Schrijf je boek in een jaar onder begeleiding

Jaartraject

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie -> met lessen schrijftechniek én uitgebreide schrijfbegeleiding én je boek pitchen bij diverse uitgevers

Wat houdt een jaartraject in?

START

  • In een eerste gesprek maken we een haalbare jaarplanning, waarbij we ook een afspraak maken over hoeveel woorden je elke keer inlevert.
  • Je start met cursussen aan de Online Schrijfschool, waarbij je zowel leert hoe je het fundament van je boek maakt, als hoe je je verhaal op een krachtige manier begint. In de specialisatiecursus leer je hoe je je verhaal verder kunt verdiepen. Tijdens deze cursussen ontvang je al zes keer feedback, zodat je snel bijgestuurd kan worden
  • Samen sparren we over de samenvatting van je verhaal, zodat je houvast hebt tijdens het schrijven

NA DE CURSUSSEN

Je schrijft nu volop verder aan je boek. Natuurlijk heb je nog altijd toegang tot de lessen van de cursussen die je hebt gevolgd.

  • Je ontvangt 8 keer schrijfbegeleiding, waarbij je steeds een deel van je verhaal opstuurt, waarop je uitgebreide feedback ontvangt. Dit kan schriftelijke feedback zijn, of in de vorm van een online gesprek (dit stemmen we vooraf met elkaar af).

DE EERSTE VERSIE VAN JE MANUSCRIPT IS KLAAR

  • Je stuurt je hele manuscript naar ons op voor een manuscriptbeoordeling, waarna je een uitgebreid schriftelijk rapport ontvangt met tips en tops. We kijken hierbij ook naar de kans op publicatie

STAP NAAR DE UITGEVER

  • Toegang tot de Online cursus: Schrijf je bookproposal, waar je uitgebreide feedback op krijgt
  • Een afsluitend gesprek waarin we samen kijken naar je Bookpitch en met een publicatieadvies
  • Deelname aan de jaarlijkse uitgeversdag, waar je bij verschillende uitgevers je manuscript kunt pitchen.

In totaal ‘Schrijf je boek in een jaar’:
– Twee online cursussen (beginners en gevorderd) aan de Online Schrijfschool in het genre dat je schrijft (levensverhaal – roman – thriller – kinderboek) met samen ruim 20 lessen, oefeningen en schrijfopdrachten waarop je feedback krijgt en daarnaast de online cursus ‘Schrijf je bookproposal’
– Meer dan tien keer feedback op je tekst schriftelijk of in een online gesprek
– Mailcontact voor tussentijdse vragen
– Manuscriptbeoordeling
– Online cursus Bookproposal schrijven
– Deelname aan de Uitgeversdag
– Begeleiding bij de stap naar de uitgever

NB: De feedback bij de schrijfbegeleiding ontvang je of schriftelijk of in de vorm van een online gesprek van ongeveer anderhalf uur. Dit stemmen we vooraf af.


Na een jaar heb je je manuscript klaar, je weet hoe je je bookproposal schrijft en hoe je boek kunt pitchen. Tijdens de jaarlijkse Uitgeversdag heb je persoonlijk contact met diverse uitgevers.


Investering
€ 1995

(NB: de waarde van dit traject is los ~ 3000 euro)

Inmiddels zijn al vele tientallen schrijvers bij mij gedebuteerd: uitgekomen dromen

Heb je interesse in dit jaartraject? Neem dan contact op. Dan hebben we van tevoren contact (Zoom of telefoon) over je verhaal en wanneer je wilt starten.

Heb je vragen? Kijk dan eerst in de veelgestelde vragen hieronder.

De Schrijfschool van Marelle Boersma is een officieel geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs). Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Marelle Boersma is een succesvol auteur. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Ze schrijft nu aan een serie Vertrekthriller die immens populair zijn.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring  Sinds ruim tien jaar geeft ze schrijftrainingen, en ze behoort inmiddels tot de senior schrijfdocenten van Nederland. Ze weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Anne van Zwieten schrijft:

Ik ben erg blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. De videogesprekken hebben me veel opgeleverd. Marelle, de manier waarop je met me meedenkt, de aandachtspuntjes, je oprechte belangstelling en enthousiasme, het zorgde ervoor dat ik nog meer in mijn schrijfflow kwam.”

.

Veelgestelde vragen:

-> Voor wie is dit jaartraject geschikt?

Je kunt dit jaartraject op verschillende manieren gebruiken:
1. Je hebt alleen nog maar een idee, maar je wilt zo graag dat boek schrijven, dat je beseft dat je naast die grote wens ook hulp nodig hebt.
2. Je hebt al het een en ander op papier, je hebt ook al veel research gedaan, maar je loopt steeds vast. Je zoekt hulp om de valkuilen te vermijden en (weer) te genieten van het complete schrijfproces. Die stok achter de deur is zeer welkom!

-> Ik heb al een manuscript klaar, is dit traject iets voor mij?

Als je manuscript helemaal klaar is, maar je kunt geen uitgever vinden, heb je misschien meer aan een quick scan. We kijken dat welk begeleidingstraject jou het meest gaat helpen. Zien we dat je echt nog wel wat te leren hebt, dan kun je kiezen voor dit jaartraject (en is de quick scan gratis)

-> Is het ook mogelijk er langer over te doen?

Een creatief proces heeft vooral rust nodig, maar toch is het goed om de planning aan te houden. We kunnen in het eerste overleg wel bespreken of het in jouw geval beter is om er een half jaar langer over te doen.

-> Is er maar één keer per jaar een uitgeversdag?

Klopt. De uitgeversdag is een jaarlijkse happening. We bepalen in het gesprek over de jaarplanning samen welk moment voor jou het gunstigste is om daaraan mee te doen. Soms komt dat erop neer dat het jaartraject dan iets langer duurt.

-> Voor welke genres is het jaartraject?

Het jaartraject is voor thrillers, levensverhalen of autofictie (een roman gebaseerd op je leven) en romans. Zodra de cursussen Kinderboeken schrijven klaar zijn, is dit ook een optie. Wil je meedoen met een young adult, neem dan even contact op. Samen kijken we dan welke cursussen voor jou het meest nuttig zijn.

-> Gegarandeerde publicatie?

Nee, er is geen garantie op publicatie. Reguliere uitgevers hebben de lat hoog liggen, dus het boek moet aan die kwaliteit voldoen. Wel garandeer ik je dat je een grote kans maakt op publicatie, maar alles hangt natuurlijk ook af van jouw talent.