Schrijfcursus – Beginners

.

Schrijfcursus Start met schrijven

Ontdek hoe leuk het is om verhalen te schrijven. Tijdens deze online schrijfcursus Start met schrijven voor beginners ga je al schrijvend ontdekken welke vorm van schrijven jou ligt. Leer je schrijfstijl ontwikkelen en ontdek wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een verhaal of boek. Een korte en vooral inspirerende cursus om je schrijftalent aan te wakkeren.

NB: Na de beginnerscursus kun je door met de cursus voor gevorderden of een specialisatie, waarbij je meer diepgang in je verhaal creëert.

Een online schrijfcursus met persoonlijke feedback op diverse schrijfopdrachten.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool zowel de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je verhaal schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten; op de schrijfopdrachten krijg je feedback.

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat al haar schrijfcursussen en de lessen aan de Online Schrijfschool aan de hoogste eisen voldoen voor kort beroepsonderwijs. Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.

Alice Reukema schrijft: “De cursus Start met Schrijven heeft me een flinke zet gegeven en daadwerkelijk aan het schrijven gebracht! De oefeningen zijn leuk maar zeker super leerzaam en deze kun je ook na de cursus gewoon lekker vaak doen. Om ook in een compleet andere stijl te schrijven heeft me positief verrast. Ik heb genoten van het schrijfproces maar ook zeker van het leerproces.”

Schrijfcursus beginners

-> Start met schrijven

.

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen van deze schrijfcursus beginners kun je volgen zonder dat je met een boek bezig bent. Je krijgt allerlei ideeën aangereikt en inspirerende oefeningen om steeds een nieuwe kant van verhalen te leren kennen.

Wat heb je nodig
We gaan kijken welke onderdelen je nodig hebt voor een verhaal. Laat je inspireren en schrijf lekker mee.

Van idee naar verhaal
Met een idee ben je er nog niet. Hoe maak je van een idee een verhaal?

Ontdek je schrijfstijl
Je gaat aan de hand van verschillende oefeningen schrijven, waarbij je niet alleen je schrijfstijl ontdekt, maar vooral ook uitgedaagd wordt om eens iets anders te proberen. Welk genre past bij jou? Is een schrijfstijl iets wat je hebt, of kun je het ook aanleren?

>>Tussentijdse schrijfopdracht 1
Deze leuke schrijfopdracht gaat je zeker prikkelen om te schrijven. Laat je gaan! En het leuke is dat je deze opdracht ook kunt insturen voor feedback.

Personages
Bedenk boeiende personages die een verhaal kunnen dragen. Maar hoe breng je de hoofdpersoon tot leven?

Waar speelt het verhaal zich af?
Locatie – locatie – locatie! Bedenk aan de hand van deze les hoe je de locatie kunt gebruiken om je verhaal voor je te zien.

Wat gaat er gebeuren?
Maak kennis met de opbouw van een verhaal. Zit daar echt een structuur in of begin je maar gewoon?

>>De Eindopdracht.
Met alle lessen in het achterhoofd ga je aan de slag om een verhaal te schrijven. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis die je al schrijvend aan de cursus hebt opgedaan.

Deze eindopdracht mag je insturen voor feedback. Je hebt je schrijfstijl al leren kennen, je hebt jezelf uitgedaagd om los te gaan én je hebt feedback gekregen op een ingeleverd verhaal. De basis voor verhalen is gelegd.

– – – –

In totaal:
– 8 Videolessen
– 8 Inspiratieoefeningen
– 1 Tussentijdse schrijfopdrachten met feedback
– 1 Eindopdracht met feedback

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur:
Beginners: 4 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: beginner

Startdatum: half november beschikbaar

Kosten: € 195
(hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Inge Spaan

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Stok achter de deur

Je kunt deze cursussen op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 6  weken  na aanvang van de cursus instuurt. Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.

Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt dat verhaal er!

Die stok achter de deur geeft ons nu al een mooie waardering van onze cursisten.