Online Schrijfschool

Online SchrijfschoolDe missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.

.
Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Je schrijft dus tijdens de cursus al aan je eigen boek.

Cursusaanbod Online Schrijfschool: 

Hieronder vind je het aanbod van de diverse cursussen die allemaal volledig online te volgen zijn via een professionele leeromgeving. Het aanbod groeit ook in het komende jaar met steeds meer genre-specifieke schrijfcursussen.

Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.  Je ontvangt dan niet alleen alle nieuwtjes over mijn cursusaanbod, maar ook inspiratie, informatie over schrijftechnieken en schrijftips.

Aanmelden inspiratiemails

Schrijf je boek in een jaar

Een jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft, van verhaalidee tot publicatie.
Je ontvangt:

  • Twee cursussen aan de Online Schrijfschool
  • Schrijfbegeleiding gedurende een jaar tijdens het gehele schrijfproces
  • Mailcontact voor tussentijdse vragen
  • Manuscriptbeoordeling
  • Begeleiding bij het vinden van een uitgever

Een compleet jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft.
Een combinatie van de schrijftechniek mét begeleiding tot aan het contact met een uitgever. Je kunt starten als je alleen nog maar een idee hebt, maar ook als je al het een en ander op papier hebt staan, maar steeds weer vast loopt, zodat je beseft dat je hulp nodig hebt bij het complete schrijfproces.

Bekijk rustig alle details over dit jaartraject waarin we samen aan jouw boek werken.

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

Start met schrijven

schrijfcursus

Algemene schrijfcursus voor beginners

Niveau: beginner

Tijdsduur:
Beginners: 4 weken

Startdatum: kan op elk moment

Ontdek hoe leuk het is om verhalen te schrijven. Ga al schrijvend ontdekken welke vorm van schrijven jou ligt. Leer je schrijfstijl ontwikkelen en leer wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een boek. Een korte en vooral inspirerende cursus om je schrijftalent aan te wakkeren en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal.

NB: Na de beginnerscursus kun je door met de cursus voor gevorderden of een andere specialisatie, waarbij je meer diepgang in je verhaal creëert.

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’.

Levensverhaal schrijven 1

Levensverhaal schrijven

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Startdatum: kan op elk moment

Schrijven over je leven vraagt om een specifieke aanpak qua opbouw. Leer tijdens de cursus hoe je niet alleen bekenden, maar ook andere mensen mee kunt nemen in je verhaal. Zo kun je anderen helpen in hun zoektocht in het leven. Mag je alles opschrijven? Wordt het een roman of een levensverhaal?

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’.

Levensverhaal schrijven 2

Online schrijfschool

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: ? weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 april 2021

Dit is een vervolg op Levensverhaal schrijven 1. Nadat je de basis goed vastgelegd hebt, leer je hoe je je verhaal verder kunt inkleuren met je herinneringen. Welke scènes passen er wel in, en welke niet?

De beschikbaarheid van deze cursus staat gepland voor begin 2021. Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dat via onderstaande knop aan.

Korte verhalen schrijven

Online schrijfcursus

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 6 weken

Startdatum: kan op elk moment

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe begin je? En hoe houd je het klein? Een kort verhaal is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever. Bovendien kun je deze krachtige methodes gebruiken om een schrijfwedstrijd te winnen. Wie weet staat jouw verhaal dan binnenkort in een bundel!

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’.

Thrillercursus 1

Thriller schrijven

Niveau: beginners

Tijdsduur: 6 weken

Startdatum: kan op elk moment

Een complete online cursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een nagelbijtend spannende thriller te schrijven. Leer over plot, personages en ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend kunt houden! Je schrijft tijdens deze cursus aan je eigen thriller.

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’

Thrillercursus 2

Thrillercursus

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 januari 2021

Een vervolg op Thrillercursus 1. Je duikt onder in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden. Verder ontdek je de diepgang van je personages, je leert over perspectief én je richt je op het schrijven van een pakkende dialoog. En dit alles in de schrijfpraktijk van je eigen thriller.

Alle details, kosten en tijdsduur vind je onder de knop ‘alle details’

Bookproposal schrijven

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 3 weken

Startdatum: kan op elk moment

Beschikbaar vanaf: 1 oktober 2020

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een Bookproposal kun je zien als sollicitatiebrief. Als je deze onderwerpen in dit proposal zet, is de kans om je boek uitgegeven te krijgen direct veel groter.

Persoonlijke schrijfbegeleiding:

schrijfbegeleiding

Schrijfbegeleiding:

Mocht je naast de feedback die al bij de diverse cursussen inbegrepen is, behoefte hebben aan extra schrijfbegeleiding, dan kan dat.

Bekijk de verschillende vormen aan schrijfbegeleiding en persoonlijke begeleidingstrajecten, zowel voor beginners als voor gevorderde schrijvers

Jaartraject

Een jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft, van verhaalidee tot publicatie.
Je ontvangt:

  • Twee cursussen aan de Online Schrijfschool
  • Schrijfbegeleiding gedurende een jaar tijdens het gehele schrijfproces
  • Mailcontact voor tussentijdse vragen
  • Manuscriptbeoordeling
  • Begeleiding bij het vinden van een uitgever

Een compleet jaartraject waarin je onder begeleiding je boek schrijft.
Een combinatie van de schrijftechniek mét begeleiding tot aan het contact met een uitgever.

De Online Schrijfschool van Marelle Boersma is een officieel geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs). Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Marelle Boersma is een succesvol auteur. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring  Sinds ruim tien jaar geeft ze schrijftrainingen, en ze behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Ze weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Docenten

Marelle Boersma:

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen wel of geen publicatie.

En wil je net als ik schrijfdocent worden om dit mooie vak met meer mensen te delen? Sinds 2018 organiseer ik trainingen voor schrijfdocenten.

Mijn speciale expertise:

Thrillers, levensverhalen en romans, korte verhalen.

Inge Spaan:

Inge SpaanIk ben geboren en woonachtig in de Achterhoek waar ik sinds mijn studies accountancy en fiscale economie werkzaam ben in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Mijn creativiteit is echter een feit en omdat creatief boekhouden al jaren achterhaald is, gebruik ik die graag voor mijn passie: schrijven.

In 2018 nam ik deel aan een manuscriptenwedstrijd van uitgeverij de Crime Compagnie en behaalde de finale. Met mijn kort verhaal ‘De ceremoniemeester’ won ik in de zomer van 2019 de schrijfwedstrijd van Bookspot & Vriendin, waarna mijn verhaal in Vriendin werd gepubliceerd. In juni 2020 verscheen mijn debuutthriller Oververhit bij uitgeverij LetterRijn, waarvan binnen 2 maanden een 2e druk uitkwam.

Vanaf 2018 volgde ik uitgebreide schrijfopleidingen bij de Schrijversacademie en bij Marelle Boersma. Tevens volgde ik bij Marelle de training voor schrijfdocenten en ging ik onder Marelles begeleiding als schrijfcoach bij de Thrilleracademie aan de slag.

Nadat ik van Marelle de kneepjes van het vak heb geleerd, vind ik het prachtig dat ik nu de studenten van de Online Schrijfschool mag begeleiden om er samen met hen voor te zorgen dat zij de sterkste versie van hun verhaal schrijven!

Mijn speciale expertise:

Korte verhalen, thrillers en kinder- en jeugdboeken