Online Schrijfschool

Online SchrijfschoolDe missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs via een online leeromgeving leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je feedback krijgt.

.

Alle oefeningen én schrijfopdrachten zijn zo gemaakt dat ze toegepast kunnen worden op het verhaal dat je wilt schrijven. Met professionele feedback van een docent. Tijdens de cursus schrijf je dus al aan je eigen boek.

Er is nóg een voordeel: je kunt op elk moment starten!

Droom je ervan om een spannende thriller te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.

Hanneke van Ginkel: “Ik heb al meerdere cursussen gevolgd in het verleden maar er is er geen één zo compleet en van toegevoegde waarde als die van de Online Schrijfschool! Enorm goed begeleid en feedback ontvangen waar je echt wat mee kunt. En wat zo leuk is, is dat je gelijk al aan je eigen verhaal kan beginnen. Toppers!”

Diane Busink schrijft: “Wat ziet het online programma en de digitale leeromgeving er goed doordacht en verzorgd uit, fijn en uitnodigend.”

De schrijftrajecten van de Online Schrijfschool

Een JAARTRAJECT waarbij wij fungeren als stok achter de deur.

schrijf je boek in een jaar

Je wordt een jaarlang begeleid, vanaf het eerste idee, tijdens de cursussen, met daarna schrijfbegeleiding en manuscriptbeoordeling tot aan het contact met de uitgever. Een krachtig traject zodat jouw boek er eindelijk wél komt!

Letterlijk: van idee tot publicatie

NIEUW: schrijftraject Novelle schrijven voor e-only met grotere kans op publicatie.

novelle schrijven

Dit is een uniek traject, omdat je na afloop in contact gebracht wordt met diverse uitgevers van dit genre, met daardoor een grotere kans op publicatie Dus doe mee met dit traject en schrijf een feelgood novelle of een thriller novelle dat in omvang kleiner is dan een volledig boek, maar net zoveel kracht bezit.

We sluiten het traject af met manuscriptbeoordeling van je hele verhaal én met dat superbelangrijke contact met een aantal uitgevers in dit immens populaire genre.

De schrijfcursussen van de Online Schrijfschool

schrijfflow

Niveau: iedereen

Tijdsduur: 2 – 3 weken

NIEUWE CURSUS (met openingsaanbieding) 

In deze online cursus leer je hoe je steeds makkelijker in de SCHRIJFFLOW komt. Een cursus voor meer inspiratie, rust, met veel schrijftips en oplossingen voor allerhande schrijfproblemen.

Niveau: iedereen

Tijdsduur: 2-3 weken

Verhalen draaien om personages.

Met deze cursus en de bijbehorende set karakterkaarten, heb je de beschikking over krachtige bouwstenen om boeiende personages te bedenken. Leer hoe je de kaarten gebruikt om diepgang te geven aan een karakter en zorg zo voor onvergetelijke personages.

NB: De karakterkaarten krijg je direct na aanmelding thuisgestuurd. Deze set is niet los te bestellen.

Niveau: beginner

Tijdsduur: 4 – 6 weken

Een korte en vooral inspirerende cursus om je schrijftalent aan te wakkeren en een begin te maken met een roman of ander fictief verhaal.

Niveau: beginner, gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Laat je meenemen in de wereld van het kort verhaal. Hoe houd je het klein? Ontdek hoe je een schrijfwedstrijd wint! Dat is een prachtige manier om jezelf als schrijver in de kijker te spelen van een uitgever.

roman schrijven

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Het schrijven van een roman vraagt om een goede opbouw, maar vooral om levensechte personages met drijfveren en diepgang. Tijdens deze cursus schrijf je aan je eigen roman, met feedback.

Cursus roman schrijven

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

In de specialisatie van de cursus roman schrijven ga je je personages diepgang geven en je leert veel technieken om je verhaal zowel boeiend als beeldend te maken. Tijdens deze cursus schrijf je aan je eigen roman, met feedback.

Niveau: beginners

Tijdsduur: 8 weken

Schrijf tijdens deze cursus aan je eigen thriller. Leer over plotopbouw en die belangrijke nagelbijtende spanning. Ontdek hoe je ook dat middendeel lekker spannend houdt!

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Je duikt steeds dieper in de duistere scènes van je thriller, waar je meer leert over hoe je een thriller spannend blijft houden tot het eind. Ontdek de diepgang van je personages en schrijf pakkende dialogen.

cursus Feelgood

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Leer een feelgood verhaal schrijven dat de lezer een blij gevoel geeft. Het lijkt misschien simpel omdat er het einde altijd goed is, maar vergis je niet. Er zit meer schrijftechniek in verborgen dan je denkt. Leer hoe je een krachtige start maakt en schrijf je eigen feelgoodroman!

cursus feelgood

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Na afloop van de cursus heb je meer verdieping in je feelgood verhaal. Wat dacht je van humor schrijven, of een prikkelende seksscène. Wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Natuurlijk krijg je feedback op de verschillende schrijfopdrachten.

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Een roman schrijven gebaseerd op je leven vraagt om een specifieke aanpak qua opbouw. Schrijf tijdens de cursus aan een roman, autofictie roman of een levensverhaal.

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Kies voor een goede balans in hoofdstukken en trek je lezer verder het verhaal in. Leer dialogen schrijven en zet de juiste sfeer neer.

cursus kinderverhalen

Niveau: beginner

Tijdsduur: 8 weken

Leer een verhaal te schrijven dat kinderen boeit van de eerste tot de laatste zin! Kinderen zijn misschien wel de leukste doelgroep om voor te schrijven. Leer de specifieke kenmerken en schrijf je eigen kinderboek!

cursus kinderverhalen

Niveau: gevorderd

Tijdsduur: 8 weken

Na afloop van de cursus heb je meer verdieping in je kinderverhaal. En wie weet heb je wel zoveel inspiratie opgedaan dat je straks een hele serie schrijft.  Je hebt ook feedback gekregen op de verschillende schrijftechnieken van je verhaal.

Hulp nodig bij de keuze van een van de cursussen? Vraag het ons gerust. We helpen je graag verder.