Schrijfwedstrijd De rommelzolder

Bij de Online Schrijfschool op zolder, hebben we iets spannends gevonden:

een mysterieus boek met alleen maar witte, lege bladzijden. Maar wat heb je aan boek zonder verhalen? We dagen jullie uit om het boek te vullen met 15 spannende avonturenverhalen voor lezers van 8 tot 12 jaar!

-> insturen van verhalen is niet meer mogelijk.

De winnaars

De winnaars van de schrijfwedstrijd ‘De Rommelzolder’ zijn bekend:

1 – Klaartje Gras
2 – Daniela Smeman
3 – Desiree van Boxtel
.
De rest van de 15 winnende verhalen zijn van:
Coralien Pladdet
Daphne Liebrand
Edith van Beurden
Hilda Spruit
Inge Hulsker
Jenny Anna Linde
Karin Hazendonk
Levina van Teunenbroek
Marjolein Vrijenhoek
Natasja Sanders
Petra Bontje
Susan Wallenburg
Alle winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Op dit moment zijn alle auteurs hun verhaal verder aan het aanscherpen onder de deskundige leiding van Inge Spaan, docent bij de Online Schrijfschool.

Susan Wallenburg schrijft hierover: “De herschrijf fase is van start gegaan. Waardevolle en leerzame feedback ontvangen van Inge Spaan.

De rommelzolder

Op 1 april opent de Online Schrijfschool de inschrijving voor de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’, die op 15 april van start gaat. Als je de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’ volgt, leer je hoe je schrijft voor deze superleuke doelgroep. Tijdens de cursus volg je videolessen, maak je schrijfoefeningen en opdrachten die je instuurt voor feedback. Je schrijft tijdens de cursus dus al aan je eigen verhaal en krijgt daarop meerdere keren feedback!

Om te vieren dat de Online Schrijfschool deze cursus aan haar aanbod toevoegt, organiseren we in samenwerking met Thrillers & More en uitgeverij Neckar een toffe schrijfwedstrijd met de naam:

‘De rommelzolder’

Kika goed doel

Bij deze geweldige schrijfwedstrijd kun je een publicatie in een verhalenbundel ‘De Rommelzolder’ winnen! Maar liefst 15 verhalen worden geselecteerd voor de bundel.

Actie: ondersteuning voor KiKa

Maar dit is helemaal mooi: van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar KiKa. We werken namelijk vol passie aan verhalen, dus daarbij ondersteunen we graag een goed doel dat bij deze wedstrijd natuurlijk gerelateerd is aan kinderen.

Dus 1 euro van elk verkocht boek gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) ten behoeve van onder andere onderzoek naar genezing van kinderkanker en ondersteuning van Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Schrijf jij mee?

.

Start:                                 1 april

Deadline:                         15 mei

Uitslag 15 verhalen:      21 juni

Uitslag top 3:                  27 juni

Thema:                             De rommelzolder

Genre:                              avonturenverhaal

Doelgroep:                      8 – 12 jaar

Omvang:                          maximaal 2.000 woorden

Inzenden:                        per e-mail aan inge@marelleboersma.nl

.

Schrijf de beste versie van je verhaal!

Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor ondersteuning te vinden in de cursus Kinderverhalen schrijven van de Online Schrijfschool, omdat je tijdens de cursus direct aan je eigen verhaal schrijft.

Deelname aan de cursus  is vanzelfsprekend niet verplicht!
-> Voor alle duidelijkheid: voor de wedstrijd is een onafhankelijke jury aangesteld.

.

Wat valt er te winnen?

Alles op een rijtje:

Wat kun je winnen?

Voor de top 3 hebben we een toffe goodiebag met daarin o.a. een gesigneerde bundel van deel 1 en 2 uit de Lizzy-serie van Suzanne Buis. Daarnaast wordt het winnende verhaal geplaatst op de website en social media kanalen van Thrillers & More.

Maar dit is natuurlijk sowieso al een geweldige prijs…

-> De 15 beste verhalen worden gepubliceerd in de verhalenbundel ‘De rommelzolder’, uitgegeven door uitgeverij Neckar.

Dan nog een extraatje: de 15 schrijvers ontvangen na de uitslag van de wedstrijd schrijfcoaching van Inge Spaan, docent van de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’, waarna zij hun verhaal nogmaals aanscherpen, zodat de beste versie van hun verhaal in de bundel verschijnt.

Naast deze 15 verhalen, worden er verhalen geplaatst van Inge Spaan en Suzanne Buis.

En: Van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar Stichting Kika.

Lees vooral ook de wedstrijdvoorwaarden.

De voorwaarden

De wedstrijdvoorwaarden

  • Het verhaal is geschreven in de Nederlandse taal en is uitdrukkelijk geschreven voor de wedstrijd De rommelzolder. Het verhaal is nog niet eerder, al dan niet digitaal, gepubliceerd.
  • De schrijvers zijn bereid hun verhaal na schrijfcoaching en redactie te herschrijven in de eerste helft van de maand juli, indien hun verhaal tot de 15 winnende verhalen behoort.
  • Indien er onvoldoende inzendingen zijn van voldoende kwaliteit, behoudt de organisatie zich het recht voor minder verhalen in de verhalenbundel te plaatsen, of af te zien van uitgave van de verhalenbundel.

Nog vragen?

Voor vragen kun je mailen naar inge@marelleboersma.nl

We kijken uit naar jouw verhaal!

De jury

De verhalen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Hierin nemen plaats:

Suzanne Buis

Suzanne Buis is moeder van drie dochters, maar ze is vooral bekend als kinderboekenschrijfster. Voor kinderen vanaf acht jaar schrijft ze de series over Floortje Bellefleur en Lizzy, verschenen bij Uitgeverij Kluitman. Verder geeft ze als ‘Schrijver in de klas’ gastlessen Storytelling op basisscholen en voortgezet onderwijs.

Alexander Roessen

Alexander is vader van Jordi en partner van Yfke. Voor zijn beroep tekent hij huizen en kantoren bij een architect, maar hij geeft ook graag vorm aan boeken en verhalen. Als kind las hij graag spannende verhalen zoals die van Pinkeltje of de verhalen van Roald Dahl zoals De GVR. Alexander is mede-eigenaar van Uitgeverij Neckar.

Lilian Brugel

Lilian Brugel-Berbers woont samen met haar man Toine en twee katten, Jimi en Gambit, in Best. Ze werkt fulltime als productie coördinator bij een engineeringsbedrijf en in haar vrije tijd brengt ze graag tijd door op de motor en zit ze graag met haar neus in de boeken. Ze leest met name thrillers, maar van een roman of young adult kan ze ook heel blij worden. Lilian is recensent en beheerder bij de boekenblog Thrillers & More.

Isabel en Rosalie Bos

Natuurlijk zitten in de jury ook kinderen. Zij zijn de doelgroep, vandaar dat we heel blij zijn met onze ‘Nick en Simon’ die samen een stoel delen.

Isabel

Mijn naam is Isabel en ik ben 11 jaar. Ik zit op handbal, daar ben ik keeper en ik zit in de brugklas, mijn lievelingsvakken zijn wiskunde en beeldende vorming. Lezen vind ik erg leuk, het liefst lees ik spannende verhalen en een van mijn favoriete schrijfsters is Mel Wallis de Vries.

Rosalie

Ik ben Rosalie en ik ben 9 jaar. We zijn net verhuisd en hebben 5 huisdieren. Ik ben gek op dieren en wil later dierenarts worden. We hebben 3 honden Tommie, Floortje en Teddy en 2 konijnen Dirkje en Brammetje. Ik vind lezen niet heel erg superleuk, maar het is het leukst als het verhaal spannend of grappig is.

Een mooie diverse jury die zich gaat buigen over jullie verhalen, zodat er straks een prachtige verhalenbundel ontstaat voor de leeftijdsgroep 8 – 12 jaar met de titel ‘De Rommelzolder’.