Wat is mijn verhaal?
Alweer meer dan twaalf jaar geleden ben ik in alle stilte begonnen met schrijven. Ik kocht een schriftelijke cursus, maar dacht het allemaal wel te weten. Ik begon dus gewoon te schrijven… Na een jaar was het boek klaar. Dacht ik. Ik besloot het naar een manuscriptbeoordelaar te sturen. En al snel ontving ik een reactie. Een brief die aardig begon, maar al snel overging in dodelijke kritiek. Pfff… was het zo slecht? Ja, dus. En toen?

Schrijven kun je leren
Na een jaar mokken, pakte ik het schrijven weer op. Ik schreef me in voor een cursus met veel persoonlijk contact, waar ik feedback kreeg op mijn eigen teksten. Daar leerde ik de schrijftechniek die ervoor zorgt het verhaal vloeiender is gaan lopen. Veel eyeopeners en goede tips verder werd ik steeds zelfverzekerder. Dat boek zou er komen!

Boek 7 en 8
Nu zijn we twaalf jaar verder. Mijn debuut is verschenen en na mijn debuut volgden meer boeken. Vals Alarm staat in de shortlist voor ‘Beste Nederlandstalige thrillers’ bij Crimezone.nl. Mijn zevende boek, Moederziel, is verschenen, en aan nummer 8 ben ik al begonnen. En nog steeds leer ik bij. Ik lees boeken over schrijftechnieken, en volg zelf nog steeds workshops. En ik geef ze. Want dit verhaal gun ik jullie ook.

Dus loop je vast tijdens het schrijven, kijk dan eens naar de schrijftrainingen die ik geef.
Mijn jarenlange schrijfervaring wil ik graag met jullie delen!

 

______________________________________

Marelle Boersma auteurMarelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze schrijft boeken over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen. Er zijn inmiddels al veel thrillers verschenen die diverse prijzen gewonnen hebben.

Ze geeft diverse schrijftrainingen die je online kunt volgen, vaak met begeleiding. Maar wil je écht persoonlijke coaching dan kun je een schrijfweekend bezoeken of naar een schrijfvakantie komen. Sinds ze in Portugal woont, ben je welkom bij haar op het landgoed.

Ze onderscheidt zich van andere schrijfdocenten doordat je tijdens de cursus of schrijfweek direct aan jouw verhaal werkt, ook door de goed doordachte oefeningen. Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, weet ze hoe ze het beste uit jou naar boven moet halen. Neem gewoon eens contact op hoe ze jou verder kan helpen.

4 antwoorden
 1. Wilma
  Wilma zegt:

  Ik schrijf al heel lang en sinds een paar jaar ben ik er echt serieus mee bezig. Ik heb deelgenomen aan een schrijfgroep, die helaas uit elkaar is gevallen door verhuizingen van de deelnemers. Ik weet dat ik kan schrijven en heb in die schrijfgroep heel veel geleerd. Mijn eerste manuscript is door twee uitgevers ‘kwijtgeraakt’. Een heeft het alsnog beoordeeld, de tweede is er – volgens zijn zeggen – mee bezig. Het is zeker niet slecht, maar zal best nog wat verbeterpunten kennen. Ik zou graag aan een workshop deelnemen, maar het ontbreekt me aan financiële middelen.

  Beantwoorden
 2. robert th. lazet
  robert th. lazet zegt:

  Hi Marelle,

  Ok…de jouw bekende schrijf route ben ik dus ook gegaan. Nu wil ik naar het deel
  dat er “heftige” kritiek moet komen zodat ik eindelijk leer hoe wel en hoe niet.
  Mag ik je mijn eerste 3000 woorden sturen van een Fantasy boek dat ik al drie
  jaar aan het veranderen ben?

  Beantwoorden
  • Marelle
   Marelle zegt:

   Hallo Robert, natuurlijk mag je mij jouw eerste 3000 woorden sturen. Een paar kritische ogen zijn soms heel nuttig. Je krijgt daarna een uitgebreid rapport in je mailbox. Stuur je tekst naar info@marelleboersma.nl Ik ben heel benieuwd! groet, Marelle

   Beantwoorden
 3. Sylke
  Sylke zegt:

  Hallo Marelle,

  Ik ben Sylke en ik ben 15 jaar. Ik ben al sinds kleins af aan al geïnteresseerd geweest in schrijven en nu ben ik bezig om soort van mijn eigen boek te schrijven. Heeft u nog wat schrijftips voor mij waar ik iets aan heb? Het zal heel fijn zijn!

  Ik hoop dat u terug antwoord,

  Met vriendelijke groet,

  Sylke

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief