Slechts zes woorden

april 2012
Er zijn heel veel mensen bezig met schrijven. Vaak ergens op een zolderkamer, zonder dat iemand het weet. Anderen bazuinen het rond alsof de uitgevers al in de rij staan. Het maakt niet uit. Schrijven is leuk! Maar hoeveel woorden heb je nodig om een verhaal te vertellen?

Regelmatig duiken de six word stories op. Vooral op twitter. In zes woorden een compleet verhaal vertellen lijkt onmogelijk. Dat is het natuurlijk ook. Maar de verbeelding prikkelen kan wel. Wat dacht je van: ‘Ik vond je vorige vrijgezellenfeest leuker’? Er wordt meer verteld dan ik in feite lees. Of deze: ‘Te koop: babyschoentjes. Nog nooit gedragen’. Het zijn woorden die van alles in me oproepen. Kijk, en dat is nou net de bedoeling van schrijven. Het maakt niet uit of het een compleet boek, een kort verhaal of een six word story is. Woorden verzinnen die beelden oproepen, daar gaat het om. Het is een kunst om zoveel te schrappen dat de lezer de ruimte krijgt om dingen in te vullen. Niet makkelijk.

Alles moet kort en snel. Niemand heeft tijd. Daarom zijn de six word stories zo leuk om te lezen. En om te schrijven. Het is een goede vingeroefening voor het grotere werk. Iedereen kan meedoen, want zes woorden zijn zo geschreven. Geen RSI-risico. Geen writersblock overwinnen. Geen zolderkamertje. En geen uitgever. Maar wel veel lezers! Dus wil je even een schrijfsprintje inlassen, schrijf dan slechts zes woorden. Weet je ook een leuke? Ik ben heel benieuwd!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief