Roman schrijven

In deze online cursus Roman schrijven, schrijf je tijdens de cursus aan je eigen manuscript. Leer de fijne kneepjes van het vak tijdens de lessen, laat je personages tot leven komen en kom een grote stap verder door de feedback op de schrijfopdrachten.

Roman schrijven – online cursus

Roman schrijven  1 en 2

–> Leer een roman schrijven

Een complete online schrijfcursus die de belangrijkste onderdelen aanreikt om een pakkende, spannende of ontroerende roman te schrijven. Als succesvol auteur én schrijfdocent weet Marelle hoe een verhaal in elkaar steekt en hoe je levensechte personages bedenkt en helpt ze je stap voor stap bij het waarmaken van je schrijfdroom: je eigen roman.

De missie van de Online Schrijfschool van Marelle Boersma: 

Door middel van toegepast onderwijs leren we je bij de Online Schrijfschool de theorie maar zeker ook hoe je in de praktijk de beste versie van je boek schrijft. Vandaar dat we de lessen altijd combineren met oefeningen en schrijfopdrachten (met feedback) die gericht zijn op je eigen verhaal. Je schrijft zo vanaf de eerste les aan je eigen roman.

In 10 stappen… schrijfboek

Droom je ervan om een spannend verhaal te schrijven, maar vraag je je af hoe je het verhaal opbouwt? Wil je bovendien weten hoe je jouw verhaal bloedstollend spannend maakt? Dan is dit boek een prachtig hulpmiddel.
Ook zeer geschikt voor het schrijven van een kinderboek, young adult of een roman

Roman schrijven – beginners

.

Hoe zien de lessen eruit?

In deze cursus leer je hoe je een stevige basis legt voor je roman, aan de hand van de drie hoofdpijlers: plot, personages en locatie.

Bouw een plot
Een roman kun je op verschillende manieren opbouwen, welke vormen zijn er? Maak een krachtige start met je eigen roman.

Hoe verzin je interessante personages?
Een roman draait om de drijfveren van personages. Hoe bedenk je een hoofdpersonage van wie je lezers gaat houden?

Waar speelt het verhaal zich af?
Hoe zorg je ervoor dat je verhaal beeldend geschreven is?

Kort verhaal en een roman?
Wat is het verschil? Hoe maak je van een kort verhaal een roman? Waarin verschilt de opbouw? En is elk kort verhaal om te schrijven naar een roman?

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven goed in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Tijdens alle lessen schrijf je aan je eigen roman. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan. Voor deze cursus mag je maar liefst drie schrijfopdrachten insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je niet alleen een krachtige start gemaakt met het schrijven van je roman, je hebt ook feedback gekregen op andere onderdelen die van jouw verhaal een prachtige roman maken

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: vanaf 1 oktober 2021

Kosten: € 295 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Heleen van den Hoven

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Roman schrijven – specialisatie

.

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen van de cursus Roman schrijven voor gevorderden kun je volgen met je eigen verhaal in het achterhoofd. Dus tijdens de cursus schrijf je aan je eigen boek.

Hoe vertel je het?
Nu je de plot scherp hebt, gaan we terug naar het verhaal dat je wilt vertellen. Welke verteltrant ga jij gebruiken om je verhaal zoveel mogelijk zeggingskracht mee te geven?

Roman of kort verhaal
Maak een bewuste keuze over je verhaal: is het een kort verhaal, een novelle of een roman?

Diepgang personages 
Tijdens de lessen doorzie je steeds beter hoe je hoofdpersonage invloed heeft op het verhaal. Hoe geef je hem/haar meer diepgang?

Mespuntje spanning
Zonder spanning is een verhaal saai. Ook een roman kan zinderend spannend zijn. Leer over de verschillende soorten spanning en hoe je die gebruikt om van je roman een pageturner te maken.

Belangrijke technieken
Leer meer over o.a. sfeer creëren, dialogen schrijven en show don’t tell.

Inspiratieoefeningen
Na elke les krijg je een oefening om met de geleerde schrijftechniek te oefenen. Dit helpt je om het schrijven steeds beter in de vingers te krijgen.

Schrijfopdrachten
Naast alle lessen ga je ook zelf aan de slag. Natuurlijk met wat extra schrijftips en de kennis uit de lessen van de cursus. Deze opdrachten mag je insturen voor feedback.

Wat heb je geleerd?
Na afloop van de cursus heb je niet alleen je fundament uitgebouwd, je hebt ook een sfeer gecreëerd die de lezer nodig heeft om het verhaal voor zich te zien. Na alle feedback kun je helemaal losgaan en schrijfmeters maken.

Lessen, inspiratieoefeningen én schrijfopdrachten met feedback: je leert schrijven door het te doen!

– – – –

Wil je naast de gedegen feedback van een ervaren docent ook sparren met andere cursisten, dan kun je terecht in de besloten Facebookgroep van de Online Schrijfschool.

Tijdsduur en kosten

Tijdsduur: 8 weken (gemiddeld 2-4 uur per week)

Niveau: Beginner

Startdatum: najaar 2021

Kosten: € 295 (hier komt geen btw meer bij)

Docent: Marelle Boersma of Heleen van den Hoven

Leeromgeving: je werkt via een online leeromgeving die voldoet aan de privacy-eisen van de AVG-wetgeving. Je privacy is dus gewaarborgd.

Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Jaartraject:

Als je het hele schrijftraject begeleid wil worden – van idee tot aan contact met een uitgever – kun je ook kiezen voor een jaartraject.

Schrijf je boek in een jaar, van idee tot publicatie -> met lessen schrijftechniek én uitgebreide schrijfbegeleiding, manuscriptbeoordeling, én je boek pitchen bij diverse uitgevers.

Gratis extra schrijfinspiratie ontvangen? 

Wil je tussendoor meer schrijfinspiratie, schrijf je dan in voor de inspiratiemails.  Je ontvangt dan niet alleen tips over schrijftechnieken en inspiratie, maar ook informatie over mijn nieuwe aanbod, zodat jij als eerste kunt aanhaken bij een training.

Aanmelden inspiratiemails

Stok achter de deur

Je kunt op elk moment van het jaar starten, en de lessen doen op een moment dat jou uitkomt. Maar het is zeker niet vrijblijvend!

Vandaar deze restrictie:

De feedback op de schrijfopdrachten is inbegrepen, als je ze binnen 12 weken na aanvang van de cursus instuurt (afhankelijk van de cursus). Dat dwingt je om focus te houden en fungeert als stok achter de deur.
Wil je na deze tijd alsnog feedback ontvangen dan kun je dat aanvragen : € 25 per tussentijdse schrijfopdracht en € 40 voor de eindopdracht.

-> Dit laatste is misschien wel de belangrijkste les van deze cursus: schrijf het liefst elke dag! Schrijven kost tijd én vraagt om focus. Als je elke dag bezig bent met je verhaal wordt het vasthouden van de verhaallijnen vele malen makkelijker. Dan komt die thriller er!

Marelle Boersma is een succesvol auteur en schrijfdocent. Ze heeft meer dan vijftien boeken geschreven, waaronder diverse bestsellers. Van haar boek Vals Alarm zijn > 100.000 exemplaren verkocht. Haar Vertrekthrillers zijn immens populair.

Ze heeft ruim dertig jaar aan onderwijservaring en weet hoe ze het beste in jou naar boven kan halen.

Haar schrijfonderwijs is officieel geregistreerd bij het CRKBO (centrale registratie kort beroepsonderwijs) wat aangeeft dat al haar schrijfcursussen aan de hoge kwaliteitseisen voldoen voor kort beroepsonderwijs. Alle docenten werkzaam bij Marelles onderwijsinstituut zijn CRKBO-geregistreerd.