Voor onze schrijvers zet ik graag een stapje meer. Met de Online Schrijfschool helpen we je graag om de beste versie van je verhaal te schrijven. De individuele schrijftrajecten gaan nog een stap verder, dit zijn trajecten van idee tot publicatie.

Maar ik kan je ook helpen bij het vinden van een uitgever of hoe je zelf je boek uitgeeft. De jaarlijkse UITGEVERSDAG geniet inmiddels een landelijke bekendheid! Elk jaar komen er meer schrijvers, elk jaar meer uitgevers én elk jaar meer boekcontracten. Het slagingspercentage ligt op 25-30%.
Wil je liever zelf je boek uitgeven? Volg dan de cursus Zelf je boek uitgeven. Hier leer je de belangrijkste zaken die komen kijken bij een publicatie.

Om je goed voor te bereiden op de stap naar de uitgever, hebben we de cursus Bookproposal schrijven, zo laat je elke uitgever zien wat jij in huis hebt. Niet alleen wat betreft je verhaal, maar ook als auteur en als netwerk. Een waardevolle cursus!

Maar ook na publicatie valt er genoeg te leren, zoals boekmarketing en/of auteursbranding.

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 19 november 2024

Een dag vol informatie over selfpublishing én publicatie via traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een bookpitch.
Maar dit is pas echt UNIEK: je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer ondertekenen diverse auteurs via deze dag een uitgeefcontract.

Afgelopen jaar lag het slagingspercentage op bijna 30%. Ben jij komend jaar een van hen?

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 6-8 weken

Je leert in deze cursus alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met het uitgeven van je eigen boek. Aan het eind van de cursus weet je wat selfpublishing platforms zijn, wat een ISBN is, over papiersoorten, over het Centraal Boekhuis en zelfs wat het allemaal kost (en dat hoeft niet veel te zijn). En je hebt feedback gekregen op de eerste grote stap van het ontwerp van je boek.

Deze cursus volg je online bij de Online Schrijfschool

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.

Deze cursus volg je online bij de Online Schrijfschool

auteursbranding

Maak gebruik van je unieke kracht als auteur!

Auteursbranding geeft je een unieke kracht om jouw boeken te promoten. Jij bent namelijk uniek. Als je lezers je weten te vinden, én fan worden, gaat de verkoop van je boeken omhoog. Zo maak je van je boek een echte bestseller! Maar hoe doe je dat?

Niet alleen een uitgever, maar ook jij als auteur moet aan de bak! Auteursbranding is een unieke en onderscheidende kracht, omdat jij de auteur bent. Dus als je een merk (een brand) van jezelf maakt, kun je hier ongelooflijk veel extra kracht uit halen én aandacht creëren voor je boeken.

Docent: Marelle Boersma

Deze cursus volg je online bij de Online Schrijfschool

Hoe zorg je voor aandacht voor je boek!

Je schrijft een boek of je boek is al verschenen en staat op bol.com, maar niemand koopt het. Wat kun je doen? Hoe vind je lezers? Hoe zorg je ervoor dat zo veel mogelijk mensen weten dat je boek komt/er is. Deze cursus helpt je om je eigen marketingplan te maken door te kiezen uit de beschikbare methodes en te kijken wat jou wel of niet aanspreekt. Na de cursus weet je hoe je jouw boek beter zichtbaar maakt.

Docent: Esther van der Ham

Deze cursus volg je online bij de Online Schrijfschool