Online Schrijfschool

Online SchrijfschoolDe missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs via een online leeromgeving leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.

.

Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Met professionele feedback van een docent. Tijdens de cursus schrijf je dus al aan je eigen boek.

Er is nóg een voordeel: je kunt op elk moment starten!

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

De schrijftrajecten van de Online Schrijfschool

schrijf je boek in een jaar

Het JAARTRAJECT van idee tot publicatie

Je wordt een jaarlang begeleid, vanaf het eerste idee, tijdens de cursussen, met daarna schrijfbegeleiding en manuscriptbeoordeling tot aan het contact met de uitgever. Een krachtig traject waarbij wij fungeren als stok achter de deur zodat jouw boek er eindelijk wél komt!

schrijf een novelle

Het SCHRIJFTRAJECT novelle schrijven voor de e-only markt.

Na afloop van dit schrijftraject, inclusief cursus, schrijfbegeleiding én manuscriptbeoordeling, brengen we je contact met diverse uitgevers van dit genre, met een grotere kans op publicatie

Schrijf een feelgood novelle of een thriller novelle dat in omvang kleiner is dan een volledig boek, maar net zoveel kracht bezit.

Marleen Mentink: “Door het jaartraject en de professionele begeleiding heb ik nu een uitgeefcontract! Twijfel je nog? Gewoon doen. Het is het geld meer dan waard.”

De cursussen gericht op de basis van het schrijfproces

introductiecursus

Introductiecursus Schrijf springplank

Maak kennis met de belangrijkste schrijftechnieken en ontdek welk genre jou het meest aanspreekt.

Ben je al aan het schrijven, dan krijg je door deze cursus een zetje qua inspiratie zodat je met meer schrijfplezier verder schrijft.

Cursus Start met schrijven

Een korte en vooral inspirerende cursus voor beginnende schrijvers om je schrijftalent aan te wakkeren, je schrijfstijl te ontdekken en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal.

in de schrijfllow

Cursus In de schrijfflow

In deze online cursus leer je hoe je steeds makkelijker in de SCHRIJFFLOW komt. Een cursus voor meer inspiratie, rust, met veel schrijftips en oplossingen voor allerhande schrijfproblemen.

Cursus Levensechte personages

Verhalen draaien om personages. Met deze cursus en de bijbehorende set karakterkaarten, heb je de beschikking over krachtige bouwstenen om boeiende personages te bedenken. Leer hoe je de kaarten gebruikt om diepgang te geven aan een karakter en zorg zo voor onvergetelijke personages.

NB: De karakterkaarten krijg je direct na aanmelding thuisgestuurd. Deze set is niet los te bestellen.

Hanneke van Ginkel: Ik heb al meerdere cursussen gevolgd in het verleden maar er is er geen één zo compleet en van toegevoegde waarde als die van de Online Schrijfschool! Enorm goed begeleid en feedback ontvangen waar je echt wat mee kunt. En wat zo leuk is, is dat je gelijk al aan je eigen verhaal kan beginnen. Toppers!

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

De cursussen gericht op verschillende genres

cursus korte verhalen schrijven

Cursus Korte verhalen schrijven

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe houd je het klein? Ontdek hoe je een schrijfwedstrijd wint! Dat is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever.

online thrillercursus

Cursus Thriller schrijven

Cursus 1 – Schrijf tijdens deze cursus aan je eigen thriller. Leer over plotopbouw en die belangrijke nagelbijtende spanning. Ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend houdt!

Cursus 2 – Je duikt steeds dieper in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden tot het eind. Ontdek de diepgang van je personages en schrijf pakkende dialogen.

cursus roman schrijven

Cursus Roman schrijven

Het schrijven van een roman vraagt om een goede opbouw, maar vooral om levensechte personages met drijfveren en diepgang. Tijdens deze cursus schrijf je aan je eigen roman, met feedback.

Tijdens de vervolgcursus duik je dieper in de schrijftechniek en je leert hoe je het verhaal levendig en interessant houdt voor de lezer.

cursus feelgood schrijven

Cursus Feelgood schrijven

Leer een feelgood verhaal schrijven dat de lezer een blij gevoel geeft. Het lijkt misschien simpel omdat er het einde altijd goed is, maar vergis je niet. Er zit meer schrijftechniek in verborgen dan je denkt. Leer hoe je een krachtige start maakt en schrijf je eigen feelgoodroman!

In de vervolgcursus leer je meer over humor schrijven en een prikkelende seksscène. Natuurlijk krijg je feedback op de schrijfopdrachten.

cursus levensverhaal schrijven

Cursus Levensverhaal schrijven

Een roman schrijven gebaseerd op je leven vraagt om een specifieke aanpak qua opbouw. Schrijf tijdens de cursus aan een roman, autofictie roman of een levensverhaal.

In de vervolgcursus leer je hoe je een goede balans in hoofdstukken vindt en trek je lezer verder het verhaal in. Leer dialogen schrijven en zet de juiste sfeer neer.

Kinderboek schrijven

Cursus Kinderverhalen schrijven

Leer een verhaal te schrijven dat kinderen boeit van de eerste tot de laatste zin! Kinderen zijn misschien wel de leukste doelgroep om voor te schrijven. Leer de specifieke kenmerken en schrijf je eigen kinderboek!

Hulp nodig bij de keuze van een van de cursussen? Vraag het ons gerust. We helpen je graag verder.