Thrillercursus  1

–> Leer een thriller schrijven

Een complete online cursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een nagelbijtend spannende thriller te schrijven. Als succesvol thrillerauteur én schrijfdocent weet Marelle hoe een thriller in elkaar steekt en helpt ze je stap voor stap bij het waarmaken van je schrijfdroom: je eigen thriller.

Bij een thriller is de informatiedosering en het uitzetten van verhaallijnen van groot belang. Maar hoe bedenk je een krachtig plot? En hoe verzin je een interessante hoofdpersoon die een heel verhaal kan dragen? Je leert ook hoe je dat belangrijke middendeel van een thriller spannend houdt.

Tijdens deze thrillercursus werk je vanaf de eerste les aan je eigen verhaal. Door de lessen zorg je dat jouw idee ook echt een verhaal wordt en schrijf je de eerste hoofdstukken. Aan het eind van de cursus heb je het begin klaar, je hebt gedegen feedback van een van onze schrijfdocenten gekregen op je tekst en je weet hoe je verder kunt schrijven aan je eigen thriller.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool zowel de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten die gericht zijn op je eigen verhaal.

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat al haar schrijfcursussen aan de hoogste eisen voldoen voor kort beroepsonderwijs. Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Hoe zien de lessen eruit?

Opbouw van het verhaal
-> Zet de eerste schreden in verhalenland; van idee naar verhaal.

Bouw een plot
-> Een thriller heeft een krachtige structuur nodig, hoe ziet het plot van jouw thriller eruit?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 1
Na de eerste lessen over hoe je een thriller opbouwt, krijg je een schrijfopdracht die je kunt opsturen voor feedback.

Hoe verzin je interessante personages?
Bedenk boeiende personages die je verhaal kunnen dragen. Maar hoe breng je de hoofdpersoon tot leven?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 2
Een tweede schrijfopdracht laat je verder schrijven aan je thriller. Ook op deze opdracht ontvang je gedegen feedback.

Waar speelt het verhaal zich af?
Hoe zorg je ervoor dat de lezer je verhaal als een film voor zich ziet?

Hoe maak je het lekker spannend?
Natuurlijk kijken we uitgebreid naar spanning. Een spannend begin lukt nog wel, en het einde vast ook wel, maar hoe houd je de lezer in dat middendeel nieuwsgierig? Hoe maak je een thriller zo spannend dat de lezer een slapeloze nacht tegemoet gaat?

>>De Eindopdracht.
De laatste week is compleet gewijd aan het schrijven van je thriller. Natuurlijk met tips en met aanwijzingen die je gedurende de cursus hebt ontvangen. Door deze gerichte opdracht komt alles bij elkaar.

Deze eindopdracht mag je insturen voor feedback. Je hebt nu niet alleen een goede start gemaakt met het schrijven van een thriller, je hebt ook feedback gekregen. Je weet hoe je verder kunt schrijven.

– – – –

In totaal:
– 10 Videolessen
– 10 Inspiratieoefeningen
– 2 Tussentijdse schrijfopdrachten met feedback
– 1 Eindopdracht met feedback

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur: 6 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: je kunt op elk moment starten.

Kosten: € 249 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Inge Spaan

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Je kunt op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 8 weken na aanvang van de cursus instuurt. Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.
Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt die thriller er!

Reactie Carine Coehoorn:Heel prettig aan de online training is de duidelijke structuur. Ik vind het knap dat ze zo beknopt zijn en je toch enorm vooruit helpen. Dat komt ook doordat je de opdrachten voor je eigen boek maakt, zodat elke opdracht je concreet verder helpt.

De begeleiding door Marelle is heel fijn. Ze is in staat op een tactische manier precies de vinger op de zere plek te leggen. En wat mij erg helpt is dat ze ook voorbeelden geeft hoe het wél moet of nog beter kan. Als ik voor mijn gevoel al een flinke stap heb gemaakt om los te komen van een feitelijk verhaal, laat ze zien hoe ik nog meer in de huid van mijn personages kan kruipen. Ik ben echt superblij met deze manier van werken!