Een vakantie in Frankrijk waarin schilderen en schrijven gecombineerd worden tot één creatief feest.

–> BELANGRIJK: vanwege Corona hebben wij de omstandigheden aangepast, zodat iedereen makkelijk 1,5 meter afstand van elkaar kan houden.

Dat betekent in de praktijk:

-> iedereen krijgt een eigen kamer

-> minder deelnemers  (maximaal 4 personen)

-> veel aparte schilder- en schrijfplekjes op ons landgoed dat 2,9 hectare groot is

-> Training aan een extra grote tafel, of verspreid op onze grote grasveld, zodat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit

-> We werken zoveel mogelijk buiten, in de frisse lucht waar rust en ruimte is

=====

Ga mee op schildervakantie in de prachtige Charente om het bijzondere licht van Frankrijk te vangen, de heuvels in al hun schakeringen vast te leggen en de zonnebloemen te laten stralen. Maar dat is niet alles…

Deze creatieve vakantie geeft je de kans om schilderen en schrijven in Frankrijk te combineren. Want hoe mooi is het om woorden te vinden om het landschap kracht te geven en je zintuigen in allerlei facetten uit te dagen om iets moois neer te zetten. We maken verbinding tussen schilderen en schrijven, waarbij je alle zintuigen mag openzetten.

Wie en waar?

Deze schildervakantie in Frankrijk wordt een ontdekkingstocht voor jouw creativiteit in het heuvelachtige landschap van de Charente in zuidwest-Frankrijk waarbij je naast schilderles ook schrijfworkshops krijgt, en je te gast bent in de prachtige Logis Delicieux van Marelle Boersma en Jan Kostelijk. Jan doet zijn naam eer aan, en zal jou tijdens deze creatieve vakantieweek verwennen met smaakvolle en gezonde maaltijden; een extra zintuigelijk feest.

Een vakantieweek met alle maaltijden en overnachtingen op een pittoreske locatie.

Ingeborg schrijft: “Deze schrijfvakantie was het mooiste cadeau dat ik mezelf in jaren gegeven heb.”

Wat gaan we doen?

SCHILDEREN

-> voor iedereen die kennis wil maken met verschillende schildertechnieken

We gaan kijken naar compositie, sfeer, licht, zintuigen, kleuren, dieptewerking, perspectief. Natuurlijk krijg je uitleg van de verschillende materialen en kijken we naar de stijl van de belangrijkste Franse meesters.
Er zal extra aandacht zijn voor de zonnebloemen die in de zomer in golvende velden de Charente geel kleuren, of voor de lange lijnen vol druivenstruiken.

Ervaring is niet nodig.

.

SCHRIJVEN

-> voor iedereen die het schrijven op een andere manier wil ontdekken

Hoe mooi is het als we schilderen en schrijven kunnen verbinden. Schilderen is schrijven met kleur, net zoals schrijven het vastleggen van sfeer in woorden genoemd kan worden.

De schrijfworkshops met bijbehorende oefeningen zullen ervoor zorgen dat je anders gaat kijken, wat het schilderen weer ten goede komt. En andersom.

.

LOCATIE

Logis Delicieux staat op een landgoed van bijna 3 hectare, met eeuwenoude bomen en uitzicht op de heuvels rondom Montmoreau, waar je altijd een plekje kunt vinden om rustig te zitten. Je kunt lopend naar het dorp waar het Chateau een centrale plek inneemt (helaas niet te bezoeken)

Een schildervakantie in Frankrijk gecombineerd met schrijven waarbij we ook op locatie aan het werk gaan, waardoor je echt middenin de sfeer zit die je wilt gaan vastleggen. Kleur, geur en de zon, in de Charente waar de stilte nog te vinden is, zelfs in het hoogseizoen.

.

Data en prijzen

Een combinatie van schildervakantie met schrijfvakantie:

  • workshops met een groep (4 – 6 personen)
  • duurt een week (zeven dagen, zes nachten)
  • prijs inclusief overnachtingen
  • prijs inclusief alle trainingen en materialen
  • prijs inclusief ontbijt&lunch, én diner
  • exclusief reis

Je wordt de hele week verzorgd, zodat je nergens aan hoeft te denken.
Echt een schilder- en schrijfvakantie dus

minimaal 4 personen
maximaal 6 personen

Data:

26 juli – 1 augustus 2020

Prijzen:

€ 895 voor plek op gedeelde luxe suite (max 2 pers)
€ 1045 voor eigen kamer
(vrij van btw)
NB: Foto’s van de verschillende kamers volgen.

-> Deze schildervakantie in Frankrijk wordt gecombineerd met schrijven en is daardoor een ontdekkingstocht voor jouw creativiteit

NB: deze week is volgeboekt

Gerda schrijft: “Het was geweldig. Erg genoten van de warme ontvangst en professionele begeleiding. Het schilderen is verslavend op deze manier. Dus gauw weer!”

Reacties schrijfvakanties Marelle:

Ciham schrijft: “Dankzij jou heb ik het recept gevonden van mijn boek. Ik durf weer te dromen!”

Mary schrijft: “Wat een passie heb jij voor je vak. En voor ons!”

Ankie: “Het was geweldig, uniek en onvergetelijk!

Astrilde: “De liefde voor deze plek, de liefde voor het eten en de liefde voor het schrijven, alles valt perfect samen. De warmte straalt van jullie beiden af en dat werkt zo rustgevend. Wie hier ook komt, ik denk dat iedereen tevreden, of eigenlijk met heimwee zal vertrekken. En zo eindig ik met: tot een volgende keer.

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze heeft al ruim tien boeken geschreven, waaronder de bestseller Vals Alarm (>100.000 verkocht)

Ze heeft dertig jaar aan onderwijservaring (was werkzaam aan de universiteit van Wageningen) en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Marelle geeft al ruim tien jaar schrijfonderwijs en behoort tot de senior schrijfdocenten en -coaches van Nederland. De laatste paar jaar leidt ze ook zelf schrijfdocenten op, om de kennis van haar vak door te geven.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs)