Online Schrijfschool

Online Schrijfschool

.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs via een online leeromgeving leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.

.
Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Met professionele feedback van een docent. Tijdens de cursus schrijf je dus al aan je eigen boek.

-> Er is nóg een voordeel: je kunt op elk moment starten!

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

Alle losse schrijfcursussen vind je hieronder.

Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een van de aantrekkelijke langere schrijftrajecten? Dan zijn de schrijfcursussen gecombineerd met diverse vormen van schrijfbegeleiding tot aan het contact met een uitgever!

schrijf je boek in een jaar

Je wordt een jaar begeleid, vanaf het eerste idee, tijdens de cursussen, met schrijfbegeleiding en manuscriptbeoordeling tot aan de uitgever.

Het populaire jaarprogramma: SCHRIJF EEN BOEK IN EEN JAAR

schrijfbegeleiding

Zoek je een kritische blik en begeleiding bij het schrijven van je boek? Wil je eenmalig even sparren met een professional? Of wil je dat je manuscript beoordeeld wordt? Wij helpen je graag verder. Bekijk de verschillende mogelijkheden die we bieden.

Het cursusaanbod van de Online Schrijfschool

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

Niveau: beginner

Tijdsduur: 4 – 6 weken

Een korte en vooral inspirerende cursus om je schrijftalent aan te wakkeren en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal.

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Een roman schrijven gebaseerd op je leven vraagt om een specifieke aanpak qua opbouw. Schrijf tijdens de cursus aan een roman, autofictie roman of een levensverhaal.

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Kies voor een goede balans in hoofdstukken en trek je lezer verder het verhaal in. Leer dialogen schrijven en zet de juiste sfeer neer.

Niveau: beginners

Tijdsduur: 8 weken

Schrijf tijdens deze cursus aan je eigen thriller. Leer over plotopbouw en die belangrijke nagelbijtende spanning. Ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend houdt!

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Je duikt steeds dieper in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden tot het eind. Ontdek de diepgang van je personages en schrijf pakkende dialogen.

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe houd je het klein? Ontdek hoe je een schrijfwedstrijd wint! Dat is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever.

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Leer een verhaal te schrijven dat kinderen boeit van de eerste tot de laatste zin! Kinderen zijn misschien wel de leukste doelgroep om voor te schrijven. Leer de specifieke kenmerken en schrijf je eigen kinderboek!

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 2 november 2021

Een dag vol informatie over selfpublishing én traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een Bookpitch. En je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer sluiten diverse auteurs via deze dag een boekcontract. Wie volgt?

Hulp nodig bij de keuze van een van de cursussen? Vraag het ons gerust. We helpen je graag verder.

Zoek je meer schrijfinspiratie?

Wil je geen nieuwtje missen, meer inspiratie ontvangen en vooral door gratis schrijftips meer leren, schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails.  Je ontvangt dan allerlei informatie over schrijftechnieken.

Aanmelden inspiratiemails

Meer leren over schrijven?

Wil je meer schrijftechnieken leren? Kies dan of je dit live of online wilt. Online: Volg een cursus aan de Online Schrijfschool waarbij je feedback krijgt op de schrijfopdrachten.

Live: Naast online schrijftrainingen organiseert Marelle schrijfvakanties en schrijfweekenden.

De Online Schrijfschool is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat het aan alle regels voldoet voor hoog kwalitatief onderwijs. Alle docenten zijn zelf auteur en beide tevens CRKBO-geregistreerd.

Marelle Boersma is een succesvol auteur. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring  Sinds ruim tien jaar geeft ze schrijftrainingen, en ze behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland.

Inge Spaan is auteur, haar debuut is goed ontvangen en ze heeft diverse opleidingen gevolgd, zowel in schrijftechniek als in het vak van schrijfdocent/schrijfcoach.

Docenten

Marelle Boersma:

Marelle Boersma

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen wel of geen publicatie.

En wil je net als ik schrijfdocent worden om dit mooie vak met meer mensen te delen? Sinds 2018 organiseer ik trainingen voor schrijfdocenten.

Mijn speciale expertise:

Thrillers, levensverhalen en romans, korte verhalen.

Inge Spaan:

Inge SpaanIk ben geboren en woonachtig in de Achterhoek waar ik sinds mijn studies accountancy en fiscale economie werkzaam ben in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Mijn creativiteit is echter een feit en omdat creatief boekhouden al jaren achterhaald is, gebruik ik die graag voor mijn passie: schrijven.

In 2018 nam ik deel aan een manuscriptenwedstrijd van uitgeverij de Crime Compagnie en behaalde de finale. Met mijn kort verhaal ‘De ceremoniemeester’ won ik in de zomer van 2019 de schrijfwedstrijd van Bookspot & Vriendin, waarna mijn verhaal in Vriendin werd gepubliceerd. In juni 2020 verscheen mijn debuutthriller Oververhit bij uitgeverij LetterRijn, waarvan binnen 2 maanden een 2e druk uitkwam.

Vanaf 2018 volgde ik uitgebreide schrijfopleidingen bij de Schrijversacademie en bij Marelle Boersma. Tevens volgde ik bij Marelle de training voor schrijfdocenten en ging ik onder Marelles begeleiding als schrijfcoach bij de Thrilleracademie aan de slag.

Nadat ik van Marelle de kneepjes van het vak heb geleerd, vind ik het prachtig dat ik nu de studenten van de Online Schrijfschool mag begeleiden om er samen met hen voor te zorgen dat zij de sterkste versie van hun verhaal schrijven!

Mijn speciale expertise:

Korte verhalen, thrillers en kinder- en jeugdboeken