Ga mee op schilder- en schrijfvakantie in de prachtige Charente om het bijzondere licht van Frankrijk te vangen, de heuvels in al hun schakeringen vast te leggen en de zonnebloemen te laten stralen. Maar dat is niet alles…

Deze creatieve vakantie geeft je de kans om schilderen en schrijven in Frankrijk te combineren. Want hoe mooi is het om woorden te vinden om het landschap kracht te geven en je zintuigen in allerlei facetten uit te dagen om iets moois neer te zetten. We maken verbinding tussen schilderen en schrijven, waarbij je alle zintuigen mag openzetten.

Een vakantie in Frankrijk waarin schilderen en schrijven gecombineerd worden tot één creatief feest.

We zitten in de Charente, een streek grenzend aan de Dordogne (een uurtje ten noorden van Bordeaux). Ons huis is op loopafstand van het dorp Montmoreau St Cybard, met een uitstekende bereikbaarheid!

Een vakantieweek met alle maaltijden en overnachtingen op een pittoreske locatie.

schrijfsalon

Logis Delicieux:

– we kunnen onze eigen gasten onderbrengen in maar liefst vijf ruime kamers
– we hebben een aparte salon waar we kunnen eten als het buiten te koud is, de gasten ’s avonds kunnen praten over verhalen, of genieten van muziek, een spelletje of gewoon samen een drankje kunnen nemen
– we hebben ook de beschikking over een overdekte buitenkamer waar we o.a. in de zon kunnen ontbijten.
– Er verschillende schrijf- en schilderplekjes op een groot landgoed (2,9 ha)

Logis DelicieuxOnze Logis is Corona-proof; iedereen kan makkelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Dat betekent in de praktijk:

-> Training en schilderen aan een extra grote tafel, of aan losse tafeltjes, zodat iedereen voldoende afstand kan houden

-> Veel aparte zitplekjes op ons landgoed dat 2,9 hectare groot is

-> We werken zoveel mogelijk buiten, in de frisse lucht waar rust en ruimte is

-> Ook bij het serveren van eten/hapjes houden we uiteraard rekening met de Corona-maatregelen

-> De gedeelde kamers zijn zo ruim dat de bedden ver genoeg uit elkaar gezet kunnen worden

-> extra annuleringsvoorwaarden: wanneer de komst naar onze regio (SudCharente) door de overheid van Nederland of Frankrijk vanwege Corona niet toegestaan is, kun je kosteloos annuleren.

Gerda schrijft: “Het was geweldig. Erg genoten van de warme ontvangst en professionele begeleiding. Het schilderen is verslavend op deze manier. Dus gauw weer!”

Wat gaan we doen?

SCHILDEREN

-> voor iedereen die kennis wil maken met verschillende schildertechnieken

We gaan kijken naar compositie, sfeer, licht, zintuigen, kleuren, dieptewerking, perspectief. Natuurlijk krijg je uitleg van de verschillende materialen en kijken we naar de stijl van de belangrijkste Franse meesters.
Er zal extra aandacht zijn voor de zonnebloemen die in de zomer in golvende velden de Charente geel kleuren, of voor de lange lijnen vol druivenstruiken.

Ervaring is niet nodig.

.

SCHRIJVEN

-> voor iedereen die geniet van verhalen en het leuk vindt om te schrijven

Hoe mooi is het als we schilderen en schrijven kunnen verbinden. Schilderen is schrijven met kleur, net zoals schrijven het vastleggen van sfeer in woorden genoemd kan worden.

De schrijfworkshops met bijbehorende oefeningen zullen ervoor zorgen dat je anders gaat kijken, wat het schilderen weer ten goede komt. En andersom.

Ervaring is niet nodig.

.

LOCATIE

Logis Delicieux staat op een landgoed van bijna 3 hectare, met eeuwenoude bomen en uitzicht op de heuvels rondom Montmoreau, waar je altijd een plekje kunt vinden om rustig te zitten. Je kunt lopend naar het dorp waar het Chateau een centrale plek inneemt (helaas niet te bezoeken)

Een schildervakantie in Frankrijk gecombineerd met schrijven waarbij we ook op locatie aan het werk gaan, waardoor je echt middenin de sfeer zit die je wilt gaan vastleggen. Kleur, geur en de zon, in de Charente waar de stilte nog te vinden is, zelfs in het hoogseizoen.

.

Data en prijzen

Een combinatie van schildervakantie met schrijfvakantie:

  • workshops met een groep (4 – 6 personen)
  • duurt een week (zeven dagen, zes nachten)
  • prijs inclusief overnachtingen
  • prijs inclusief alle trainingen en materialen
  • prijs inclusief ontbijt&lunch, én diner
  • exclusief reis

Je wordt de hele week verzorgd, zodat je nergens aan hoeft te denken.
Echt een schilder- en schrijfvakantie dus

minimaal 4 personen
maximaal 6 personen

Data:

za 17 juli – vr 23 juli 2021   -> vol

Prijzen:

€ 895  (gedeelde luxe suite, max 2 pers)
eigen standaard kamer € 150  meerprijs
NB: standaard kamer is ~15 m ; Luxe suite is ~30 m2
NB: alle prijzen zijn vrij van btw

-> Deze schildervakantie in Frankrijk wordt gecombineerd met schrijven en is daardoor een ontdekkingstocht voor jouw creativiteit

Ingeborg schrijft: “Deze schrijfvakantie was het mooiste cadeau dat ik mezelf in jaren gegeven heb.”

.

Bereikbaarheid:

– met de auto (950km vanaf Utrecht)
– met de trein: ons huis ligt 5 minuten van het station Montmoreau met een directe aansluiting op het TGV station in Angoulème.
– vliegen kan ook: via Bordeaux of Bergerac
Uitgebreidere reisinformatie ontvang je van ons na inschrijving.

Wie en waar?

Deze schildervakantie in Frankrijk wordt een ontdekkingstocht voor jouw creativiteit in het heuvelachtige landschap van de Charente in zuidwest-Frankrijk waarbij je naast schilderlessen van Anita Kok ook schrijfworkshops van Marelle Boersma krijgt, en je te gast bent in de prachtige Logis Delicieux van Marelle Boersma en Jan Kostelijk. Jan doet zijn naam eer aan, en zal jou tijdens deze creatieve vakantieweek verwennen met smaakvolle en gezonde maaltijden; een extra zintuigelijk feest.

Een vakantieweek met alle maaltijden en overnachtingen op een pittoreske locatie.

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al ruim tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht)

Ze heeft dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Marelle geeft al ruim tien jaar schrijfonderwijs en behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs)

Anita Kok

Na haar VWO Heeft Anita Kok Psychologie gestudeerd aan de UVA. Daarna is ze lange tijd werkzaam geweest in de psychiatrie en de vrouwenopvang, als coördinator psycho-educatie. Hierin heeft ze verschillende groepen geleid en zich gericht op de groepsdynamiek. Ze heeft voor de vrouwenopvang ook het lesmateriaal, zowel creatief als educatief ontwikkeld.

Na een driejarige kunstopleiding te hebben gevolgd en verschillende cursussen op het gebied van schilderen, tekenen en keramiek, is Anita begonnen met het geven van creatieve workshops. Via haar website ‘Koktales’ zijn haar cursussen en workshops te boeken. Ook werkt ze als beeldend kunstenaar en illustrator.

Naast kunst is schrijven haar grote passie. Anita heeft meerdere korte verhalen geschreven waaronder een op Ameland onder leiding van Marelle Boersma welke verschenen is in de verhalenbundel ‘Paal 15’. In het najaar van 2020 komt haar ecologische thriller uit.

Reacties schrijfvakanties Marelle:

Ciham schrijft: “Dankzij jou heb ik het recept gevonden van mijn boek. Ik durf weer te dromen!”

Mary schrijft: “Wat een passie heb jij voor je vak. En voor ons!”

Ankie: “Het was geweldig, uniek en onvergetelijk!

Astrilde: “De liefde voor deze plek, de liefde voor het eten en de liefde voor het schrijven, alles valt perfect samen. De warmte straalt van jullie beiden af en dat werkt zo rustgevend. Wie hier ook komt, ik denk dat iedereen tevreden, of eigenlijk met heimwee zal vertrekken. En zo eindig ik met: tot een volgende keer.

Reactie schilderworkshops Anita Kok:

Marga: “Jouw manier van doen en lesgeven spreekt mij erg aan.”

Rachel: “We zijn ontzettend verwend en hebben genoten.”

Loes: “Je neemt alle tijd voor iedereen.”

Stephanie: “Schilderen bij jou is een feestje. En ook nog veel geleerd.”