Wie zijn de schrijfdocenten bij de Schrijfschool van Marelle Boersma?

Alle docenten zijn CRKBO-geregistreerd. Naast een gedegen vooropleiding in diverse schrijftechnieken, is ieder van hen zelf ook auteur, zodat ze niet alleen de techniek kunnen leren, maar ook de stap naar de praktijk kunnen begeleiden.

Elke schrijfdocent heeft een eigen specialisatie, maar ze zijn allround genoeg om ook andere genres te begeleiden.

Marelle Boersma:

Ik ben inmiddels een succesvol auteur met meer dan vijftien titels op mijn naam, waaronder een aantal bestsellers. Na een aantal thrillers die over misstanden in Nederland handelden, en een autobiografische roman, schrijf ik nu aan een serie Vertrekthrillers.  Mijn boeken worden uitgebracht door De Crime Compagnie.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als schrijfdocent. Ik heb ruim dertig jaar aan onderwijservaring en vind het prachtig dat ik deze expertise kan inzetten om jou te helpen bij je schrijfdroom. Ik sta bekend om mijn eerlijke maar ook opbouwende feedback. Het liefst combineer ik het aanleren van de schrijftechniek met een persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek.  Inmiddels zijn er vele tientallen auteurs via mij gedebuteerd.

Ik begeleid beginnende auteurs, maar verzorg ook Masterclasses waarbij ik gevorderde auteurs leer hoe ze hun manuscript verder kunnen aanscherpen of verdieping kunnen meegeven. Soms kan dat net het verschil betekenen tussen wel of geen publicatie.

En wil je net als ik schrijfdocent worden om dit mooie vak met meer mensen te delen? Sinds 2018 organiseer ik trainingen voor schrijfdocenten.

Mijn speciale expertise:

Thrillers, levensverhalen en romans, korte verhalen.

Inge Spaan:

Ik ben geboren en woonachtig in de Achterhoek waar ik sinds mijn studies accountancy en fiscale economie werkzaam ben in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Mijn creativiteit is echter een feit en omdat creatief boekhouden al jaren achterhaald is, gebruik ik die graag voor mijn passie: schrijven.

In 2018 nam ik deel aan een manuscriptenwedstrijd van uitgeverij de Crime Compagnie en behaalde de finale. Met mijn kort verhaal ‘De ceremoniemeester’ won ik in de zomer van 2019 de schrijfwedstrijd van Bookspot & Vriendin, waarna mijn verhaal in Vriendin werd gepubliceerd. In juni 2020 verscheen mijn debuutthriller Oververhit bij uitgeverij LetterRijn, waarvan binnen 2 maanden een 2e druk uitkwam.

Vanaf 2018 volgde ik uitgebreide schrijfopleidingen bij de Schrijversacademie en bij Marelle Boersma. Tevens volgde ik bij Marelle de training voor schrijfdocenten en ging ik onder Marelles begeleiding als schrijfcoach bij de Thrilleracademie aan de slag.

Nadat ik van Marelle de kneepjes van het vak heb geleerd, vind ik het prachtig dat ik nu de studenten van de Online Schrijfschool mag begeleiden om er samen met hen voor te zorgen dat zij de sterkste versie van hun verhaal schrijven!

Mijn speciale expertise:

Korte verhalen, thrillers en kinder- en jeugdboeken