Thrillercursus

Thrillercursus  1 en 2

–> Leer een thriller schrijven

Een complete online thrillercursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een nagelbijtend spannende thriller te schrijven. Als succesvol thrillerauteur én schrijfdocent weet Marelle hoe een thriller in elkaar steekt en helpt ze je stap voor stap bij het waarmaken van je schrijfdroom: je eigen thriller.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten (meet feedback) die gericht zijn op je eigen verhaal. Je schrijft zo vanaf de eerste les aan je eigen thriller.

Jaartraject:

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie -> met lessen schrijftechniek én uitgebreide schrijfbegeleiding, manuscriptbeoordeling, én je boek pitchen bij diverse uitgevers.

Nicole van der Spek schreef: “De thrillercursus heeft mij zo enorm geholpen om mijn verhaal te starten. Ik vind de tips en adviezen heel praktisch. Je kunt ze meteen toepassen en het stimuleert daardoor enorm om te blijven schrijven. Dank je wel voor de waardevolle feedback. Ik kijk uit naar deel 2!

Thrillercursus – beginners

.

Hoe zien de lessen eruit?

Opbouw van het verhaal
Zet de eerste schreden in verhalenland; van idee naar verhaal.

Bouw een plot
Een thriller heeft een krachtige structuur nodig, hoe ziet het plot van jouw thriller eruit?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 1
Na de eerste lessen over hoe je een thriller opbouwt, krijg je een schrijfopdracht die je kunt opsturen voor feedback.

Hoe verzin je interessante personages?
Bedenk boeiende personages die je verhaal kunnen dragen. Maar hoe breng je de hoofdpersoon tot leven?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 2
De tweede schrijfopdracht van de thrillercursus laat je verder schrijven aan je thriller. Ook op deze opdracht ontvang je gedegen feedback.

Waar speelt het verhaal zich af?
Hoe zorg je ervoor dat de lezer je verhaal als een film voor zich ziet?

Hoe maak je het lekker spannend?
Natuurlijk kijken we uitgebreid naar spanning. Een spannend begin lukt nog wel, en het einde vast ook wel, maar hoe houd je de lezer in dat middendeel nieuwsgierig? Hoe maak je een thriller zo spannend dat de lezer een slapeloze nacht tegemoet gaat?

>>De Eindopdracht.
De laatste week is compleet gewijd aan het schrijven van je thriller. Natuurlijk met tips en met aanwijzingen die je gedurende de cursus hebt ontvangen. Door deze gerichte opdracht komt alles bij elkaar.

Deze eindopdracht van de thrillercursus mag je insturen voor feedback. Je hebt nu niet alleen een goede start gemaakt met het schrijven van een thriller, je hebt ook feedback gekregen. Je weet hoe je verder kunt schrijven.

– – – –

In totaal:
– 10 Videolessen
– 10 Inspiratieoefeningen
– 2 Tussentijdse schrijfopdrachten met feedback
– 1 Eindopdracht met feedback

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur: 6 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 249 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Inge Spaan

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Thrillercursus – specialisatie

.

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen van de thrillercursus voor gevorderden kun je volgen met je eigen verhaal/boek in het achterhoofd. Dus tijdens de cursus schrijf je aan je eigen boek.

De structuur
En hoe ziet een krachtige structuur eruit? Hoe bouw je steeds verder aan de opbouw van spanning? En in welke volgorde vertel je je verhaal?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 1

In deze schrijfopdracht werk je aan de structuur en je weet hoe je de spanning kunt blijven vasthouden tot het eind. Dit geeft je houvast bij het schrijven van je verhaal. Deze opdracht kun je insturen voor feedback.

Personages 
Je leert je personages steeds beter kennen. En je doorziet steeds beter hoe je hoofdpersonage bijdraagt aan de opbouw van een verhaal. Hoe geef je ze meer diepgang?

Mespuntje spanning

Zonder spanning is een verhaal saai. Een thriller móét onder druk staan. Leer over de verschillende soorten spanning in een thriller en hoe je die gebruikt.

Perspectief
Voor welk perspectief kies jij? Hoe maak je een bewuste keuze voor de thriller dat je schrijft? En wat is het effect?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 2
Deze schrijfopdracht helpt je om de informatie, en dus de spanning, goed te doseren! En het leuke is dat je deze opdracht ook kunt insturen voor feedback.

Locatie
De locatie heeft wel degelijk invloed op de spanning in een thriller. Hoe kies jij de locatie die je verhaal verder optilt?

Dialogen
De één schrijft een dialoog zo op, de ander worstelt met de lay-out, of heeft het gevoel dat het veel beter kan. Deze les rekent af met jouw onzekerheid hierover.

Show don’t tell
Een van de belangrijkste schrijftechnieken is show don’t tell. Sommigen zeggen dat het allemaal onzin is, anderen zweren erbij. Maar wat is het? En hoe pas je het toe?

Sfeer in een thriller
Hoe zorg je voor die zinderende onderhuidse spanning in een thriller?

>>De Eindopdracht.
Met alle lessen in het achterhoofd ga je aan de slag om spannende scènes te schrijven. Deze eindopdracht mag je insturen voor feedback, zodat je daarna weet hoe spanning een overkoepeld thema is in een thriller.

– – – –

In totaal:
– 12 Videolessen
– 12 Inspiratieoefeningen
– 2 Tussentijdse schrijfopdrachten met feedback
– 1 Eindopdracht met feedback

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Gevorderd

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 295 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Inge Spaan

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Reactie Nico Torrenga: “De thrillercursus deel 1 heeft mij duidelijk gemaakt dat ik goed op weg ben, maar desondanks nog veel moet leren.  De feedback op de schrijfoefeningen helpen je echt verder op weg. Zo werd mij duidelijk dat ik als beginnende schrijver meer met de ogen van de lezer moet werken. Ik ben enorm geïnspireerd en werk nu met volle kracht verder aan mijn verhaal.

Stok achter de deur

Je kunt op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 8 – 12 weken na aanvang van de cursus instuurt (afhankelijk van de cursus). Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.
Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt die thriller er!

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat al haar schrijfcursussen aan de hoogste eisen voldoen voor kort beroepsonderwijs. Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Reactie Carine Coehoorn:Heel prettig aan de online training is de duidelijke structuur. Ik vind het knap dat ze zo beknopt zijn en je toch enorm vooruit helpen. Dat komt ook doordat je de opdrachten voor je eigen boek maakt, zodat elke opdracht je concreet verder helpt.

De begeleiding door Marelle is heel fijn. Ze is in staat op een tactische manier precies de vinger op de zere plek te leggen. En wat mij erg helpt is dat ze ook voorbeelden geeft hoe het wél moet of nog beter kan. Als ik voor mijn gevoel al een flinke stap heb gemaakt om los te komen van een feitelijk verhaal, laat ze zien hoe ik nog meer in de huid van mijn personages kan kruipen. Ik ben echt superblij met deze manier van werken!