Voor onze schrijvers zetten we graag een stapje meer. We helpen graag bij de beoordeling van je manuscript zodat de uitgever de beste versie van je verhaal leest. En zijn we onder de indruk van je verhaal, dan gaan we in gesprek over de mogelijkheden tot publicatie.

Een van die mogelijkheden is de jaarlijkse UITGEVERSDAG die inmiddels een landelijke bekendheid geniet! Elk jaar meer schrijvers, elk jaar meer uitgevers én elk jaar meer boekcontracten.

Om je goed voor te bereiden op de stap naar de uitgever, hebben we de cursus Bookproposal schrijven, zo laat je elke uitgever zien wat jij in huis hebt. Niet alleen wat betreft je verhaal, maar ook als auteur en als netwerk. Een waardevolle cursus!

En binnenkort komen we met iets nieuws, waardoor alle schrijvers van de Online Schrijfschool een streepje voor hebben om in de aandacht te komen. Nog even geduld ;)

manuscriptbeoordeling

Niveau: beginner/gevorderd

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Ook bij een uitgever. Dus laat ons je manuscript lezen. Je ontvangt een uitgebreid rapport over verhaallijnen en schrijftechnieken.

Niveau: beginner/gevorderd

Datum: 7 november 2023

Een dag vol informatie over selfpublishing én publicatie via traditionele uitgeverijen. Diverse workshops, waaronder het schrijven van een bookpitch.
Maar dit is pas echt UNIEK: je schuift aan tafel bij de aanwezige uitgevers om ze te interesseren voor het boek dat je schrijft. Elk jaar weer ondertekenen diverse auteurs via deze dag een uitgeefcontract.

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 6-8 weken

Je leert in deze cursus alles wat je moet weten om zelfstandig aan de slag te gaan met het uitgeven van je eigen boek. Aan het eind van de cursus weet je wat selfpublishing platforms zijn, wat een ISBN is, over papiersoorten, over het Centraal Boekhuis en zelfs wat het allemaal kost (en dat hoeft niet veel te zijn). En je hebt feedback gekregen op de eerste grote stap van het ontwerp van je boek.

Niveau: beginner/gevorderd

Tijdsduur: 4 weken

Hoe kom je binnen bij een uitgever? Een bookproposal is een vorm van een sollicitatiebrief naar een uitgeverij. Schrijf een krachtig voorstel en je kans op een uitgeefcontact neemt direct toe.