helpen in hun zoektocht in het leven. Mag je alles opschrijven? Wordt het een roman of een levensverhaal?

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’.

Korte verhalen schrijven

Online schrijfcursus

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 6 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 15 oktober

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe begin je? En hoe houd je het klein? Een kort verhaal is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever. Bovendien kun je deze krachtige methodes gebruiken om een schrijfwedstrijd te winnen. Wie weet staat jouw verhaal dan binnenkort in een bundel!

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’.

Algemene schrijfcursus

schrijfcursus

Niveau: beginner

Tijdsduur: 4 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 januari 2021

Ga al schrijvend ontdekken of het schrijven jou ligt en wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een boek. Een korte en vooral inspirerende cursus om je schrijftalent aan te wakkeren.

Deze cursus staat gepland voor begin 2021. Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dat via onderstaande knop aan.

Thrillercursus 2

Thrillercursus

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 6 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 januari 2021

Een vervolg op Thrillercursus 1. Je duikt onder in de duistere scènes van je thriller, je ontdekt de diepgang van je personages, leert over perspectief én je ruikt aan het schrijven van een pakkende dialoog. En dit alles in de schrijfpraktijk van je eigen thriller.

Deze cursus staat gepland voor begin 2021. Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dat via onderstaande knop aan.

Levensverhaal schrijven 2

Online schrijfschool

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: ? weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 april 2021

Dit is een vervolg op Levensverhaal schrijven 1. Nadat je de basis goed vastgelegd hebt, leer je hoe je je verhaal verder kunt inkleuren met je herinneringen. Welke scènes passen er wel in, en welke niet?

Deze cursus staat gepland voor begin 2021. Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dat via onderstaande knop aan.

Bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 3 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 oktober 2020

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een Bookproposal kun je zien als sollicitatiebrief. Als je deze onderwerpen in dit proposal zet, is de kans om je boek uitgegeven te krijgen direct veel groter.

Deze cursus staat gepland voor het najaar van 2020. Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dat via onderstaande knop aan.

Persoonlijke schrijfbegeleiding:

schrijfbegeleiding

Schrijfbegeleiding:

Mocht je naast de feedback die al bij de diverse cursussen inbegrepen is, behoefte hebben aan extra schrijfbegeleiding, dan kan dat.

Bekijk de verschillende vormen aan schrijfbegeleiding en persoonlijke begeleidingstrajecten, zowel voor beginners als voor gevorderde schrijvers

Docenten

Marelle Boersma:

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen wel of geen publicatie.

En wil je net als ik schrijfdocent worden om dit mooie vak met meer mensen te delen? Sinds 2018 organiseer ik trainingen voor schrijfdocenten.

Mijn speciale expertise:

Thrillers, levensverhalen en romans, korte verhalen.

Inge Spaan:

Inge SpaanIk ben geboren en woonachtig in de Achterhoek waar ik sinds mijn studies accountancy en fiscale economie werkzaam ben in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Mijn creativiteit is echter een feit en omdat creatief boekhouden al jaren achterhaald is, gebruik ik die graag voor mijn passie: schrijven.

In 2018 nam ik deel aan een manuscriptenwedstrijd van uitgeverij de Crime Compagnie en behaalde de finale. Met mijn kort verhaal ‘De ceremoniemeester’ won ik in de zomer van 2019 de schrijfwedstrijd van Bookspot & Vriendin, waarna mijn verhaal in Vriendin werd gepubliceerd. In juni 2020 verscheen mijn debuutthriller Oververhit bij uitgeverij LetterRijn, waarvan binnen 2 maanden een 2e druk uitkwam.

Vanaf 2018 volgde ik uitgebreide schrijfopleidingen bij de Schrijversacademie en bij Marelle Boersma. Tevens volgde ik bij Marelle de training voor schrijfdocenten en ging ik onder Marelles begeleiding als schrijfcoach bij de Thrilleracademie aan de slag.

Nadat ik van Marelle de kneepjes van het vak heb geleerd, vind ik het prachtig dat ik nu de studenten van de Online Schrijfschool mag begeleiden om er samen met hen voor te zorgen dat zij de sterkste versie van hun verhaal schrijven!

Mijn speciale expertise:

Korte verhalen, thrillers en kinder- en jeugdboeken