Als schrijver werk ik veel alleen, achter mijn computer, afgesloten van de wereld. En dat wringt bij mij, want ik heb juist graag contact met de mensen om me heen. En dus ook met de lezers van mijn boeken. (zie ook Het Nieuwe Schrijven)
Vandaar dat ik vanaf het voorjaar van 2010 het ambassadeurschap heb ingevoerd. En dat werkt geweldig.

Mijn motto is:
Als je kunt delen, kun je vermenigvuldigen.
Iedereen heeft specifieke ervaringen die ook voor anderen veel waard is. Dus als we die zaken delen, dan worden we allemaal meer waard. Zo is het met schrijven (ik deel graag hoe ik werk, en wat mij raakt in de wereld) maar ook met lezen.
Ik merk dat mijn boeken hele persoonlijke verhalen losmaken die jullie met mij delen. Wat een prachtig vertrouwen voel ik dan!

Dit is dus mijn reden waarom ik júllie graag volg.

Nu mijn boek ‘Ik volg je’ uitkomt, heb ik aan jullie (mijn ambassadeurs) gevraagd waarom jullie mij zijn gaan volgen. En dat levert ook weer mooie, gevoelige, bijzondere en vooral persoonlijke verhalen op.
Hieronder plaats ik de komende weken júllie verhalen! Tijdens mijn boekpresentatie (30 november) maak ik de winnaar bekend.

Dank je wel voor het delen!
(Natuurlijk mag je reageren op elkaars verhalen! Ook dat is delen van emoties, van ervaring, van contact)

________________________________________________________________________________________

Verhaal S.B.

Waarom ik jou volg Marelle?

 •  Omdat ik je een hele goede schrijfster vindt, die begaan is met de wereld en vooral de mensen om haar heen. Daar schrijf je ook over in de hoop dat het bijdraagt aan een verbetering of begrip
 •  Omdat ik je gewoon een lieve en warme, spontane vrouw vindt
 • Omdat je iedereen de kans geeft om deel uit te maken en mee te genieten van al jouw schrijfervaring, ook ikzelf heb dit mogen ervaren
 • Omdat je je lezers een warm hart toedraagt en iedereen enthousiast verwelkomt
 • Omdat je een spannend boek schreef waar ik een klein stukje deel van uit maakte en waarin je mij tussen de regels door liet herinneren aan de liefde van een kind
 • Omdat je je ambassadeurs omarmt met liefde en positiviteit
 • Omdat je zo blij bent met je vaste club fans ;)
 • Omdat je zo graag met ons op de foto gaat ;)
 • Omdat ik heel erg benieuwd ben naar je nieuwe boek!
 • Omdat ik het leuk vind om je op 30 november weer te ontmoeten!

 

Verhaal P.V.

Waarom volg ik jou,  Marelle Boersma?

Dat is nou een goede vraag!
Het eerste boek dat ik van jou las, Marelle, was ‘Moederziel’ en ik was meteen verkocht. Het was beklemmend goed boek. Maar voor mij was het ook herkenbaar. Ik herkende wat je schreef over PGB, mantelzorg en dergelijke omdat ik dat om mij heen heb gezien.

Nog een persoonlijke reden is, het kan mijn toekomst zijn. Mijn lichaam gaat helaas langzaam achteruit en ik ben nog geen 40. Maar het is zoals het is, maar de manier waarop de regering wil bezuinigen maak ik mij zorgen of ik in de toekomst wel hulp kan aanvragen. Houden ze ook rekening met alleenstaanden die niet één, twee, drie mantelzorger kunnen regelen.

Daarom vind ik goed dat jij boeken schrijft over maatschappelijke vraagstukken, waaronder ook taboes waar wij niet over willen praten of eigenlijk niets van weten, zoals voor mij ‘De babymakelaar’ een eyeopener is geweest.
Daarom volg ik jou, omdat jij ons inzichten geeft in werelden waar er niet over gesproken wordt. En ik volg je ook omdat jij een mens bent die met ziel en hart schrijft. Jij hebt oog voor de mens en het verhaal erachter. En ik leer veel door jou te volgen.

Bedankt voor het delen van jouw talenten!

 

Verhaal D. K.

Waarom ik je volg?

Omdat ik de babymakelaar van jou las en met kippenvel en dankbaarheid naar mijn zoon keek, geadopteerd uit een ver land maar hij hoort zo bij ons.  Dit boek kwam erg dichtbij omdat ik ook allerlei scenario’s had bedacht op het moment dat we wisten dat ik nooit zwanger zou worden. Mijn hart koos voor Afrika en daar ben ik elke dag nog blij om….
Omdat ik vorig jaar tijdens een reisje naar Zeeland een boek van je las over bedreigde bruinvissen in Stil water. Daarna keek ik anders naar zee en heb geen bruinvissen gezien….het boek hakte erin!

Omdat ik in Vals Alarm de andere kant van pleegzorg las, we waren ooit pleegouders en zijn er door omstandigheden mee gestopt en dit boek maakte me verdrietig maar bevestigde mijn keuze van toen.

Omdat ik moederziel heb gelezen en aangeraden aan mijn collega’s in het verpleeghuis, zij waren het met mij eens dat iedereen dit moet lezen omdat je zo mooi beschrijft hoe de zorgvrager zorg kan ervaren en hoe zwaar mantelzorg is. Als mantelzorger voor mijn schoonmoeder was het erg herkenbaar los van het verhaal van de moord. Maar de personages, de onmacht….dit boek is zowiezo erg bijzonder voor mij en heeft een ereplaatsje in mijn boekenkast.

Omdat jouw boekpresentatie de eerste was waar ik bij ben geweest als mezelf en recensent van www.thesword.nl… Ik was zo zenuwachtig want wat moest ik zeggen, hoe is het om een auteur van dichtbij mee te maken…kent ze me wel? Na een lange koude reis met sneeuw en vertragingen alom kwamen mijn man en ik in een warm bad terecht, zo voelde het. Je was hartelijk en je kende me! Zo leuk om mee te maken. Het sterkte mijn zelfvertrouwen en ik genoot enorm! Ik denk dat ik je daarom vooral volg, net als velen vind ik herkenning in je boeken maar als persoon waardeer ik dat je ons als lezer bij het schrijven betrekt.

Als ik ooit, je weet maar nooit de moed heb om zelf een boek te schrijven ga ik een schrijfcursus bij je volgen en wie weet….
Volg je dan mij…..

 

Verhaal I.v.d.J.

Ik volg jou omdat jij ten eerste een geweldig mens bent maar ook omdat jouw boeken mij naar de strot grijpen!
Na het lezen van Vals alarm, het eerste boek wat ik van jou las, was ik acuut fan van je. Het boek was zó aangrijpend en herkenbaar voor mij omdat de dreiging van het afnemen van mijn kind zo dichtbij kwam dat ik heb zitten huilen na het lezen ervan! Daarna ben ik meteen ambassadeur geworden en AL je boeken gaan lezen en de een was nog beter als de ander !!
Wat ik zo enorm knap vind is dat jij actuele onderwerpen kunt verwerken in een thriller die zijn weerga niet kent, het is een thriller maar tegelijkertijd ook zo herkenbaar. Ook volg ik je omdat jij als mens diepe indruk op mij gemaakt hebt door de manier waarop jij in je privéleven met tegenslag omgaat en het ook durft te delen met je facebook vrienden dat is lef hebben!
Marelle na Moederziel had ik even een dipje van het boek maar na het nog een keer gelezen te hebben OOK weer zo herkenbaar en wéér tranen ook al is het een thriller, je vraagt je nu vast af waarom een dipje ?? Ik vond de hoofdpersoon teveel afhankelijk zijn van haar dochter en niet zo geloofwaardig omdat ik zelf ook ziek ben maar naar mijn idee niet zo afhankelijk Tot ik het weer las en me realiseerde verdorie ik doe dat dus ook! Ik keek meteen anders naar het verhaal en was weer terug op mijn fan zijn !
Ik volg je omdat ook Ik volg je, je nieuwe boek weer elementen heeft die heel erg herkenbaar zijn en ik er ook mee te maken heb gehad . Wat kijk ik uit naar dat boek!!
Ik volg je omdat jij een luisterend oor hebt gegeven aan mijn verhaal en er wie weet een vervolg aan ons contact zit en ik daar enorm naar uitkijk!
Dit lieve Marelle zijn MIJN redenen waarom ik jou volg en zal blijven volgen maar ik volg je vooral omdat je een kanjer van een schrijfster bent en nog meer een geweldig mens!!

 

Verhaal L.S.

Marelle, ik volg je. Een paar jaar alweer.
Je bent niet alleen een fantastische thrillerschrijfster, maar ook een warme hartelijke vrouw. Die met beide benen op de grond staat en die zichzelf vastbijt in de onderwerpen waar je over schrijft. Het verborgen leed in onze samenleving…
Je hebt mij de fijne kneepjes van het schrijversvak geleerd, waar ik bij het schrijven van mijn eerste thriller dagelijks profijt van heb. Wat een heerlijk schrijfweekend was het in Budel, gezellige en gemotiveerde mensen. De contacten die daar gelegd zijn, zijn blijvend, dankzij jou.
Ik voel me bevoorrecht dat ik je heb leren kennen en natuurlijk zal ik je blijven volgen. Ben overigens zeer benieuwd naar ‘Ik volg je’. Ben er enorm trots op om je ambassadeur te mogen zijn.

 

Verhaal I.A.

“Ik heb net de proloog van je nieuwe boek gelezen en daar krijg ik kippenvel van, zo heftig. Daarom volg ik je om jou boek te mogen lezen.
Heb pas een boek van jou gelezen en dat was Moederziel, vond die heel erg goed. ”

 

Verhaal M.M.

Jij, Marelle Boersma, word door mij gevolgd omdat je gewoon een erg leuk mens bent om te volgen ;-)
Ik zeg het gekscherend maar ik vind het echt leuk hoe je je lezers betrekt bij je werk en alles daaromheen.

Ik geniet van je boeken omdat ze uit het leven zijn gegrepen, vaak heel herkenbaar met levendige personages en voelbare/tastbare situaties.

Je boeken zijn moeilijk weg te leggen en vervolgens is het uitkijken naar de volgende.En dat is nu juist ook het leuke aan het volgen van jou; vast een stukje mogen lezen van een nieuw boek voor het uit is, als “eerste” weten dat een boek wordt verfilmd, workshops, een kijkje in je agenda, schrijfweekenden en dan ook nog al die leuke acties. Pluimstrijken is niet mijn ding maar ik vind het wél echt fantastisch wat je allemaal voor je lezers doet, bijna uniek denk ik.
En daarom ben ik je gaan volgen …

 

Verhaal S.v.E.

Waarom volg ik jou?

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het heel erg leuk vind om ambassadeur van jou te zijn.
Ik kwam je naam tegen op facebook bij thrillerlezers en dacht in eerste instantie dat je dezelfde naam hebt als mijn dochter Majella. Na nog eens goed gekeken te hebben zag ik dat er toch wel wat verschil inzat.
Via al die berichtjes op facebook werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig naar jou en naar je boeken en ben zodoende op je site terecht gekomen en kreeg ik de kans om ambassadeur van jou te worden. Inmiddels heb ik het boek Vals alarm en De Babymakelaar gekocht evenals het boek Verleiding, waar je ook een verhaal in hebt geschreven.
Je nieuwe boek, Ik volg je, lijkt me ontzettend mooi, en de cover triggert me enorm. Ik zou hier nog veel meer kunnen schrijven over hoe top ik je boeken vind maar wil het hierbij laten.
Dankjewel dat je deze mooie boeken schrijft en dat ik daarvan, als boekenwurm, mag genieten. Er gaan voor mij nog heerlijke uurtjes komen waarin ik jou boeken ga verslinden. Van nu af aan blijf ik je volgen en wie weet ontmoeten we elkaar nogeens in het echie.

 

Verhaal W.M.

Ik volg je omdat…

 

 

 

 

 

 

Verhaal H.P (17 jr)

Ik volg je, ik volg je, ik volg je, ik volg je, ik volg je… omdat ik

*       achtervolgd word door uw verhalen
*       niet meer kan stoppen met lezen
*       alles over u wil weten
*       meer van u wil lezen
*       benieuwd ben naar nieuwe boeken
*       hoop dat er zo snel mogelijk nieuwe boeken komen
*       het gevoel krijg dat ik alles zelf meemaak
*       word meegezogen in uw verhalen
*       een boekenkast wil vullen met uw boeken

 

Verhaal E.A.

Ik volg u omdat u zo fantastisch schrijft. Ik heb altijd moeite om mijn reader weg te leggen, steeds nog even 1 blz lezen.. wat een kunst ! Ik ben erg benieuwd naar uw nieuwe boek.

 

Verhaal K.

Waarom volg ik je?
Vanaf het allereerste moment dat ik een boek van je in handen had ben ik fan van jouw schrijfstijl.
Het eerste boek wat ik van je gelezen heb is Stil water, daarna moest ik je andere boeken gewoon ook lezen, dus al snel volgden Complex, Vals alarm, De babymakelaar en Moederziel. Enkel Schaduwspelen heb ik nog niet gelezen, maar deze staat ook op mijn ‘wil ik nog graag lezen lijstje’.
Omdat ik enorm geniet van jouw boeken ben ik ambassadeur geworden om op deze manier op de hoogte te blijven van het nieuws omtrent jouw boeken. En natuurlijk volg ik je op Facebook en Twitter.
Ik kijk enorm uit naar je nieuwe boek en heb de ontwikkelingen gevolgd via de speciale website.

 

Verhaal L.M.

Waarom volg ik jou ???
Ja dat is een goede vraag die ik dan zo origineel mogelijk moet beantwoorden….Ik volg je al (in de goede zin van het woord :) ) sinds ik De babymakelaar heb gelezen, daarna heb ik Vals alarm en Moederziel ook met heel veel plezier gelezen. Ik vind je dus een hele goede thrillerschrijfster met altijd actuele onderwerpen ! En ook nog eens een aardig persoon :) Daarom volg ik je en blijf ik je volgen :)

 

Verhaal S.v.d.B.

Waarom volg ik jou?
Sinds ik voor het eerst met een boek van jou in aanraking kwam, ben ik fan. De maatschappelijke issues die jij als leidraad voor je boeken neemt, intrigeren me. Hoe kan het leven van iemand vanuit een alledaagse sleur veranderen in een thriller? Het kan iedereen overkomen en dat boeit me. Je weet het zo goed te verwoorden, dat als ik aan een boek van je begin, ik het niet meer weg kan leggen. Ik word meegezogen in het verhaal, het kruipt in mijn hoofd, ik moet weten hoe het verder gaat. Ik promoot je boeken bij mijn vrienden, geef ze cadeau als er iemand jarig is, wil anderen enthousiasmeren. Een goed boek is beter dan een goede film en jouw boeken zijn gewoon goed. Ik wil niks van je missen en al je boeken lezen. Daarom volg ik je!

 

Verhaal van B.V.

Ik volg je…
Het volgen van iemand heeft natuurlijk een beetje een negatieve bijsmaak. Je denkt toch al snel aan een beetje smoezelig mannetje in een foute regenjas, dat is uiteraard een cliché want dit soort types is er helaas in allerlei soorten en maten en vaak niet als dusdanig herkenbaar. In het geval van ambassadeur zijn bij Marelle ligt het toch een beetje genuanceerder. Zeker als je zelf een beetje probeert wat gedachten op papier te krijgen in de hoop er ooit nog eens een echt verhaal uit te boetseren. Je zou het een klassieke win win situatie kunnen noemen omdat je door haar te helpen en na te denken over het plot je zelf ook beter wordt in het ontwikkelen van je eigen droom. Je krijgt feedback van de schrijfster zelf -die voor je gevoel altijd onbenaderbaar is in haar eigen cocon- en van haar andere volgers. Wat mij dan weer prikkelt om mijzelf te ontwikkelen en de spreekwoordelijke schop onder mijn kont te geven om nu toch echt weer die duizend woorden per dag aan mijn laptop toe te vertrouwen. Deze groep van cyber fans waarvan je dacht er niets aan te hebben veranderen opeens in echte mensen met echte verhalen die ook mij verder helpen in de realisatie van mijn droom. En wat is nou leuker om te doen dan een schrijfster die even vastloopt in haar verhaal een leuk idee van jezelf aan de hand te doen. Het is ontzettend mooi om haar creatieve proces te volgen vanaf de eerste opzet tot aan de geboorte van het boek. Een zware bevalling, dat zeker, soms ook met behoorlijke complicaties maar daarna als de kleine in de vorm van inkt en papier het levenslicht ziet is de roze wolk waarop je terecht komt waarschijnlijk niet minder echt. Het leuke is als je het hele proces volgt je ook opeens begrijpt waarom je zelf vast loopt op bepaalde dingen en dat de fantastische verhaallijn die je in je hoofd had op papier er opeens niet meer zo briljant uitziet. Zoals bij iedereen die graag schrijft verdwijnt je inval met een boos gebaar in je digitale prullenbak en woest over het mislukken van je hoofdstuk dender je naar de keuken voor een kop koffie en zweert nooit maar dan ook nooit meer je pen op te pakken. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en na een troost sigaret loop je nog steeds ietwat gefrustreerd terug naar het monster dat laptop heet. Een maagdelijk wit scherm staart je aan en je vervloekt de dag dat je verzon dat dit was wat je wilde. Dan opeens rechtsonder in je scherm knippert de icoon dat je een nieuwe e-mail hebt. Met een diepe zucht open je het mail programma en ziet de nieuwe nieuwsbrief van Marelle. Het boek is af en komt eind van de maand echt uit. Je leest over de diepe dalen, het vastzitten maar ook de triomf als het opeens wel lukt. Ik voel de spanning van het scherm af, want hoe gaan de mensen reageren als het boek te koop is? De leuke interviews die gaan komen, de workshops en de uitreiking van de thrillerprijzen. Kijk zie je wel ik moet doorzetten, bloed, zweet en tranen maar toch gewoon doorzetten! Ze moedigt dit ook aan via de site en de mail en die woorden en de reactie die ik krijg op mijn reacties geven me nieuwe moed. Dit jaar gaat het gebeuren! Wellicht in eigen beheer, maar mijn eerste verhalen bundel komt er. En dat is nou precies waarom ik je volg. De spanning, de teleurstelling en dan opeens dat goede hoofdstuk is een gevoel dat ik niet zou willen missen. Ik neem me voor om nu echt iedere dag op een vast tijdstip te gaan schrijven en lees op mijn gemak nog even de rest van de nieuwsbrief door. Dan valt mijn oog op de nieuwe prijsvraag. He, dat is leuk. Tja, een stukje schrijven, dan komt er dus weer niks van mijn voorgenomen duizend woorden vandaag. Dat moet dan maar even tot morgen wachten. Ik volg je en blijf je volgen want het is en blijft heel erg leuk om je betrokken te voelen bij het project van een andere schrijfster. Het wordt vast een bestseller en als ik daar ook maar voor een duizendste procent heb bijgedragen dan maakt me dat blij en trots. En misschien nog wel belangrijker het geeft mij weer nieuwe energie om achter mijn eigen droom aan te jagen. Overigens heb ik nu weer bijna achthonderd woorden geschreven en op deze manier heb ik ook nog redelijk aan mijn doelstelling voor vandaag voldaan.

 

Verhaal van J.G.

Waarom volg ik jou?
Mijn moeder, woonachtig in Bunnik, kwam met het boek “Vals Alarm”. Wat een verhaal, zeg, daarnaast speelt het zich af in mijn woonplaats Utrecht. Het kwam op veel plekken welke bekend voor me zijn en het bleef me boeien tot het eind. Daarna het boek “Moederziel” ook hier een verhaal welke me meenam tot een verrassend einde….nu wachten op je nieuwe boek.
Mijn zoon zit op het VMBO kader en moest voor zijn leesfrictie een boek lezen en daarna een verslag maken, naar de bieb was hij niet gegaan tot ik hem een paar boeken in zijn hand drukte en zei; wat vind je hier van?
Vals alarm heeft hij gelezen en vond dit een mooi boek.
Ik volg je lijkt me ook erg goed en hoop deze te winnen.
Heel veel succes met al je nieuwe boeken, ik blijf je volgen…. maar dan je boeken met verschillende verhalen.

32 antwoorden
 1. Ina van Wingaarden
  Ina van Wingaarden zegt:

  Waarom ik je volg?

  Omdat je boeken schrijft die mensen raken.
  Als je eenmaal in een boek begint te lezen wil je meer.
  Je hebt pakkende onderwerpen en de ambassadeurs die je volgen weten dat je er met hart en ziel tegen aan gaat en dat het onderwerpen uit de praktijk zijn, daarom zijn ze ook zo pakkend.
  Ik hoop nog veel boeken van je te kunnen lezen Marelle.
  Kijk uit: ik blijf je volgen!

  Beantwoorden
 2. Linda van der Klooster
  Linda van der Klooster zegt:

  Natuurlijk volgde ik je als auteur en columnist.
  Ik heb je workshop Spannend Schrijven gevolgd. Daarna ben ik je blijven volgen via je nieuwsbrief. Toen je aangaf dat je een nieuwe service aanbood, het beoordelen van het eerste hoofdstuk, was ik je eerste klant. Je hebt me erg op weg geholpen. Het boek is nu af en als alle puntjes op de i’s staan, gaat hij naar een uitgever. Mede dankzij jou!

  Beantwoorden
 3. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Ik volg je, omdat ik als Belg het niet gewend was om Nederlandstalige auteurs mee te nemen uit de bieb.
  Aangezien ik sinds een aantal maanden deel uitmaak van de Club van Tien van Crimezone, ben ik (een beetje) gedwongen geweest om me meer toe te leggen op deze groep en ik moet heel eerlijk zijn… ze schrijven (dus jij ook) even goed als de buitenlandse.

  Beantwoorden
 4. Elsje
  Elsje zegt:

  Volgen en blijven volgen, dat is wat ik wil en zal doen. Dit neigt naar stalkgedrag maar in positieve zin. Je weet op indringende wijze je lezers deelgenoot te maken van het machteloze gevoel dat een slachtoffer van onrecht, mishandeling en ander menselijk leed doormaakt. In mijn werk heb ik, jammer genoeg, bijna dagelijks met slachtoffers van wie weet jouw hoofdrolspelers te maken.
  Carry on, ik blijf je volgen.

  Beantwoorden
 5. Jolanda van Laar
  Jolanda van Laar zegt:

  Ik volg jou omdat;
  A van Aardig
  B’ van Boeiend
  C van Charisma
  D van Duidelijk
  E van Emotie
  F van Fris
  G van Gewoon
  H van Heerlijk
  I van Innerlijk
  J van Joviaal
  K van Koesteren
  L van Lief
  M van Mooi
  N van Nadrukkelijk
  O van Open
  P van Persoonlijkheid
  Q van Qualiteit
  R van Realiteit
  S van Saamhorigheid
  T van Taalkundig
  U van Uiteenlopend
  W van Waanzinnig
  X van X factor
  IJ van IJverig
  Z van Zuiver

  Beantwoorden
 6. Nicole v. A.
  Nicole v. A. zegt:

  Ik volg je, omdat ik dat ten eerste heel bemoedigend vind dat een geweldig schrijfster op deze manier contact met haar lezers op rijs stelt ! Chapeau !
  Het eerste boek dat ik las was moederziel en daarna vals alarm, stil water, complex…
  Ik verslind ze, doordat ik alleen voor het slapengaan aan mijn boeken toekom, kijk ik er in deze wintermaanden ernaar uit om vroeg onder de wol te duiken…

  Mijn complimenten en yes vandaag is het 2 december dus er ligt straks weer een nieuw boek van je klaar in de boekhandel…ben benieuwd, maar ik weet nu al zeker dat het niet zal teleurstellen !

  Beantwoorden
 7. Angel van der Vecht
  Angel van der Vecht zegt:

  Ik volge je omdat je boeken me raken in mijn hart. Voor mij was vals alarm een boek wat me tot het diepst raakte maar zeker ook je andere boeken raakte me. Daarnaast zijn het gewoon mooie goed geschreven spannende boeken. En voor mij als echte boekenwurm niet te weerstaan.

  Ik volg je omdat je misstanden aan de kaak durft te stellen. Omdat je maatschappelijke problemen verpakt in spannende boeken durft te beschrijven, Je moed daar bewonder ik je om en daarom wil je helpen je boeken bij het publiek bekender te maken zover mijn stemmetje dat kan doen.

  Ik weet nu wat een proces het is een boek schrijven en uitgeven zeker als het ook nog een maatschappelijk onderwerp is. En dat verdient aandacht en daarom volg ik je en blijf je volgen.

  Beantwoorden
 8. Wil
  Wil zegt:

  Weer een Nederlandse auteur kunnen toevoegen aan mijn favoriete schrijverslijstje.Je boeken smaken naar meer Marelle.Heb nog een aantal van je boeken op mijn verlanglijstje staan en hoop ze binnenkort te kunnen aanschaffen.Bedankt voor de fijne uurtjes leesplezier!

  Beantwoorden
 9. Hellen van Dorsten
  Hellen van Dorsten zegt:

  Net het boek ik volg je uit, wauw wat een boek.
  het zal je toch maar gebeuren dat je zo gestalkt wordt.

  ik kijk al uit naar het volgende boek, dit zijn mijn soort boeken

  Beantwoorden
 10. Linda Urlings van der Heijden
  Linda Urlings van der Heijden zegt:

  Ik volg je om dat er inhoud zit in wat je schrijft.Vooral het laaste boek Nobody brengt me eigelijk te dicht bij me eigen leven en jeugd , Ik hoop dat je nog heel wat boeken zal schrijven

  Beantwoorden
 11. janny
  janny zegt:

  net het boek moederziel gelezen.Fijn boek om te lezen,kan het met moeite wegleggen,wil blijven lezen.
  Kan niet wachten om een andere te lezen.

  Beantwoorden
 12. M. B.
  M. B. zegt:

  Ik ben begonnen in het boek Moederziel, ik kon niet stoppen met lezen het sprak me gelijk aan en de stijl waarin het geschreven wordt, vind ik heel fijn.
  Ik kijk er nu al naar uit om meer boeken te gaan halen en ze te lezen.
  Lezen is nooit mijn ding geweest, maar het boek Moederziel had ik voor mijn verjaardag gekregen en nu ben ik verkocht, door dit boek ben ik lezen leuk gaan vinden.

  Beantwoorden
 13. Dénise
  Dénise zegt:

  sta in de rij bij de Hema , staat vlak bij de kassa het boek Vals alarm meeneem prijs.
  in éé’n adem uit gelezen, wat een spannend boek.
  gauw opzoek naar meer van Marelle boersma.

  ik volg je en Noboby ook dit zijn weer prachtig en goed geschreven boeken die je niet neer kan,wil leggen.
  en dat in ander halve week..
  ga nu beginnen aan Moederziel..

  heb weer een schrijver toegevoegd aan mijn favorieten!!!

  Beantwoorden
 14. Ingrid Ferwerda-Jacobs
  Ingrid Ferwerda-Jacobs zegt:

  Jarenlang heb ik geen tijd voor mezelf genomen om boeken te lezen. Na enkele boeken nam ik jouw boek “Vals Alarm” in mijn handen. Wat werd ik meegezogen in het verhaal dat heel ontroerend, meeslepend en tenenkrommend is. Wat kan het oneerlijk gaan en wat worden er fouten gemaakt met vergaande gevolgen. O.a. “Mensen moeten verder kijken dan hun neus lang is” spookte tijdens het lezen door mijn hoofd. Ik ga zeker nog meer boeken van jou lezen!

  Beantwoorden
 15. Marian van Groen
  Marian van Groen zegt:

  Ik kan wel een heel verhaal hoer neer zetten waarom ik je volg maar ik heb besloten het kort te houden. Je boeken zijn in een woord GEWELDIG.

  Beantwoorden
 16. Ankie Vrolings
  Ankie Vrolings zegt:

  Hallo Marelle,

  Ik volg je omdat ik net mijn eerste boek Vals Alarm van jou gelezen heb en meteen zo overdondert ben dat ik heel graag meer van jouw verhalen,boeken wil lezen en weten.
  Hetboek vals alarm was best herkenbaar..Ik heb het geluk dat ik er alleen bang voor was voor de situaties die deze moeder met haar dochter meemaakt… De problemen van een scheiding…het gevecht om een kind….de onmacht dooronbegrip en dominantie van de andere kant. Je zal maar in haar schoenen staan..( en dat zullen er vast veel zijn..)
  Daarnaast vond ik het verhaal eromheen ook heel gevoelig…het snelle oordelen van mensen over andere..De problemen in onze maatschappij die je erg goedbeschrijft.
  Van mij zou iedere vrouw dit boek eigenlijk moeten lezen….
  Nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar je andere boeken…Ik twijfel er niet aan dat ook deze boeken heel intens,waar en herkenbaar zullen zijn.
  Dus ik ben er trots op ambasadeur te mogen zijn om jouw boeken en verhalen door te geven…De eerste die ik het verhaal van Vals Alarm wil meegeven zijn mijn dochters en stiefdochter…De laatste is al aan het lezen geslagen….Je kuntnooit weten hoe een balletje rolt…enik vind het fijn als ze jouw verhaalin hun achterhoofd houden!
  Lieve groetjes x
  Ankie

  Beantwoorden
 17. Ankie Vrolings
  Ankie Vrolings zegt:

  Hallo Marelle,

  Ik volg je omdat ik net mijn eerste boek Vals Alarm van jou gelezen heb en meteen zo overdondert ben dat ik heel graag meer van jouw verhalen,boeken wil lezen en weten.
  Hetboek vals alarm was best herkenbaar..Ik heb het geluk dat ik er alleen heel erg bang voor was voor de situaties die deze moeder met haar dochter meemaakt… De problemen van een scheiding…het gevecht om een kind….de onmacht dooronbegrip en dominantie van de andere kant. Je zal maar in haar schoenen staan..( en dat zullen er vast veel zijn..)..Gelukkig verliep de scheiding bij ons verder ” rustig”
  Daarnaast vond ik het verhaal eromheen ook heel gevoelig…het snelle oordelen van mensen over andere..De problemen in onze maatschappij die je erg goedbeschrijft.
  Van mij zou iedere vrouw dit boek eigenlijk moeten lezen….
  Nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar je andere boeken…Ik twijfel er niet aan dat ook deze boeken heel intens,waar en herkenbaar zullen zijn.
  Dus ik ben er trots op ambasadeur te mogen zijn om jouw boeken en verhalen door te geven…De eerste die ik het verhaal van Vals Alarm wil meegeven zijn mijn dochters en stiefdochter…De laatste is al aan het lezen geslagen….Je kuntnooit weten hoe een balletje rolt…enik vind het fijn als ze jouw verhaalin hun achterhoofd houden!
  Lieve groetjes x
  Ankie

  Beantwoorden
 18. Ankie Vrolings
  Ankie Vrolings zegt:

  Ik volg je …nog steeds!
  Na Vals Alarm nu ook het boek Moederziel gelezen.Zeer indrukwekkend!
  Ook nu een heftig verhaal met veel verborgen leed zoals het zo vaak voorkomt .
  De wanhoop van een dochter, die vecht om de liefde van haar moeder.Bij beiden is er door onbegrip,misverstanden…een relatie gegroeid die zorgt voor de nodige negatieve prikkels…voor beiden vormen het innerlijke tijdbommen. Dan de afhankelijkheid van de moeder…gekluisterd aan haar rolstoel..gevangen in haar eigen lichaam door haar ziekte. Je laat goed voelen hoe de onmacht de overhand kan nemen…ik kreeg er gewoon buikpijn van!
  Moet zeggen Marelle,weer een prachtig verhaal…weer een verhaal wat zomaar ergens iemand zou kunnen overkomen.
  Je volgende boek Nobody ligt klaar…maar eerst moet ik dit verhaal weer even laten bezinken!
  Groetjes

  Beantwoorden
 19. Ankie Vrolings
  Ankie Vrolings zegt:

  Tja…en nog steeds volg ik je omdat ik nu het derde boek van jouw hand heb gelezen Nobody.Af en toe met gekromde tenen.Wat een heftig verhaal.
  Dan te bedenken dat ook dit verhaal weer gebaseerd is op waarheid. Er lopen toch heel wat verknipte figuren rond in onze maatschappij…ongelooflijk dat ze andere zo kunnen manupileren en zo machtig uit kunnen groeien. Ook dit is weer een probleem waar iedereen zijn ogen liever voor sluit…maar hoe vaak hoor je niet dat kinderen ontvoerd zijn…of gevonden in kelders waar ze jaren hebben vastgezeten en als persoonlijk eigendom zijn gebruikt en misbruikt.Bah..verschrikkelijk!
  Binnenkort ga ik op zoek naar het boek ik volg je…en complex…maar eerst even mijn oude voorraad nog uit lezen( ik had jou even voor laten gaan hihihi)
  Maar ik blijf je volgen!

  Beantwoorden
 20. Juul van den Berg
  Juul van den Berg zegt:

  Ik volg je graag en wil ambassadeur zijn omdat ik je een geweldige schrijfster vind.
  Ik heb Ik volg je, Vals Alarm en Nobody gelezen. Met name de laatste zal me nog lang bijblijven! Wat een heftig verhaal.
  Ik kijk alweer uit naar je volgende boek.

  Beantwoorden
 21. Marjo
  Marjo zegt:

  Ik volg je omdat ik nu 2 boeken van je gelezen heb, vals alarm en nobody. Sluit me helemaal bij juul aan. Zo’ n spannend boek en het blijft je heel erg bij. Maakt veel indruk. Ben nu met complex bezig. Wat een verhalen schrijf je zeg. Je kunt je niet voorstellen dat er een kern van waarheid in zit zo verschrikkelijk is het vaak.. Ga zo door marelle

  Beantwoorden
 22. Marelle
  Marelle zegt:

  Will Kooijman schreef me:

  Waarom ik jou een fijne schrijfster vind
  Je schrijft boeken uit het leven gegrepen.
  Het 1e boek wat ik gelezen heb was Vals alarm.
  Het 2e boek was Complex
  Daarna ik volg je, De babymakelaar en Nobody.
  Deze boeken heb ik allemaal op de e-reader staan, en als ik weer ruimer in mijn budget zit zal ik zeker de andere boeken ook kopen.

  Beantwoorden
 23. Tineke reinders
  Tineke reinders zegt:

  Goedemorgen Marellle.

  Ik volg je nog niet maar ga dat nu wel doen,Ik las over je op fb. Je bent voor mij een nog onbekende schrijfster, daar gaat nu dus verandering in komen. Ik heb nog geen boek van je ook daar ga ik wat
  aan doen.Als ik de verhalen hier boven lees, denk ik dat je wel in mijn lijstje past van schrijfsters die ik
  graag lees. Misschien kan iemand mij een eerste boek aanraden om te lezen????

  gr Tineke

  Beantwoorden
 24. nathalie
  nathalie zegt:

  Ik volg je sinds vandaag, gisteravond aan het eerste boek van jou begonnen en klap het net dicht. Wow wat een pakkende schrijfstijl en zo spannend, als een echte boekenwurm wil ik nu ook meer van je lezen.

  Beantwoorden
 25. Erica
  Erica zegt:

  In één adem het boek ik “ik volg je” uitgelezen.
  Kon niet meer stoppen , moest het uitlezen! Wat een spannend en goed geschreven boek!
  IK ben gek op Nederlandse thrillers maar dit is wel heel erg goed geschreven. Complimenten !
  Dus meteen bij de plaatselijke boekenzaak De babymakelaar ,Vals alarm en Nobody besteld :-))

  Beantwoorden
 26. Mieke
  Mieke zegt:

  Heb bijna al je boeken gelezen, behalve Enkele reis.
  Iedere keer ben ik weer onder de indruk hoe jij onderwerpen aan de kaak durft te stellen en de manier waarop je het beschrijft….echt subliem en mooi (be)geschreven.

  Nu heb ik De babymakelaar gewonnen voor een lieve vriendin van mij op een andere site…dus niet bij jou, maar dat maakt niks uit ;)

  En wat schrijft deze vriendin op mijn FB gisteren:
  Het door jou gewonnen boek De Babymakelaar vandaag gelezen. GEWELDIG, wat een spanning. Begonnen in het AZM tijdens het wachten op Peter, thuis verder, Peter wist niet wat hij zag vandaag, ikke en een boek! Maar het is uit, zo ongeveer 11 uur later, kon niet meer stoppen met lezen! Een aanrader, win maar snel meer van dit soort boeken!

  Nou als dit geen mooi compliment is ? ;)
  Ik zou zeggen ga zo door ;)

  Beantwoorden
 27. malika
  malika zegt:

  Waarom ik je volg
  Ik had vals alarm gekocht en toen ik het in het boek begon was ik dadelijk verkocht van het verhaal en wou dadelijk ook de andere boeken hebben tot nu toe heb ik vals alarm ik volg je en nobody zijn echt geweldige boeken en ik herken men in sommige delen men eigen levensverhaal je bent echt een geweldige schrijfster

  Beantwoorden
 28. Pouline Andersen
  Pouline Andersen zegt:

  Ik heb net met een zucht het boek “Het verborgen kind” uitgelezen. Wat een spannend boek! Het neemt je gelijk mee, je voelt de spanning, je leeft mee met de personen, waar ik graag meer over zou willen zeggen, maar dat moet je zelf maar lezen. En dan die achterdocht! Het houdt je vast tot de laatste paar pagina’s. Zo super spannend! Ik was blij dat ik vakantie had en dus lekker door kon lezen in mijn tuin, kop thee bij de hand.

  Beantwoorden
 29. Veer
  Veer zegt:

  Ben enige tijd geleden in aanraking gekomen met de boeken van Marelle en vanaf dag 1 fan. Wat een heerlijke boeken om te lezen. Inmiddels heb er al 4 gelezen ( Nobody, Ik volg je, Het verborgen kind en Vals alarm) ben nu bezig in Complex en die vind ik tot nu toe alweer erg leuk. Telkens wanneer ik een boek uit heb geef ik deze door aan mijn buurvrouw om ze te lezen en die heeft de 3 boeken die ik had gegeven binnen een week allemaal uitgelezen nou dat zegt wel wat toch.

  Ik zal de overige boeken ( Enkele reis, Moederziel, Schaduwspelen, Still water en Nephila’s Netwerk) ook zeker geen lezen. Ik hoop dat ik Nephila’s Netwerk nog ergens kan krijgen want ik las dat deze niet meer te koop zijn.

  De rest ga ik zeker bestellen en dan weer heerlijk lezen op elk vrij moment.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief